• A1, B1 en C1 moeten genoegen nemen met gelijke spelen

Alphense Boys A1 pakte zaterdag via een doelpuntloos gelijkspel een punt bij Forum Sport. Ook de B1 en de C1 moesten met een gelijkspel genoegen nemen. Winst was er voor de D1. Alphense Boys O19-2 boekte de grootste overwinning van de jeugdselecties, 7-1 bij laagvlieger SVS. Op de foto: Alphense Boys D2 juicht na de aansluitingstreffer (3-2) van Wessel Kooy in de wedstrijd tegen UVS en pakte vlak voor tijd zelfs een punt bij de koploper.

Alphense Boys A1 pakte zaterdag via een doelpuntloos gelijkspel een punt bij Forum Sport. Aanvankelijk hadden de manschappen van trainer Jonathan Jonk zichtbaar moeite met de thuisclub, die hoog druk zette. Boys A1 kon alleen met lange ballen de aanvallers bereiken. Forum Sport creëerde echter geen grote kansen. De eerste counter leidde direct tot een grote kans voor Edin Bibuljica. Mike Bavelaar stuurde Bryan Iliohan diep en zijn voorzet eindige bij Bibuljica, maar hij stuitte vervolgens op de keeper.

Hiermee brak een fase aan waarin Alphense Boys meer van zich af beet en regelmatig gevaarlijk voor het doel kwam. De volgende kans was voor Vincente Pesoal, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Nog geen twee minuten later stuurde Mike Bavelaar nogmaals Bryan Iliohan diep, maar niemand kon tegen zijn afgemeten voorzet aanlopen. In de 30e minuut kwam de eerste kans voor Forum Sport A1, maar twee spelers liepen elkaar in de weg waardoor deze verloren ging.

In de tweede helft was het wederom Forum Sport dat voortvarend van start ging. De thuisclub kreeg direct een grote kans, maar die ging er gelukkig niet in voor de Boys. In de tegenaanval kreeg Vincente Pesoal een dot van een kans, maar zijn schot trof de binnenkant van de paal. Zo zou het ook in de rest van de wedstrijd op en neer gaan.

In de 49-ste minuut moest Mike Bavelaar aan de noodrem trekken, omdat een bal verkeerd werd weggewerkt en anders had de Forum-aanvaller zomaar oog in oog gestaan met doelman Justin de Feijter. In de 60-ste minuut zag de doelman nog een schot naast verdwijnen.

Daarna waren de kansen weer voor de Boys: in de 65-ste minuut pikte Derrick Barima een lange bal op. Hij schoot uit de draai helaas wéér op de binnenkant van de paal. De rebound werd door Vincente Pesoal niet binnen geschoten. In de 73-ste minuut stormde Onur Bayram over het middenveld. Hij kon ver doorlopen, alleen zijn schot had onvoldoende kracht om de keeper te verrassen. In de 75-ste minuut kreeg Forum Sport nog een mogelijkheid, maar de attent keepende Justin de Feijter maakte deze kans onschadelijk. In de 85-ste minuut had Forum Sport hun laatste kans van de wedstrijd, rakelings naast. Het slotakkoord was voor de Boys, maar het schot van de prima invallende Derrick Barima verdween over het doel.

Een enerverende wedstrijd met veel strijd en wat pech, werd zodoende afgesloten met een -voor beide ploegen?? terecht gelijkspel.

Volgende week speelt de A1 thuis de belangrijke wedstrijd tegen Quick (15.15 uur).

12. VELO A1                           15-11

Alphense Boys A2 had een op papier makkelijke wedstrijd tegen de nummer 11 van het klassement, SVS. Het werd ook een 7-1 overwinning, maar het ging toch niet zo gemakkelijk als werd verwacht. De wedstrijd begon 25 minuten later en dit kwam de concentratie niet ten goede. Dat bleek ook, want in het eerste kwartier werden alle tweede ballen gewonnen door SVS. Maar na een kwartier kantelde de wedstrijd. Door een goede actie van Thijs Spanjer werd Jurgylio Limon vrij gespeeld en hij scoorde de 0-1. Nog geen minuut later was het Elio Mafuta die op de goede plek stond bij een klutsbal en de 0-2 aantekende. De 1-2 viel in de 26-ste minuut uit een twijfelachtige penalty.

