• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zondag waren Mees de Feijter en Mik van Harten de Pupillen van de Week. De spelers uit de E5 woonden van dichtbij de voorbereiding en de wedstrijd van Boys 1 tegen Leonidas mee. Vlak voor aanvang van de wedstrijd mochten ze nog even scoren bij de keeper van Leonidas en gaven dus het goede voorbeeld (zie 1e foto onder). En het feestje na afloop natuurlijk, want zo’n mooie overwinning vlak voor tijd in zo’n belangrijke wedstrijd zorgde voor grote extra vreugde. Als je samen met een andere speler uit jouw team ook een keer Pupil van de Week wilt zijn, geef je dan op bij Ron Martin (r.martin@casema.nl) of Gerard Haverkamp (secretaris@alphenseboys.nl).

    Eerste elftalspeler Bas van Zoest (20, zie 2e foto onder) is de eerste A-selectiespeler die heeft aangegeven ook volgend seizoen graag bij Alphense Boys 1 te blijven spelen. De eerste jaar senior is inmiddels een vaste waarde geworden in de verdediging van de succesvolle formatie van trainer Aad v/d Berg. In de komende weken zullen ongetwijfeld ook andere spelers zijn voorbeeld volgen.

    Edwin Kluivers (zie 3e foto onder) is voor de rest van dit seizoen aangesteld als trainer/coach van zondagvierdeklasser Leidsche Boys. Edwin is al ruim 4 jaar de zeer gewaardeerde coördinator van de woensdagmiddagtrainingen van de Fjes bij Alphense Boys. Tevens is Edwin technisch coördinator van de jeugdopleiding van Blauw Zwart. Dat blijft hij er allemaal bij doen, dus hij krijgt het druk in de komende maanden.

    Het nieuwe pupillenvoetbal wordt al voor het komend seizoen ingevoerd bij de onder 8 en onder 9 spelertjes (F-voetbal). Dat betekent dat in die leeftijdsklasse voortaan 6 tegen 6 wordt gespeeld op een kwart veld (5 tegen 5 + 1 keeper) met de volgende regels:

    • Veld 42 meter bij 30 meter

    • Doel 5 bij 2 meter

    • Speeltijd 2x20 minuten

    • Geen klassement maar wel een door de KNVB georganiseerde competitie

    • De uitslagen worden wel doorgegeven, maar niet voor de ranglijst maar uitsluitend voor de competitiesterkte

    • Voor en na de wedstrijden handen schudden door de spelers

    • Spelbegeleider niet in maar langs het veld

    • Hoekschop: indribbelen of passen

    • Uitbal: indribbelen of passen

    • Vrije trap: indribbelen, passen of schieten

    • Keeper mag terugspeelbal niet oppakken

    • Na afloop strafschoppen nemen op 7 meter afstand van het doel

      Pas in het seizoen 2018-2019 (een jaar later dus) zullen de vernieuwingen in het pupillenvoetbal ook de leeftijdsklassen van onder 10, onder 11 en onder 12 bereiken.

      Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 11 februari

      15.15 uur      A1 - Quick A1

      13.00 uur      A2 - Alphen A1

      13.00 uur      B2 - Brielle B1

      11.00 uur      D1 - Abcoude D1

      09.00 uur      D2 - Foreholte D1

      Alphense Boys E3 en Alphense Boys D6 speelden afgelopen zondag een voorwedstrijd voor de belangrijke competitiewedstrijd van Boys 1 tegen Leonidas. Het werd 2-2

      De wedstrijdbal werd afgelopen zondag gesponsord door Db-m uit Houten, advies- en managementbureau voor bouwprojecten.

      In de rust van Alphense Boys ?? Leonidas werden de drie beste lotenverkopers van de Grote Clubactie 2016 in het zonnetje gezet. Uit handen van voorzitter Bob Valkenburg ontvingen Gila Noura (100 loten), Max Vermeulen (100 loten, zie 4e foto onder) en Kyan Rompies (40 loten) het tenue van hun favoriete voetbalclub. Ze spelen alle drie in de E1 (zie 5e foto onder) en dit was dan ook het team dat de meeste loten verkocht. Dat is enige tijd geleden al gevierd met een uitje (paintballen).

      Uiteraard sprak Bob Valkenburg zijn dank uit aan de coördinatoren van de Grote Clubactie, te weten Maureen Schijven, Manfred van den Berg en Jan-Willem den Elzen.

