• Alphense Boys C1 kan zichzelf niet belonen

De C1 werd vandaag uitgeschakeld tegen Fc Groningen C1, in de achtste finale van de landelijke beker (4-1). Maar wat heeft de C1 een mogelijkheden gehad om een geheel andere uitslag op het scorebord te zetten!. Op de foto een van de vele mogelijkheden om te scoren. De B1 verloor opnieuw met het kleinst mogelijke verschil van Fc Emmen (1-0) en dat terwijl ze 60 minuten speelden tegen 10 spelers van Fc Emmen. De E-top verloor van Esto D1. Alle andere jeugdselectieteams speelden oefenwedstrijden en de resultaten daarvan waren niet geweldig. Volgende week zaterdag begint de competitie weer voor alle selectieteams.

Alphense Boys A1 speelde vandaag een verre uitwedstrijd tegen Hollandia A1 in Hoorn. Alphense Boys begon frivool van start. In de 2e minuut belandde een mooie lange bal bij Bryan Iliohan maar kon met een boogbal niet verrassen. Kort hierna kwam een voorzet vanaf links van Vincente Pesoal bij de 2e paal waar de inlopende Edin Bibuljica opdook maar een teenlengte te kort kwam. Het verzet was voor Alphense Boys totaal verbroken en werden de duels niet meer gewonnen. In de 12e minuut kwam Hollandia vanuit de counter op 1-0 voorsprong. Zeven minuten later werd een schot vanaf de zijkant op doel geschoten en lag de 2e er in voor Hollandia. Het voetbal zakte naar een abominabel niveau en konden de boys spelers elkaar niet meer bereiken. Tot hele grote kansen leidde het niet voor Hollandia. Alphense Boys stelde er weinig tegen over. In de 36e minuut gaf Reno van Heijningen een diepe bal op Bryan Iliohan maar kon deze kans helaas niet verzilveren. In de 39e minuut scoorde Floris Hazenberg de aansluitingstreffer (3-1) na verkeerd uitverdedigen van Hollandia. Kort hierna volgde er wederom een kans voor Floris Hazenberg maar deze schoot hij naast. In de 2e helft probeerde Alphense Boys zich nog te herstellen, maar niemand kon zijn gewenste niveau halen. Hollandia maakte hier gebruik van. In de 62e minuut kreeg Hollandia een penalty na het omver lopen van de spits. Deze werd overtuigende binnen geschoten 3-1. In de 75e minuut scoorde Hollandia uit een corner de laatste treffer van de wedstrijd 4-1. Volgende week zaterdag zal Alphense Boys A1 uit een ander vaatje moeten tappen tegen Quick A1. Komende dinsdag oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen Sportlust 46 o23 en volgende week zaterdag hervatten ze de competitie met de belangrijke thuiswedstrijd tegen Quick A1 (15.15 uur)

Na 4 keer afgelast te worden vanwege de aanhoudende kou, mocht Alphense Boys A2 vandaag eindelijk weer eens aantreden in een vriendschappelijke wedstrijd uit en tegen SV Hillegom A1. Op een prachtig hoofdveld bij een eveneens prachtige complex, heeft de A2 met 3-3 gelijk gespeeld. In een interessante wedstrijd waarin de tegenstander Hillegom ( nr 2 in de 1e klasse ) ging het er soms hard maar sportief aan toe. De doelpunten in de 1e helft werden gemaakt door Sylvanio Fortes, die met een mooie individuele actie de 1-1 op het scorebord zette. Na een individuele fout ( draaien met een tegenstander in de rug ) werd het 2-1 en later via een counter zelfs nog 3-1. Nadat in de rust Mario de juiste woorden heeft gebruikt, werden de ruggen gerecht en de 2e helft wederom met bij vlagen prima voetbal goed gevoetbald. Collin van Haastrecht scoorde de 3-2, met een heerlijke actie en een magnifieke goal. Niet veel later was het wederom Sylvanio Fortes die de eindstand op het scorebord zette, ook hier een magistrale individuele actie en een mooie goal. In de 90e minuut was het bijna nog een overwinning van Alphense Boys, Elia Mufata was heel dicht bij de winnende treffer, maar was iets te gehaast met de afronding. ( Klacht van Hillegom: ze zijn de bal nog steeds aan het zoeken .... ) Belangrijkste les van vandaag, blijf met je hoofd bij de les, houd je emoties voor je en ga gewoon doen wat je het liefst doet. Lekker voetballen !! Volgende week zaterdag hervat de A2 de competitie met een thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen Alphen A1

