• Alphense Boys 1 wint topduel

Enkele minuten voor het einde van de topper tegen Leonidas en een 1-1 stand, leek Alphense Boys met een gelijkspel genoegen te moeten nemen. Maar na twee goals in de 88-ste en 90-ste minuut stapte de Boys toch als medekoploper van de Eerste Klasse B van het veld. Door de 3-1 zege liepen de roodwitten hun achterstand van drie punten op de Rotterdammers nog in. De strijd om het kampioenschap ligt helemaal open.

Alphense Boys en Leonidas maakten er een boeiend gevecht van. Met twee ploegen op het veld die uitgaan van aanvallend voetbal en technisch vaardig zijn, is het genieten. Weliswaar gebeurde er in de eerste helft voor beide goals niet veel spannends, maar de wedstrijd was van begin tot eind het aankijken volledig waard. De Boysploeg kwam in de openingsfase een keer goed weg bij een gevaarlijke Rotterdamse aanval. En na achttien minuten voorkwam keeper Menno de Jong een mogelijk doelpunt, door de bal buiten zijn strafschopgebied tegen te houden bij een Rotterdamse uitval. Hij maakte hands. Scheidsrechter Westenbroek volstond met geel, waarna de doelman de vrije trap uit de bovenhoek dook.

Vier minuten later werd Alphense Boys voor het eerst gevaarlijk en was het ook meteen raak. Maurice Kerkhof ontdeed zich aan de zijlijn knap van enkele verdedigers en bediende Thom Nouwens op maat, die rustig de 1-0 langs de geblesseerd hinkende keeper Josė Fortes Almeida dos Reis schoof.  Verdere grote kansen deden zich in het eerste speelpart niet voor. De enige opwinding ontstond pal voor rust, toen Leonidas-aanvaller Jeremy van Uunen met rood van het veld moest. De leidsman nam die beslissing op aanraden van zijn neutrale assistent Dietz, die een slaande beweging jegens een Boys-speler had geconstateerd toen de bal helemaal niet in de buurt was.

Alphense Boys startte de tweede helft brutaal. Een omhaal van Kevin Cameron werd door de vervangende doelman fraai uit de bovenhoek gedoken. Daarna namen de bezoekers het initiatief over en dat leidde in de 58-ste minuut tot de gelijkmaker. Zakaria Amrani, met afstand de beste speler van het veld deze middag, pegelde de bal van dik twintig meter in de bovenhoek. Zelfs Menno de Jong was kansloos en dat wil wat zeggen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Leonidas in het verdere verloop van de wedstrijd zelfs met een man minder de betere ploeg was. Maar het soms minutenlange balbezit leidde amper tot kansen, die door de hechte Boys-defensie met een geweldige inzet en af en toe wat fortuin onschadelijk werden gemaakt.

“Als je niet kunt winnen, dan moet je niet verliezen”, had Boys-trainer Aad van den Berg vooraf al gezegd en zo leek het duel ook te gaan eindigen. Hij wilde zijn handtekening al onder de 1-1 zetten, totdat invaller Evert Bauman met een zeer bekeken schot vanaf de rand van het zestienmetergebied in de uiterste benedenhoek raak mikte. Er waren toen nog een paar minuten voor Leonidas om alles of niets te gokken en dat werd bij de eerstvolgende uitval van de Boys al afgestraft. Kevin Cameron stuurde Arjan Ouwendijk alleen op de Leonidas-keeper af, die koel bleef en haarzuiver aflegde op de mee naar voren gestormde Thom Nouwens. De aanvoerder had geen moeite om de bal in het lege doel te plaatsen: 3-1.

Daarmee poetste de Boys de met 5-2 verloren uitwedstrijd tegen Leonidas uit. Beide ploegen staan nu op 37 punten, met nog elf ronden te gaan. Het blijft nog even spannend…

Uitslagen 1B

Alphense Boys-Leonidas 3-1, VELO-SC Woerden 2-3, VOC-DRL 1-2, TAC’90-Olympia 2-2, Nieuwerkerk-CVV Zwervers 0-0, OVV-Poortugaal 2-2, Laakkwartier-FC Boshuizen 1-1.

Topscorers Alphense Boys

Patrick Krop 8x, Arjan Ouwendijk 6x, Thom Nouwens 6x, Maurice Kerkhof 4x, Stanley Mailoa 3x, Bas van Zoest 3x, Saad el Boutaybi 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Kevin Cameron 1x, Evert Bauman 1x.

Foto’s:

Op de 1e foto onder, de perfecte breedtepass van Maurice Kerkhof bij de 1e goal en direct daarna de 2e foto waarop Thom Nouwens die breedtepass van Maurice omzet in de openingsgoal. Op de 3e foto onder Arjan Ouwendijk, die in de 89e minuut Thom Nouwens via een simpele maar doeltreffende breedtepass de 3-1 liet scoren. Op de 4e foto onder Evert Bauman, die in de 88ste minuut met een zeer bekeken trap vanaf 20 meter de niet meer verwachte 2-1 op het scorebord zette.