      Met ingang van volgende maand op deze site: de Kicksshop Speler van de Maand. In samenwerking met onze jeugdsponsor Kicksshop organiseren we deze verkiezing, waarbij jeugdleiders en trainers elke maand een speler uit hun team kunnen nomineren. Daarna mogen alle bezoekers van onze site hun stem uitbrengen. Voor de winnaar stelt Kicksshop uiteraard een mooie prijs ter beschikking.  

      Samenwerking in het G-voetbal

      Alphense Boys, vv Zwammerdam en Ipse de Bruggen hebben vorige week plannen gemaakt om meer mensen met een beperking de kans te geven om te voetballen. Alphense Boys beschikt inmiddels al ruim 25 jaar over G-voetbal en heeft twee teams in de competitie. De spelers/speelsters trainen elke week op donderdag. Zwammerdam bood bewoners van Ipse de mogelijkheid om één keer per maand op maandagavond te trainen. De clubs en Ipse hebben afgesproken dat er vanaf 6 maart ook bij Zwammerdam wekelijks wordt getraind. Daar kunnen spelers/speelsters van Alphense Boys - van wie sommigen bij Ipse wonen - aansluiten. De ‘proeftraining’ afgelopen maandag leverde meteen al dertien deelnemers op. Andersom kunnen spelers van Zwammerdam/Ipse op donderdag meedoen aan de training bij Alphense Boys. Mochten uiteindelijk spelers ook aan competitiewedstrijden mee willen gaan doen, dan kan dat bij de Boys. Partijen zijn bezig om vervoer naar de trainingen te organiseren.

      Pupillenmenu bij Restaurant De Vrienden

      Restaurant De Vrienden is shirtsponsor van onze vrouwenteam en twee meidenteams.  In dit kader presenteert De Vrienden een maandelijks wisselend Pupillenmenu, volledig in voetbalsfeer. Deze maand staat het volgende op de kaart: Aftrap - Meloen met ham met een frisse salade & nootjes. 2de helft - Huisgemaakte cheeseburger met cheddar kaas, tomaat, augurk en BBQ saus. Fluitsignaal - Appeltjes in karamel gebakken met kaneel ijs
      De kosten zijn € 12,50 per persoon. Speciale actie: de pupil eet gratis in bijzijn van twee volwassenen, op vertoon van zijn/haar Alphense Boys ledenpas) Restaurant De Vrienden is gevestigd aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn. Voor reserveringen belt u (0172) 416280.

      Maikey Parami (ex-Alphense Boys en al enkele jaren spelend bij VVSB) is volgend seizoen actief bij Rijnsburgse Boys. Hij tekent daar een tweejarig contract. Maikey Parami kreeg landelijke bekendheid door zijn heldenrol in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Fc Den Bosch toen hij de winnende treffer scoorde en amateurclub VVSB zich zo maar plaatste voor de halve finale van het KNVB bekertoernooi

      Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys C1 bij en tegen Sparta Rotterdam C1. Voor tijdens en na die wedstrijd werd gastspeler bij Alphense Boys C1, Gui Zihan, gevolgd door camera\'s van de NOS Studio Sport. Binnenkort zullen die in een reportage aandacht besteden aan dit Chinese top-talent

      De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 1 maart) is al enige tijd geopend via de website van Alphense Boys. Klik \'\'activiteiten\'\' aan in de balk en daarna \'\'Talentendag\'\'. Inmiddels zijn er al 179 serieuze inschrijvingen binnen.

      Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Inmiddels hebben we al honderden inschrijvingen moeten afwijzen omdat de betreffende spelers of veel te ver weg wonen of op een veel te laag niveau voetballen. De inschrijving sluit op zondag 26 februari 2017

      Komende zaterdag hervatten ook de jeugdselectieteams weer hun competitie. De B1 en C1 hebben dat al eerder gedaan omdat ze op landelijk niveau spelen (1e divisie).

      De A1 staat er nog niet goed voor en bezet nu de 10e plek in de 2e divisie. Komende zaterdag komt Quick A1 op bezoek (15.15 uur). Die heeft één punt meer op de ranglijst. Bij winst zou de ploeg van trainer Jonathan Jonk over hun heen kunnen gaan.

      De A2 staat op de 6e plek in de 1e klasse en ontvangt Alphen A1 (13.00 uur) die twee punten méér hebben. De ploeg van trainer Bas Brands zou bij een overwinning de plaatsgenoot dus kunnen passeren.

      De B1 heeft zaterdag vrij

      De B2 deed het voor de winterstop uitstekend in de 3e divisie en staat op een prachtige 3e plek in de 3e divisie en staat bovenaan in de strijd om de 2e periodetitel. Komende zaterdag ontvangen ze Brielle B1 (13.00 uur). Bij winst ziet het er allemaal nòg mooier uit.