Alphense Boys B1 leed zijn derde achtereenvolgende nederlaag met opnieuw een minimaal verschil (1-0) van koploper FC Emmen B1. De mannen van trainer Sander van Dijk begonnen prima in het verre Emmen en in het mooie stadion (zie 1e foto onder) en lieten goed positiespel zien, met veel aanvallen via de flanken en voorzetten. Het leverde nog geen 100% kansen op, maar wel veel ''net-niet'' momenten. Of de eindpass was net niet goed, of het positiespel voor het doel was net niet slim en scherp genoeg. In de 20e minuut werd spits Steven v/d Pijl in kansrijke positie teruggetrokken. Dat leverde een  strafschop op én rood voor een Emmen verdediger. Helaas werd de penalty gemist door Dani van Steijn. Alphense Boys mocht dus 60 minuten tegen 10 man spelen, maar ondanks de overtal situatie én de overmacht, wilde de bal er maar niet in. In de 39e minuut scoorde FC Emmen met een kopbal vanuit een corner zelfs de 1-0. Na rust was het eenrichtingsverkeer en werd het doel van FC Emmen belegerd. Dat leidde tot zeker 17/18 voorzetten vanaf de zijkant, maar niet tot succes. 3 à 4x kon er vrij worden ingeschoten, maar de bal ging niet tegen het net. Natuurlijk kreeg FC Emmen in de omschakeling, naarmate het einde naderde, meer ruimte en dus ook kansen, maar keeper Sven IJzendoorn redde iedere situatie. Doodzonde en totaal tegen de verhouding in werden er drie kostbare punten verspeeld. Volgende week zaterdag is de B1 vrij

10. FC Twente B1               2-0

Vandaag speelde Alphense Boys B2 een oefenwedstrijd tegen Barendrecht B1 (zie 2e foto onder) Deze wedstrijd toonde eigenlijk hetzelfde beeld als de wedstrijd van vorige week tegen Sporting Martinus. Een en al gelatenheid en daardoor helaas een duidelijk wedstrijdbeeld. 11 gedreven en fysieke Barendrecht spelers die elk duel wonnen tegen een AB waarvan vandaag slechts een 4-tal spelers hun gebruikelijke niveau haalden. We zijn niet gewend om op gras te spelen, maar naar verwachting zal dit voor de tegenstander ook gelden. Dus geen excuus. Ja, we misten een aantal belangrijke spelers, maar dan nog was het vandaag getoonde spel erg slecht en AB onwaardig. Barendrecht speelde afwisselend en dat lieten wij ook toe. Als Barendrecht ervoor koos om ons rond de middencirkel op te vangen of om hoog druk te zetten, iedere keer was er het zelfde probleem, te weinig of geen beweging bij AB.  Gelukkig lukte het ons om af en toe Barendrecht goed onder druk te zetten en daarmee kwamen ook hun zwakke punten aan het licht, maar om een of andere reden konden we dit vandaag maar een enkele keer opbrengen. Druk zetten en dan of in de kleine ruimte combineren of snel openen naar de andere kant lukt ons normaal gesproken erg aardig, maar vandaag totaal niet.  Kortom, een dominant spelend Barendrecht en een AB dat constant achter de feiten aanliep en tegen een 0-5 nederlaag opliep. Maandag weer vol energie aan de slag, want die goede periode komt er absoluut weer aan. Volgende week zaterdag hervat de B2 de competitie met een thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen Brielle B1