Na rust ging het erg snel. Alphense Boys was veruit de betere ploeg en wist vrij gemakkelijk vijf keer te scoren. Een hoofdrol was gelegd voor Silvanio Fortes, die vier doelpunten voor zijn rekening nam. En een mooi moment voor Quinte Koster, die zijn eerste competitiedoelpunt maakte.

Volgende week is de A2 vrij en over twee weken staat de inhaalwedstrijd tegen Alphen A1 op het programma.

12. Jodan Boys A2                  13-3

Voor de winterstop ging de uitwedstrijd van de B1 tegen Willem II met 1-2 verloren en ook nu doen de Tilburgers het prima; met een overwinning en twee gelijke spelen staan ze in de subtop van de Eerste Divisie hoog. De eerste helft had onze B1 het dan ook heel moeilijk. Willem II verraste met een opportunistische speelwijze. De Boys werd direct vastgezet en had geen vat op de twee spitsten die dicht bij elkaar speelden. In het eerste kwartier kreeg Willem II dan ook voldoende mogelijkheden om de score te openen, maar keeper Sven IJzendoorn wist dit te voorkomen. Boys B1 wist er een keer goed en snel uit te komen, wat resulteerde in voorzetten van Yannick Saeijs en Sam Willemse. Zijn voorzet werd op de lat werd gekopt door Said Hamulic.

Na 24 minuten viel alsnog de openingstreffer. De linksback van Willem II stak het veld over en zijn pass op de spits was prima. Deze draaide kort weg en schoot de bal beheerst in de verre hoek. Na de goal ging het spel wat meer gelijk op en vlak voor rust kwam de Boys op gelijke hoogte. Said Hamulic ging de combinatie aan met Steven van de Pijl, die de bal perfect mee gaf in de loop van Said. Zijn eerste inzet ging nog op de paal maar de rebound tikte hij prima binnen.

Na rust ging het spel helemaal gelijk op. De Boys was het dichtst bij een voorsprong. De inzet van Sam Willemse ging wel over de keeper, maar kon vlak voor de lijn worden weggewerkt door een verdediger. Een lange bal van Willem II werd vlak voor Sven over getikt. Toch kwam Willem II in de 69ste minuut voor de tweede keer op voorsprong, toen een vrije trap bleef hangen in de zestienmeter en de voorzet vanaf de achterlijn gemakkelijk kon worden binnen gewerkt.

Daarna zette de B1 alles op alles om toch nog een punt te pakken. Een voorzet bleef lang hangen, waarna Bart Duiker de gelijkmaker leek te maken maar zijn inzet werd geblokt door een medespeler. De (verdiende) gelijkmaker kwam alsnog. In de laatste minuut kreeg de B1 een penalty na hands in het strafschopgebied . Said ging achter de bal staan en bleef heel kalm: 2-2. Op basis van de tweede helft was het punt zeker verdiend. De B1 heeft opnieuw als team gestreden en hun hoofd niet laten hangen na twee keer op achterstand te zijn gekomen.

Komende week is de B1 vrij, waarna de ploeg zich opmaakt voor de bekerkraker thuis tegen PSV B1. Deze wordt gespeeld op woensdag 1 maart om 18.30 uur.

10. FC Twente B1                   2-0

Alphense Boys O17-2 maakte de reis naar Kloetinge, een goede tegenstander in een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen (of verliezen). Elke wedstrijd vereist scherpte en dat besefte de Boys zaterdag heel goed. Kloetinge zette meteen druk, maar de B2 had een pikstart. In de 5-de minuut won onze rechtsback Jordi Geijssen een duel en hij bediende Younes Bouhamed, die aan een prima dribbel begon en uitstekend voorzette. Patrick Brouwer stond klaar om de bal in de kruising te schieten: 0-1.

Kloetinge was zo vroeg in de wedstrijd niet onder de indruk en blijft continu druk zetten. De meeste kansen in deze periode waren dan ook voor de Zeeuwen. De B2 kwam in de eerste helft tweemaal erg goed weg, omdat de aanvallers van de thuisclub verzuimen hun kansen te verzilveren. Maar in de 35-ste minuut viel toch de gelijkmaker. Een paar meter buiten de zestien werd een handsbal geconstateerd van onze centrale verdediger Sam van Braak, die weer een ijzersterke wedstrijd speelde. De vrije trap wordt door Kloetinge prima binnen geschoten. Ons muurtje liet te veel ruimte voor de korte hoek en dat had de speler van Kloetinge prima gezien.

