• Woensdagnieuwtjes

    Sinds vorige week woensdag traint Gui Zihan (13 jaar) een maand mee met de C1 van Alphense Boys. Gui is aanvoerder van Dalian Super Soccer Club o14 én van het nationale team van China onder 15 jaar (zie foto). Het is een aanvaller en wordt gezien als één van de grootste talenten van China in zijn leeftijdscategorie.  Trainer Bryan de Vries geeft hem de komende weken ook af en toe individuele training. Afgelopen dinsdag stond er een  behoorlijk groot artikel in het AD en volgende week dinsdag 7 februari komt de NOS zelfs TV beelden maken. Uiteraard werd er ook een groepsfoto gemaakt (zie 1e foto onder)

    Komende zondag (5 februari) speelt ons 1e elftal een echte topper. Om 14.00 uur wordt dan de wedstrijd Alphense Boys 1 - Leonidas 1 gespeeld, de nummers 1 en 2 van de competitie. De ploeg van trainer Aad v/d Berg heeft drie punten minder en aast dus op winst om de achterstand in één wedstrijd goed te maken. Hiervoor proberen we een lekker sfeertje te creëren waarbij we alle leden en vooral ook jeugdleden mét hun ouders oproepen om ons 1e elftal aan te moedigen. Kom dus kijken zondag a.s. en maak lekker veel herrie.

     

    Jan v/d Sandt is overigens weer terug in zijn functie als leider van het 1e elftal. Een aantal maanden was hij uit de running vanwege een heupoperatie (nieuwe heup). In die tijd heeft Wesley Kamping hem prima vervangen, maar nu is Jan dus weer terug.

     

    Sc Woerden 1 stopt met de zondag tak (1e klasse in de competitie bij Boys 1). Dat betekent dat ze volgend jaar in de zaterdag 4e klasse verder gaan en geen prestatievoetbal meer spelen op zondag.

    Programma thuiswedstrijden (oefen) jeugdselectieteams voor zaterdag 4 februari

    13.00 uur      C1 - FC Groningen C1 (beker)

    13.30 uur      D1 - Waterwijk D1 (vrsch)

    13,30 uur      D2 - Brabant United D2 (vrsch)

    15.00 uur      B2 - Barendrecht B1 (vrsch)

    15.15 uur      C2 - Hercules C1 (vrsch)

    Hans Wertheim (leider C2, zie 2e foto onder) is vandaag (woensdag 1 februari) 76 jaar geworden. Gelukkig kan Hans er nog niet genoeg van krijgen en heeft nu al aangekondigd volgend seizoen graag weer de leider te willen worden van de nieuwe D1 van Alphense Boys, een taak die hij al ruim 8 jaar tot ieders tevredenheid vervulde. Hans is afkomstig uit de zwemwereld waar hij trainer/coach was op nationaal niveau. Hij wet dus wat topsport is, weet wat de spelers er voor over moeten hebben (en ervoor moeten laten) en brengt dit regelmatig over op de jonge talenten.

    Bas Brands (trainer/coach A2) gaat Alphense Boys na dit seizoen na ruim 6 jaar verlaten en wordt trainer/coach van ARC A2.

    Afgelopen zaterdag verstevigde Alphense Boys E3 hun positie aan kop van de ranglijst in de hoofdklasse door in en spectaculaire wedstrijd Foreholte E1 met 4-3 te verslaan. Op de 3e foto onder een dolblije Thijs Hansen na een van zijn twee kopdoelpunten

    Wim Bloothoofd (ex-jeugdvoorzitter Alphense Boys, zie 4e foto onder) is per direct de projectleider geworden van de samenwerkende verenigingen van Alphense Boys. Wim zal dus diverse gezamenlijke activiteiten op het gebied van trainerscursussen, materiaalinkoop e.d. uitzoeken en wellicht uitvoeren namens de verenigingen ASW, DOSR, Esto, FC VVC, Nieuwkoop, Alphen en Alphense Boys. Hiermee denken wij een extra verdieping te hebben aangebracht in deze bijzondere samenwerking van 7 amateurclubs.