Alphense Boys C1 speelde vandaag voor de achtste finale van de landelijke beker thuis tegen FC Groningen C1 en verloor heel geflatteerd met 1-4. Maar wat heeft de C1 verzuimd hun af en toe goede spel, te belonen. De mannen van trainer Bryan de Vries waren zeker gelijkwaardig, maar waren verdedigend niet scherp. Na een 1e kans van Isay Gesser glipte de rechterspits van FC Groningen door de defensie, die niet kordaat ingreep, en schitterend afrondde (0-1). In de 17e minuut kopt Simon van Duivenbooden op de paal en de rebounds van Max van Hees werd van de lijn gehaald. In de 25e minuut ging Junior Sonowo alleen op de Fc Groningen keeper af, maar door te lang aarzelen, schoot hij de bal in kanrijke positie naast. Twee minuten later werd een dieptepass achter de verdediging van Alphense Boys verkeerd ingeschat en ook deze kans werd meedogenloos afgemaakt (0-2). In de 28e minuut kwam Junior net te laat om een voorzet in te tikken en in de 31e minuut gaf Simon een prima steekpass op Mats Kramer die uit vrije positie de bal in de handen van de Groningen keeper schoot (zie 3e foto onder). Kortom, belachelijk dat de C1 met 0-2 achterstond bij rust. Direct na rust kwam Simon net te laat om de aansluittreffer te scoren en even later gingen twee Boys spelers op de keepoer af, maar mislukte de breedtepass waarop absoluut gescoord had moeten worden. In de 43e minuut viel de bal tussen twee Boys verdedigers in, maar wist toch een Groningen speler de bal op te pikken en droog af te werken (0-3) In de 45e minuut werd keeper Ot v/d Last met twee gele kaarten van het veld gestuurd en moest de C1 met 10 man verder. Ook toen kreeg de C1 kansen via o.a. Junior Sonowo (schot voorlangs). In de 50e minuut werd het 0-4 via opnieuw niet goed opletten achterin. Max van Hees zag in de 55e minuut zijn kopbal gepakt worden door de keeper. In de 57e minuut kwam dan eindelijk de Boys goal. De goede voorzet van Dave Star werd door Daan Putman binnen geschoten. De C1 is dus uitgeschakeld in de beker, maar wat had dit anders kunnen aflopen....!Komende dinsdag oefent de C1 om 19.00 uur uit tegen Sparta Rotterdam C1. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd, uit tegen DWS C1 om 12.00 uur

Alphense Boys C2 oefende vandaag tegen Hercules C1 (3e plaats in de andere hoofdklasse). Al na 2 minuten kwamen de mannen van trainer Richard v/d Nieuwendijk met 0-1 achter. Door een foute breedtepass in de achterhoede en een dekkingsfout kon de linkerspits zich vrijspelen en Deon Bontje kansloos laten. Maar na deze vroege achterstand blijft de C2 wel voetballen en weten de druk op het doel van de tegenstander op te voeren. Ondanks tal van goede aanvallen via goed combinatie voetbal blijf het lang 0-1. Na een goede aanval wordt Julian v/d Kwaak ingespeeld die legt de bal breed op Hero Schulein, die komt met de voorzet waarbij Espen van Ee in de 16 meter wordt neergelegd. De terecht toegekende strafschop neemt hij zelf en schiet beheerst de 1-1 binnen. In de 2e helft het blijft de C2 ook goed de combinatie zoeken met een opbouw van achteruit. Na een overtreding op Kaj v/d Veldt in de 43e minuut neemt Marciano v/d Nieuwendijk de vrije trap vanaf links halverwege de helft van de tegenstander. De bal komt strak in de 16 meter, de keeper komt uit maar mist de bal. Julian v/d Kwaak is alert en legt de bal achter de keeper in het netje 2-1 (zie 4e foto onder)Ook in de rest van de 2e helft blijft de C2 controle over de wedstrijd houden, hoewel Hercules wat spelden prikjes uitdeelt weten ze niet tot scoren te komen. In de 59 minuut, na tal van goede aanvallen, komt de bal bij Romeo Pieterse via een goede actie van Kaan Temur. Romeo (zie 5e foto onder)  twijfelt niet en schiet de bal van een meter of 18 over de keeper in de goal 3-1. Volgende week zaterdag hervat de C2 de competitie met een uitwedstrijd om 10.30 uur tegen Sportlust 46 C1