In de rust werd meer inzet gevraagd en dat pakte de ploeg prima op. De start van de tweede helft was goed. In de 51-ste minuut gaf Nino Vittali een goede voorzet, die door de zeer sterk spelende Patrick Brouwer in het strafschopgebied werd gecontroleerd. De scheids had toen kunnen fluiten voor een penalty wegens vasthouden, maar Younes Bouhamed voetbalde door en schoot op de paal. Oseas Andre maakte in de rebound de 1-2. Al vrij snel na deze actie volgde nog een goede kans van Oseas, maar helaas speelde hij de bal net te ver voor zich uit.

Kloetinge voerde de druk weer op en na een aantal prima aanvallen van de thuisclub, viel uiteindelijk uit een corner de 2-2. Dat leek zo te blijven, totdat kort voor tijd de bal door de Boys werd onderschept. Nino Vittali legde bal breed op Hidde, die prima zijn snelheid gebruikte en de bal breed op Oseas legde. Hij maakte zijn tweede doelpunt en dat was meteen ook de winnende. Hiermee wipte de Boys in het klassement over UVS naar de tweede plaats

Zaterdag 4 maart gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Brielle.

12. Baronie B1                       14-10

De C1 had zaterdag een lastige wedstrijd in Almere tegen kampioenskandidaat Almere City. Echter, met de winst tegen AZ o15 in ons achterhoofd (van een 0-3 achterstand, naar een 4-3 overwinning) begon de C1 vol goede moed en dat werd ook beloond. In de vierde minuut passeerde Daan Putman het gehele middenveld van Almere City. Hij speelde de vrijstaande Simon van Duivenbooden aan, die zich geen moment bedacht en de bal keihard links in de kruising schoot: 0-1. Eén minuut na de goal brak Junior Sonowo door, maar helaas belandde zijn inzet op de paal.

Het veldoverwicht bleef in de eerste helft voor Alphense Boys, maar ook moest keeper Ot van der Last een aantal keer ingrijpen. In de 32-ste minuut een diepe bal van Max van Hees op Junior Sonowo die de bal in het zijnet schoot. Het spel werd snel hervat met een lange pass richting de grote spits van Almere City, die de bal in de diepte gaf op de nummer 11. Hij gaf perfect af en waar de spits nog over de bal heen schoot, was de nummer 7 van Almere City er als de kippen bij om de 1-1 erin te schieten.

Na de rust was het een gelijk opgaande wedstrijd, met veel strijd en passie bij beide teams maar geen goals meer vielen. Ontzettend knap gedaan van de Boys tegen (in verliespunten) de koploper.

Volgende week zaterdag speelt de C1 uit tegen DWS.

12. Be Quick 1887 C1             14-0

De C2 ging zaterdag op een kansloze missie tegen de C1 van GDA. Deze kampioenskandidaat was in de uitwedstrijd in september al een maatje te groot. Hoewel de C2 zowel letterlijk als figuurlijk gegroeid is, waren de ‘beulen’ van GDA dat ook. Na vijf minuten aardig voetbal van de Boys werd achterin niet adequaat met het balbezit omgegaan en de bal door een fellere GDA-speler afgejaagd, veroverd en gelijk goed in de loop neergelegd voor de linksbuiten. Hij schoot de bal beheerst langs keeper Deon Bontje (0-1).

Boys C2 gaf zich niet direct gewonnen, maar er werd te slap gespeeld om echt iets aan de stand te veranderen.  De rechtsbuiten van GDA was niet af te stoppen en de Boys moesten alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand in de beginfase te voorkomen. Te veel lopen met de bal resulteerde in de 24-ste minuut tot balverlies en een vlijmscherpe counter van GDA. Met een dieptepass over vijftig meter vanaf de eigen helft, werd de nr. 7 van GDA gelanceerd en die rondde feilloos af (0-2). Twee minuten later legde dezelfde speler de bal panklaar neer bij de eerste paal en toen stond het al 0-3.

In de eerste helft konden drie schoten van de Boys op doel worden genoteerd, plus een aantal corners die allemaal weggekopt werden door de grote en sterke verdedigers. Tot aan de rust creëerden de Boys geen kansen.