    Op vrijdagavond 17 maart zal Robin Stolwijk (trainer/coach Alphense Boys o12 en gymnastiek leraar in het dagelijkse leven, zie 5e foto onder)  een trainingsdemonstratie geven bij Alphense Boys aan alle belangstellende trainers en leiders van Alphense Boys én van onze samenwerkende amateurverenigingen met als thema:  \'\'kijkgedrag en voetballen met je hoofd \'\'. De avond begint om 19.00 uur met een korte inleiding in de kantine (met beelden) en daarna gaan we het veld op waar de demonstratie gaat plaatsvinden aan een jeugdteam van Alphense Boys en het thema dus wordt vertaald naar interessante voetbal oefenvormen. Ook zullen de spectaculaire en lichtgevende \'\'smart-goals\'\' gebruikt worden door Edwin Verpoort, om het gekozen thema verder zichtbaar te maken.

    Een avond die u echt moet meemaken en de trainers ongetwijfeld inspiratie zal geven voor leerzame trainingen aan het eigen voetbalteam. We verwachten rond 20.15 uur weer naar binnen te gaan en na een korte terugblik en afsluiting zal de avond rond 20.30/20.45 uur ten einde zijn. Aanmelden kan bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Afgelopen zondag maakte 1e jaars A-junior Reno van Heijningen (zie 6e foto onder) zijn competitie debuut in het 1e elftal van Alphense Boys bij de uitwedstrijd tegen Poortugaal 1

    Naast de lijst voor beste jeugdopleidingen van Nederland, waarop Alphense Boys op de 4e plaats staat, is er ook een top 200 van beste amateurclubs van Nederland waarbij ook het niveau van het 1e elftal is meegerekend. In die landelijke lijst staat Alphense Boys op de 11e plaats, regionaal nog altijd de hoogst geklasseerde amateurclub.

    Marijke Blankenstijn (zie 7e foto onder), die al jàren een zeer gewaardeerde wedstrijdsecretaris is binnen de jeugdafdeling van Alphense Boys, heeft besloten daar na dit seizoen mee te stoppen. Een combinatie van gezondheid en werk heeft haar daartoe doen besluiten. Alle begrip natuurlijk, mar we zullen haar wel gaan missen en gaan nu op zoek naar een opvolger die het wedstrijdsecretariaat van de F en E van haar wil gaan overnemen.

    Dani van Steijn (zie 8e foto onder) brak tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam B1 zijn vinger, maar stond een week later gewoon weer aan de start van de wedstrijd van Alphense Boys B1 tegen NEC/Fc Oss B1 (1-2)

    Afgelopen zaterdag kom Beau Zwiep dan eindelijk zijn competitiedebuut maken in Alphense Boys C1 in de thuiswedstrijd in de landelijke 1e divisie tegen Quick 20. Pas een week geleden kwam zijn internationale overschrijving rond vanuit Curacao. De Fifa moet daar over beslissen en is altijd heel bang voor kinderhandel. Alle documenten moesten dus in het Engels aangeleverd worden en dat hele proces heeft ruim 5 maanden geduurd. En dat allemaal voor een 14-jarige jongen die gewoon bij een amateurclub wil gaan voetballen! Overigens gaf Beau zijn debuut extra glans door de 5e goal van zijn team te scoren (7-0 winst) zie 9e foto onder
    Afgelopen zaterdag werd er in de competitie van de C1 enorm gescoord. Op dat landelijke niveau werd er in vijf wedstrijden maar liefst 36 keer gescoord. Dat is ruim 7 goals per wedstrijd.

    Trainer Dennis v/d Ing gaat tòch door bij NSV 46. Eerder maakte v/d Ing bekend dat zijn ambities niet overeenkwamen met die van de Noordense vereniging en hij na dit seizoen zou vertrekken. Na enkele goede gesprekken verlengde hij onlangs zijn contract toch met twee jaar.