      De C1 staat op de 4e plaats in de 1e divisie en reist komende zaterdag af naar DWS C1 (12.00 uur). De spelers van trainer Bryan de Vries gaan voor de drie punten en zouden bij winst wellicht naar de gedeelde 3e plaats kunnen stijgen.

      De C2 van trainer Richard v/d Nieuwendijk gaat op bezoek bij hekkensluiter Sportlust 46 C1 (10.30 uur). Bij winst is handhaving in de hoofdklasse geen discussiepunt meer.

      De D1 ontvangt zaterdag om 11.00 uur hekkensluiter Abcoude D1 (11.00 uur). Bij een overwinning kunnen de mannen van trainer Sander v/d Kleij wellicht opschuiven van positie vier naar drie, omdat de nummers 2 en 3 van de competitie in de 2e divisie elkaar zaterdag a.s. ontmoeten.

      De D2 van trainers Robin Stolwijk en Roel van Holstein presteerden fantastisch voor de winterstop en staan op de tweede plaats in de hoofdklasse. Komende zaterdag ontvangen ze middenmoter Foreholte (09.00 uur) en pas als dàt lukt, kunnen ze zich opmaken voor de topper tegen koploper UVS D1, een week later in Leiden.

      De E-top (o.l.v. Zico Wesselman) reist af naar Oliveo D2 (13.00 uur) en hoopt de drie punten mee naar huis te nemen.

      Rob Gieben (die precies een jaar geleden ineens Alphense Boys A1 als trainer/coach de rug toekeerde en wegging), wordt volgend seizoen trainer bij DONK (hekkensluiter in de 2e klasse). Gieben is ook hoofd jeugdopleiding bij v.v. Nootdorp.

      Afgelopen zaterdag noteerden we enkele hele grote uitslagen:

      F6 - ARC F10: 20-2

      F1 - Neptunes/Schiebroek: 13-0

      E5 - Lugdunum E2:            13-1

      De soap bij Magreb 90 (3e divisie) duurt voort. Trainer Aart-Jan van Boksel vertrok bij Magreb in september en keerde begin januari weer terug en vertrekt nu opnieuw per direct, als 7e trainer in 1½ jaar tijd.....!Het bestuur van Magreb besloot namelijk de reiskostenvergoedingen van spelers en trainer te gebruiken voor het aflossen van de achterstallige veldhuur bij de gemeente. Van Boksel (volgend seizoen trainer bij Montfoort) ziet niets in het spelen van recreantenvoetbal en de nu haast onafwendbare degradatie. Overigens zullen de spelers het seizoen gewoon uitspelen, ook als ze geen financiële vergoeding meer krijgen.

      Joey Lauhouh (ex-Alphense Boys) de aanvaller die een moeilijk seizoen doormaakt bij ARC 1, staat in de belangstelling van o.a. Ter Leede, Noordwijk, Jodan Boys, Katwijk, FC Rijnvogels en de amateurs van Ajax. Binnenkort neemt hij een beslissing, waarbij blijven bij ARC ook nog een optie is.

      Afgelopen zondag klikten maar liefst 3755 personen de website aan van Alphense Boys. Waarschijnlijk om het wedstrijdverslag te lezen van Gerard Haverkamp m.b.t.  het 1e elftal. Gemiddeld, op een doordeweekse dag, wordt de website bezocht door ± 2000 personen. In het weekend ligt dat ruim boven de 3000.

      Bryan de Vries (trainer/coach Alphense Boys C1. zie 6e foto onder) scoorde afgelopen zondag, als speler van avv Alphen 1, maar liefst 5x voor zijn ploeg in de met 12-2 gewonnen wedstrijd tegen Stompwijk 1. Ook Marwan Fennich (ex-jeugdspeler Alphense Boys) scoorde er vijf in deze competitiewedstrijd in de 3e klasse.

