• Klankbordgroep: stand van zaken

    In december van het vorige jaar organiseerden JO17-1-trainers Sander van Dijk en Henny van Raaij een brainstormsessie waarbij alle leden van harte welkom waren. In de kantine kwamen ongeveer dertig mensen samen die op een positief-kritische manier een sterkte/zwakteanalyse maakten. Deze groep wordt de klankbordgroep genoemd. Spontaan werden die avond commissies geformeerd, die met het onderwerp van hun keuze aan de slag gingen. 

    Naast de vele al bestaande commissies zijn inmiddels ook commissies over de volgende onderwerpen actief:

    -              Sponsoring

    -              Vrijwilligersbeleid

    -              Niet-selectie (zowel jeugd als senioren)

    -              Technische zaken

    -              Begeleiding nieuwe trainers (selectie en niet-selectie)

    -              Opleiding onderbouw (F- en E-jeugd)

    -              Samenwerkingspartners (coöperatie met clubs uit de regio)

    Onlangs presenteerden deze commissies hun eerste bevindingen aan elkaar. Er waren inventarisaties gemaakt en er werden tal van verbeterpunten aangedragen. Aansluitend werden de commissies gevraagd met één verbeterpunt aan de slag te gaan. De vorderingen daarvan worden vrijdag 14 april om 19.30 uur besproken.

    Conclusie: dit smaakt naar meer. Elke commissie bestaat inmiddels uit 4 tot 6 personen. Hoewel de commissies inmiddels actief zijn, zijn alle leden (en ouders van leden) nog steeds welkom om zich aan te sluiten bij een bestaande of nieuwe commissie. Het doel is om Alphense Boys gezamenlijk op diverse fronten naar een (nog) hoger plan te tillen. Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar Sander van Dijk: sanderalphenseboys@hotmail.com.

    De klankbordgroep heeft, via Sander en Henny, nauw contact met de Raad van Advies. Hierin zitten Wilfred de Rooij, Ronald Hendricx, Willem Versteeg, Albert Sieverdink en Jan Verwoerd. De Raad van Advies is gevraagd een nieuw bestuur te formeren. Omdat een nieuw bestuur en het te voeren beleid hand-in-hand gaan, volgt de Raad van Advies de bevindingen van de klankbordgroep op de voet en ondersteunt deze waar mogelijk.