• Jo9-02 Doorzetten wordt beloond

Zaterdagochtend 18 februari, de sneeuw is gedooid en de velden liggen er weer goed bij. Na een aantal afgelastingen gaat de wedstrijd eindelijk weer door. Lekker. Toch zijn dit soort momenten gevaarlijk. Ieder elftal heeft minder getraind en heeft geen ritme en daardoor kan je van ieder elftal verliezen.

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Voorschoten Jo9-02 op het programma. Dit team staat nog puntloos onderaan in de competitie, maar eigenlijk snap ik niet dat zij nog geen punt hebben gehaald. Ik was bang dat door er te makkelijk over te denken, wij tegen onnodig puntverlies aan zouden lopen.

Iedereen had er weer zin in. Maar als je goed de kleedkamer in keek en luisterde, hoorde je gehoest en zag je witte gezichtjes. Er waren een aantal jongens die niet helemaal fit waren. Als dat maar goed gaat.

Na de aftrap gingen 2 teams voortvarend van start. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Het spel golfde van links naar rechts. De kansen waren op beide helften. Voorschoten had een paar kansen, maar Mathijs redde vakkundig. Op een schot van dichtbij had hij geen antwoord. 1-0 achter.
    Wij kregen ook een aantal kansen, maar deze waren in eerste instantie niet aan Gi besteed. Zijnet, op de keeper en voorlangs. Toch maakte hij vlak voor rust 1-1. Dat was wel terecht.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Voorschoten kreeg nog een paar dotjes van kansen, maar Mathijs stond weer in de weg. De jongens zette in de tweede helft hun schouders er nog een keer onder en gingen vol voor de winst. Rayhan schoot van afstand op de lat. De bal stuiterde op de lijn en kwam weer op de lat. We voerde de druk op en ons spel werd steeds beter. Niek en ik zagen de tijd wegtikken en legde ons neer bij een gelijkspel. Onze gelegenheidsspits Adam maakte een goede indruk. Met veel inzet zorgde hij voor veel gevaar voor het doel van Voorschoten. Een inzet van hem rolde net langs de verkeerde kant van de paal. In de 39e minuut viel toen toch nog een doelpunt. Wederom draaide Adam weg van de verdediger en gaf de bal goed voor. Aimane schoot de bal laag over de grond door het midden van de goal. 2-1. De ontlading was groot.
    Als klap op de vuurpijl dribbelde Oscar richting het doel. Hij schoot op de keeper. De bal kwam terug van de keeper, bovenop de knie van Oscar zo het doel in. 3-1. De scheids floot meteen af.

Al met al een overwinning die lekker smaakte. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar het doorzetten werd beloond. Je kan wel ons minder spelen, maar door een goede inzet kan een wedstrijd over de streep worden getrokken. Goed gedaan jongens.