• Alle begin is moeilijk (MO13)

    Alphense Boys verliest nét van VEP (met 1-6)

    Het is ook niet niks, zo’n winterstop. En tja, als de eerste wedstrijden dan ook nog worden afgelast, ben je al met al een hele tijd uit de running. Dat was – hoe zullen we het netjes zeggen – nogal te merken aan de meiden van de MO13. Thuis, nota bene op het hoofdveld, leden ze een gevoelige nederlaag van 1-6 tegen VEP. En dan nu het goede nieuws: dat kan alleen maar beter volgende week!

    In de eerste minuut was het al raak. VEP speelde over de hoofden van onze verdediging heen en de spits kon ongehinderd op de goal afrennen en scoren. Slik. Datzelfde trucje lukte gedurende de wedstrijd nog een paar keer. En echt hoor, de meiden renden zich de benen onder het lijf vandaan, maar op de een of andere manier ‘pakte’ het niet. Weinig spirit, afhangende schouders en dan gaat ineens álles fout. Valt ook niet mee tegen meiden die een kop groter zijn, maar dat hebben we al vaker gezien en dan lukte het wél. Vlak voor rust wist Sophie toch nog een keertje uit te breken en redde ze de eer van het team: met 1-3 gingen ze aan de limonade, op zoek naar nieuwe inspiratie.

    En die kwam er… niet. Dus laten we deze opening maar weer snel vergeten, nadat we de topper van deze wedstrijd even een hart onder de riem steken. Stine vervulde echt een sterrol als keeper. Ze bleef haar medespelers coachen, liep op het juiste moment uit het doel, had een paar prachtige reddingen, maar kon het tij niet keren. Zonder haar was de uitslag vast niet meer op twee handen te tellen geweest en dat is een groot compliment waard. Goed gedaan, Stine!

    En voor de rest van het team: verliezen is vervelend, maar meer ook niet. Zand erover, over tot de orde van de dag. Volgende keer staan we natuurlijk weer met alle ouders (toch?) langs de kant om jullie toe te juichen. Lekker ballen en vrijuit spelen, dan zijn jullie op je best!