• Verlies D2 in de sneeuw

Welgeteld twee jeugdteams kwamen vandaag toch nog in actie, alvorens de winterse omstandigheden de KNVB tot een algehele afgelasting dwongen. Alphense Boys JO9-6 pakte in Nieuwkoop een 5-0 overwinning. Alphense Boys JO13-2, het enige selectieteam dat dus in actie kwam, ging op ons  eigen hoofdveld met 4-0 onderuit tegen Foreholte. Lees verder voor het verslag.

Onder winterse omstandigheden heeft Alphense Boys D2 op eigen veld punterverlies geleden. Op het besneeuwde hoofdveld werd er met 0-4 verloren van Foreholte. Voorafgaand aan de wedstrijd hielpen enkele behulpzame ouders met het sneeuwvrij maken van de lijnen, zodat deze beter zichtbaar waren.

Alphense Boys trof met Foreholte een tegenstander die je het spel laat maken en zelf in de counter wilde toeslaan. In de openingsfase van de wedstrijd speelde het duel zich vooral af op de helft van de bezoekers, zonder dat daar direct kansen uit voort kwamen. In de 9e minuut werd Alphense Boys al gewaarschuwd door de spits van Foreholte, die liet zien een behoorlijk versnelling in zijn benen te hebben. Aan de andere kant ging een goede voorzet van Evan Schens net voorbij aan twee inkomende Boys-spelers.

In de 17e minuut kwam Foreholte op voorsprong, na een snelle tegenaanval werd de bal tot corner verwerkt. Uit deze corner werd de bal van dichtbij binnengelopen (0-1). In de 25e minuut werd de achterstand verdubbeld, een directe vrije trap belandde in de bovenhoek (0-2). Voor rust viel vooral het vele balverlies op aan Boys-zijde.

In de rust ging het sneeuwen en dit maakte het veld alleen maar lastiger te bespelen, de lijnen waren niet meer zichtbaar. Met iets meer opportunisme probeerde de ploeg van trainer Robin Stolwijk het nog wel na rust. Echter al snel moest het een derde tegentreffer incasseren uit wederom een snelle tegenaanval. Daarna werden er nog enkele kansen gecreëerd om terug te komen in de wedstrijd, zo waren zowel Jarno van den Broek en Mohamed Hamouchi dichtbij een aansluiting. In de slotfase werden de ruimtes groter en nam Alphense Boys het nodige risico, Foreholte scoorde uit een standaardsituatie nog eenmaal (0-4).

Trainer Robin Stolwijk: "Als ik kijk naar hoe wij willen spelen, met oog voor eigen keuzes en het tonen van lef, dan denk ik dat het vandaag beter kon. De tegenstander heeft optimaal geprofiteerd van de keren dat wij slordig de bal verloren."

Aanstaande dinsdag speelt Alphense Boys D2 een oefenwedstrijd om 18.30 thuis tegen Desto o12 en volgende week zaterdag speelt D2 uit tegen de koploper UVS o13 om 10.15 uur.