      Alphense Boys 1 zorgde afgelopen zondag voor een geweldige stunt door koploper en gedoodverfde kampioenskandidaat Leonidas, op een 3-1 nederlaag te trakteren.  Dat was niet helemaal in overeenstemming met de verhouding, maar soms zit het weleens mee in een wedstrijd. Evert Bauman (net terug van vakantie uit Zuid Afrika) scoorde twee minuten voor het eindsignaal met een geplaatst schot de 2-1. Kort daarna scoorde Thom Nouwens (zie 7e foto onder) zijn tweede goal van de middag ( 3-1 op aangeven van Arjan Ouwendijk). Leonidas en Alphense Boys delen nu de koppositie en gaan samen uitmaken wie er kampioen wordt van de 1e klasse. Kijk voor een samenvatting van de wedstrijd op www.studioAlphen.nl

      Er waren op deze wedstrijd behoorlijk wat jeugdspelers en hun ouders afgekomen en we hopen dat die er zondag a.s. opnieuw zijn. We weten immers dat de wedstrijd nà zo\'n succes altijd het moeilijkste is! Komende zondag speelt Boys 1 wederom thuis, nu om 14.00 uur tegen VOC 1

      Alphense Boys JO13-2 gaat met Pasen naar Spanje om te stralen op de Jordie Cup. Voor dit mooie toernooi willen ze graag nog wat geld inzamelen voor een uitje naar Barcelona. Wie wil wat leren en de JO13-2 steunen? Heb je ook altijd al willen leren reanimeren? Of heb je ooit een situatie meegemaakt waarbij je niet wist wat je moest doen? Dan is dit de kans om het te leren! Bij de Alphense Boys geeft een BHV Instructeur op dinsdag 14 en dinsdag 21 februari een reanimatietraining waarbij u het volgende leert:
      * hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen
      * hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven
      * hoe je een AED aansluit en bedient ?? dit heet ‘defibrilleren’
      * hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt
      Kosten voor deze avond zijn € 12,50 per persoon en dit is inclusief koffie/thee. De start zal 19.30 zijn. Duur van deze avond is afhankelijk van het aantal deelnemers. Maar dit zal ongeveer 1,5 uur zijn. Aanmelden voor een van de avonden kan naar: roelvanholstein@gmail.com

      Bij de bekerwedstrijd Alphense Boys C1 - FC Groningen C1 was nog een balsponsor : N L

      StoomSchoon  Gevelreiniging  uit Utrecht. Namens de spelers en de staf van AB C1  Hartelijk bedankt

      Gisteravond (dinsdag) kwam de klankbord groep van Alphense Boys weer bij elkaar o.l.v. initiatiefnemers Sander van Dijk en Henny van Raaij om de ontwikkelingen van de laatste weken te bespreken. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst in december, zijn er diverse commissies gevormd die inmiddels al minimaal 1x bij elkaar zijn geweest. Gisteravond werd daarvan de stand van zaken besproken en plannen gemaakt voor de verdere voortgang.

      De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - VOC is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Michel La Faille  zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

      Op zondag 19 februari om 09.30 uur zijn alle jeugdspelers/-sters tussen 6 en 16 jaar van alle clubs uit Alphen aan den Rijn en omgeving van harte welkom bij een proefles \'\'techniektraining\'\' van De Complete Techniek. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend na inschrijving op de site van www.decompletetechniek.nl  De proeftraining start om 09.30 uur op het kunstgrasveld van Alphense Boys. Vanuit Alphense Boys raden wij iedere enthousiaste jeugdspeler die zijn techniek wil verbeteren, aan om hier aan deel te nemen. Als het bevalt kan je je daarna inschrijven voor de échte cursus die uit 12 trainingen bestaat op de zondagmorgen.

      De proefles is leuk en leerzaam. De deelnemers maken kennis met de nieuwste trainingsvormen en leren de trucs en bewegingen van de topspelers van tv. Aanmelden is wel verplicht en kan via www.decompletetechniek.nl

      Dennis van den IJssel gaat zelf de trainingen leiden voor de voorjaarscursus van voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek (DCT)  in Alphen aan den Rijn. DCT geeft techniektrainingen voor  alle F-, E-, D-pupillen en start weer een voorjaarscursus van 12 trainingen in de regio Groene Hart Groot. Hoofdtrainer van den IJssel is de huidige hoofdtrainer van Hoofdklasser en  Bekerstunter  Jodan Boys en wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jeugdspelers in onze regio ;  Kinderen vinden onze trainingen leuk en leerzaam en  zetten een grote stap in hun voetbalontwikkeling .

      Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek bestaat ruim 10 jaar en heeft als missie verenigingen in de regio van het Groene Hart op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Wij ondersteunen voetbalverenigingen met opleidingen voor trainers en leiders, verzorgen extra, aanvullende trainingen voor kinderen en organiseren voetbalevenementen in schoolvakanties.

      De Complete Techniek is gevestigd in Alphen aan den Rijn en eigendom van Dennis van den IJssel. Eerder trainer/coach bij Ajax en ADO Den Haag, in bezit van TC 1 en op dit moment hoofdtrainer van Hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda.