• Alphense Boys JO11-3 – Meerburg JO11-1: Gefeliciteerd Meerburg!

Vaak als je een cadeautje aan iemand geeft, dan zeg je “Gefeliciteerd!”. Twan zei dat gisteren waarschijnlijk nog tegen zijn vader! Gefeliciteerd met je 50e pa! Welk cadeau daarbij hoorde, dat weet ik niet, maar over de wedstrijd van vandaag weet ik het wel. Gefeliciteerd met de winst Meerburg, het is een cadeautje van de Boys.

Een cadeautje, want de punten hadden natuurlijk gewoon in Alphen moeten blijven, wat mij betreft allemaal. En dan kun je natuurlijk van alles de schuld geven, zoals het gras, de scheidsrechter of het feit dat we Jesper mistte. Maar de les voor de jongens van vandaag is geweest, dat je de punten altijd moet verdienen. Ook als je voetballend flink sterker bent heb je focus en inzet nodig van het begin tot het einde van het spel.

De jongens startte de wedstrijd eigenlijk best prima. Er werd direct druk gezet en al vrij snel had Senne de 1-0 tussen de palen. Levi verzette stevig werk op het middenveld en gaf Senne de bal mooi mee, waardoor de eerste goal snel was gemaakt.

Meerburg ging vervolgens direct in de aanval en speelde hun spits vrij voor het doel, maar Vince wist de bal prima uit het doel te houden. Vervolgens waren er verschillende gevaarlijke en goede acties van de Boys. Het lukte echter niet om een tweede punt te scoren. Na balverlies in de verdediging wist Meerburg handig de 1-1 te maken.

De Boys zetten de aanval in en met een wat rommelig spel, werden er toch weer verschillende kansen gecreëerd, deze werden niet afgemaakt, waarna ook Meerburg een open kans voor doel kreeg die door Vince weer goed werd gestopt. Kort daarna wordt een duel verloren en komt Meerburg eenvoudig voor het doel en maakt de 1-2.

Het spel wordt wat harder en op een mooie plek bij het doel van de tegenstander krijgen we een vrije trap mee van de scheidsrechter. Levi schiet de bal hard op de keeper die de bal niet klemt waarna Senne de 2-2 kan pikken.

Net voor de rust is er nog een corner voor de boys, na een gemiste kans op doel zet Meerburg direct de counter in. Deze wordt door de verdediging goed tegengehouden. De scheidsrechter fluit voor de rust. We hebben een eerste helft gezien met redelijk hard spel van onze tegenstander, die natuurlijk dolgraag wil winnen in Alphen en een rommelig spel van onze jongens.

Nadat Martijn en Dimitri iedereen op scherp hebben gezet in de kleedkamer, wordt er direct veel druk uitgeoefend in de tweede helft. Al snel is er een mooie kans voor Joshua die met zijn linkerbeen hard op doel schiet. Helaas, de keeper tikt de bal nog net over het doel.

Naar mate de tweede helft vordert, wordt het spel trager. Langs de lijn worden onze boys al vergeleken met een Kameleon. Hoe sterker de tegenstander is, hoe beter ze spelen. En de wedstrijd van vandaag toont aan dat het andersom helaas ook lijkt te kloppen.

In de tweede helft was het balbezit overwegend voor de Boys. Een gevaarlijke corner krijgt Thijs nog mooi op zijn hoofd, maar wordt nét geen doelpunt. Er komen volgens nog een aantal mooie kansen die hard voor het doel langs gaan of in het zij-net belanden. De bal wil er niet in!

Het spel is niet best! Maar de gelukjes die je normaal gesproken óók hebt in de wedstrijd, die missen we deze wedstrijd. Meerburg heeft die gelukjes wel en gebruikt die efficiënt. In de laatste 10 seconden van de wedstrijd zetten ze de 2-3, waarna de scheidsrechter de wedstrijd affluit.

Balende Boys, balende trainers en balende supporters aan onze kant. Dit hoort ook bij voetbal! Een harde les voor onze jongens!
    Een vader van een van de spelers van Meerburg loopt nog langs. “Jullie hebben écht goed gespeeld! Het was een mooie wedstrijd”. Tsja, misschien zijn we een beetje verwend de afgelopen maanden, maar deze wedstrijd was toch écht een van de minste die we hebben mogen zien.

Volgende keer zien we weer uit naar het vertrouwde spel, waar we allemaal zo supertrots op zijn jongens! Deze punten zijn verspeeld, maar jullie zijn nog steeds de verdiende koploper in de competitie. Vasthouden!!