Alphense Boys D1 kon na weken van afgelastingen eindelijk weer spelen op zaterdag. De oefenwedstrijd tegen het Almeerse Waterwijk D1 stond op het programma. Deze werd met 4-3 gewonnen en dat was ook het enige positieve van vandaag. De mannen van trainer Sander van der Kleij hebben qua fitheid een moeilijke periode na de winterstop. Kleine blessures en ziektes zorgen voor afmelding en dat is in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft alles behalve ideaal. Vandaag stond dan ook de keeper van de E-top, Thijmen van Es, het doel te verdedigen. De mannen waren niet scherp en dat was terug te zien in het spel. Onnodig balverlies en duels die niet gewonnen werden zorgden voor een matige wedstrijd van de boys. Bij rust was het 2-1 door goals van Thierry Anthony en Jayden Pieters (zie 6e foto onder). Na rust werd snel de 3-1 gemaakt maar kwam Waterwijk door onoplettendheid terug tot 3-3. Gelukkig werd de 4-3 nog gemaakt maar het was erg pover van de D1. Dat moet volgende week dinsdag tegen Quick D1 en zaterdag voor de competitie tegen Abcoude stukken beter als de mannen nog een top 3 klassering willen.  Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen Quick D1 (andere 2e divisie) en volgende week zaterdag hervat de D1 de competitie met een thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Abcoude D1

Alphense Boys D2 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Brabant United o12 (zie 7e foto onder). Na enkele weken waarbij het winterse weer spelbreker was kon er eindelijk weer op zaterdag gespeeld worden. De tegenstander uit Brabant speelt normaliter in ‘twin-games’ en oefent graag wedstrijden op een groot veld. In de beginfase was de ploeg van trainer Robin Stolwijk oppermachtig en al snel werden er 2 grote kansen gecreëerd. Het vizier stond nog niet helemaal op scherp want even vaak kon de keeper van Brabant United redden. Op een hobbelig veld werd keer op keer de bal goed vrijgespeeld en werden de aanvallers voldoende aan het werk gezet. Ondanks dat Alphense Boys dominant was kwam het op achterstand na slordig balverlies in de as (0-1). Deze achterstand werd snel omgebogen, Jordie Koeleman bereikte Mohamed Hamouchi met een fijne steekpass. Mohamed omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel (1-1). In de 23e minuut kwam Alphense Boys op voorsprong, een vrije trap van Nordin Bukala belandde op het hoofd van de instormende Jordie (2-1). Dit was ook de ruststand, na rust begon Alphense Boys sterk en creëerde het direct een kans. In de fase die volgde werd het spel wat slordiger, onderlinge afstanden klopte niet altijd meer en het spel werd minder goed verplaatst naar de vrije ruimte. Brabant United kon hier niet veel meer tegenover zetten maar wist wel de wedstrijd in de slotfase nog naar zich toe te trekken. Zo incasseerde Alphense Boys in de 58e minuut en de 60e minuut twee tegentreffers (2-2 en 2-3). Winnen als je niet beter bent kan verwarrend zijn, hetzelfde geldt voor verliezen als je beter bent. Van dit verlies kunnen we weer leren en onszelf verbeteren. Volgende week zaterdag hervat Alphense Boys D2 de competitie om 09.00 uur thuis tegen Foreholte D1.

In een aantrekkelijk duel tegen Esto trok Alphense Boys E-Top aan het kortste eind. De Bodegravers wonnen met 3-1, maar die uitslag had ook anders kunnen uitvallen. Kansen van Manu Wattimury (een op een met de keeper), Tim van Veen (nipt naast), Abdul Ibrahimi (uithaal in het mandje van de keeper) en Sven Verpoort (rebound) leken trefzekere goals te zijn. Het geluk was echter bij de tegenstander. Alhoewel, de doelpunten van Esto werden nuchter en zakelijk gescoord. Alphense Boys had beide helften een veldoverwicht en speelde verzorgder. Op het fysieke vlak won Esto daarentegen. De ruststand was 2-0. Belust op goals kwamen de roodwitten in deel 2 uit de startblokken. Esto stoorde goed, kreeg minder kansen maar de kansen die er waren, waren levensgevaarlijk. De tegengoal (van Sven) viel nadat Esto de marge tot drie had vergroot. Ietwat geflatteerd liep Esto uiteindelijk met drie punten in de pocket van het veld. Volgende week zaterdag hervat de E-Top de competitie met een uitwedstrijd om 13.00 uur tegen Oliveo D2

En nu morgen (zondag) allemaal naar Alphense Boys komen om ons 1e elftal aan te moedigen in de topper tegen koploper Leonidas. Aanvang 14.00 uur.