Na de pauze was het bij de eerste de beste aanval van GDA bijna 0-4, toen de bal wederom vanaf rechts werd voorgezet en een GDA-aanvaller de bal keihard op de lat schoot. In de 42-ste minuut legde de rechtsbuiten van GDA de verdediging nogmaals in de luren en passte hij de bal naar een volledig vrijstaande medespeler, die alsnog de 0-4 binnenschoot. In de 49e minuut werd het na een vrije trap ook nog 0-5, voordat de bezoekers wat gas terug namen. Maar de Boys waren verslagen en kwamen niet meer in de wedstrijd. Gelukkig wist keeper Deon Bontje nog een aantal goals erger te voorkomen.

Afgetroefd op inzet, fysiek en mentaliteit. Maandag volgt de wedstrijdanalyse en volgende week zaterdag uit bij Sportlust zal er ongetwijfeld uit een ander vaatje worden getapt.

12. Abcoude D1                      14-3

Alphense Boys D2 trad zaterdag aan tegen koploper UVS. Waar in de heenwedstrijd nog ruim werd verloren van deze tegenstander, kon de ploeg van trainer Robin Stolwijk nu veel meer tegenstand bieden. Direct in de openingsfase kreeg Mohamed Hamouchi na goed voorbereidend werk van Adil Bizih een mogelijkheid om te scoren; hij vond de keeper op zijn weg. Door een slordigheid in de eigen opbouw kwam vervolgens UVS op voorsprong (1-0).

Dit beeld bleek zich verder in de eerste helft te herhalen, bij vlagen werden er goede combinaties aangegaan en vanuit de beweging ontstonden kleine mogelijkheden. Aan de andere kant strafte UVS de balverliesmomenten rondom de middenlijn keihard af en liep zo uit naar een comfortabele 3-0 ruststand.

Maar de D2 was het geloof in een goed resultaat desondanks niet kwijt. Het team bleef overeind in de tweede helft en verkleinde de achterstand. Na goed druk zetten van Nordin Bukala, kreeg Mohamed de bal in zijn voeten gespeeld binnen de zestienmeter. Hij wist hier wel raad mee schoot de bal in het lege doel (3-1). Alphense Boys schuwde de duels niet en veroverde vaker de bal, zodat opnieuw kon worden aangevallen. In de 41-ste minuut kreeg UVS een goede mogelijkheid, maar van dichtbij ging de volley over het doel van keeper Mike Heisterkamp. In de aanval die volgde werd de bal vanuit een goede combinatie vrij gespeeld bij Mohamed, deze bediende de diepgaande Wessel Kooy. Hij passeerde keeper met een schuiver laag in de hoek (3-2, foto). Met nog vijf minuten te spelen, viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Joep Deben werd losgelaten door de UVS-keeper en Mohamed was zeer attent om het laatste zetje te geven (3-3).

Trainer Robin Stolwijk: ‘Natuurlijk hadden we gehoopt op een nog beter resultaat, maar ik ben blij met de getoonde veerkracht en de gecreëerde mogelijkheden. De manier van voetballen stemt dus tot tevredenheid’.

Aanstaande woensdag speelt de D2 een oefenwedstrijd op Varkenoord tegen Feyenoord o11 om 18.00 uur. Volgende week zaterdag is Alphense Boys D2 vrij van competitievoetbal en speelt het een oefenwedstrijd bij en tegen Zeeburgia D2 om 12.00 uur.

11. Ter Leede D1                   13-6

Alphense Boys E-top had iets goed te maken tegen CVC Reeuwijk, maar dat mislukte. Na een scherpe training afgelopen donderdag en een goede warming up leken de mannen er klaar voor. Helaas begon de wedstrijd anders dan gehoopt, Reeuwijk scoorde binnen de minuut 0-1. De eerste helft had Alphense Boys het moeilijk, er ontstond ruimte op het middenveld waarna de bal snel door Reeuwijk over onze verdediging werd gespeeld. De achterhoede was niet in staat de snelle grote aanvallers te stoppen. Rust: 0-3.

Na de rust begon het weer verkeerd; binnen een minuut stond het 0-4. De verdere tweede helft was voor de E-top. Er werden verschillende kansen gecreëerd en niks meer weggegeven. Het was mooi om te zien hoe onverzettelijk de E-top bleef en dit verdiende zeker een doelpunt, maar het lukte niet. Volgende wedstrijd het knappe niveau van de tweede helft doorzetten!