    Het komend seizoen zal Sharan Ras de assistent trainer zijn bij Alphense Boys D1. Hij zal in die rol dus hoofdtrainer Sander v/d Kleij bijstaan bij alle trainingen en wedstrijden van de D1. Sharan is 20 jaar, heeft zijn Trainers Coach 3 diploma, maar wil het trainersvak leren op een hoger niveau en wil via deze onbezoldigde functie in zichzelf investeren. Sharan (zie 10e foto onder) woont in Zoetermeer, is zwemonderwijzer en trainde jeugdteams bij Concordia en TOGB

    Vandaag en ook afgelopen maandag trainden er 4 spelers uit Qatar en Koeweit mee met de selecties van de C1, C2 en B2. Dit in het kader van een internationale uitwisseling

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Leonidas is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra   zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    NEC/FC Oss B1 was afgelopen zaterdag te gast bij Alphense Boys voor de competitiewedstrijd tegen onze B1. Het team kwam met maar liefst 23 spelers naar De Bijlen en er moesten dus 6 spelers naar de tribune.

    Alphense Boys JO13-2 gaat met Pasen naar Spanje om te stralen op de Jordie Cup. Voor dit mooie toernooi willen ze graag nog wat geld inzamelen voor een uitje naar Barcelona. Wie wil wat leren en de JO13-2 steunen? Heb je ook altijd al willen leren reanimeren? Of heb je ooit een situatie meegemaakt waarbij je niet wist wat je moest doen? Dan is dit de kans om het te leren! Bij de Alphense Boys geeft een BHV Instructeur op dinsdag 14 en dinsdag 21 februari een reanimatietraining waarbij u het volgende leert:
    * hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen
    * hoe je moet reanimeren: hartmassage toepassen en mond-op-mond-beademing geven
    * hoe je een AED aansluit en bedient ?? dit heet ‘defibrilleren’
    * hoe je een slachtoffer dat wél ademt in de stabiele zijligging legt
    Kosten voor deze avond zijn € 12,50 per persoon en dit is inclusief koffie/thee. De start zal 19.30 zijn. Duur van deze avond is afhankelijk van het aantal deelnemers. Maar dit zal ongeveer 1,5 uur zijn. Aanmelden voor een van de avonden kan naar:
    roelvanholstein@gmail.com

    Eind vorig jaar viel al te lezen dat tijdens de twaalfde editie van het ARC-Heitingatoernooi straks in mei de klassieker tussen Ajax en Feyenoord zal plaatsvinden. Met nog meer genoegen kan de organisatie nu melden dat ook PSV deel gaat nemen waarmee de traditionele top 3 compleet is.

    Voorzitter Stephan Swerissen is erg trots: "We waren uiteraard al verheugd dat Ajax en Feyenoord hebben toegezegd naar ons toernooi te komen, maar dat het gelukt is om ook PSV aan de Toppoules toe te voegen is helemaal geweldig." En daar blijft het niet bij. "We hebben de beste jeugdteams van de Nederlandse profclubs weten te overtuigen. Zo zullen ook Sparta Rotterdam, Vitesse, FC Utrecht, FC Volendam, Almere City en ADO Den Haag aanwezig zijn. Die worden aangevuld met de beste amateurteams en voetbalscholen. En natuurlijk ontbreekt onze goede buur Alphense Boys niet."
    Komende zaterdag 4 februari, speelt Alphense Boys C1 de achtste finale van de landelijke beker tegen FC Groningen C1, thuis om 13.00 uur. Bij deze wedstrijd is de bal sponsor, Bouwscout voor ZZP vaklieden in Alphen a/d Rijn. Bouwscout bemiddelt tussen opdrachtgevers en ZZP’ers in de Bouw en Techniek. Zoekt u vaklieden, voorzien van eigen bus en gereedschap? Of bent u ZZP’er en wilt u meer continuïteit in uw opdrachten én snelle, verzekerde betalingen? In beide gevallen bent u bij Bouwscout aan het juiste adres!  Bouwscout bemiddelt op transparante wijze, neemt alle randzaken uit handen en werkt volledig conform de Wet DBA. Zowel ZZP’er als opdrachtgever zijn daardoor verzekerd van een zorgeloze werkrelatie, die op de lange termijn is gericht. Kortom, Bouwscout biedt flexibiliteit met een duurzaam karakter.
    Meer weten? Ga naar www.bouw-scout.nl 

    Op woensdagmorgen is er altijd een vast drietal van de dagploeg aanwezig (zie 11e foto onder). Jan Wortman en Piet v/d Aar maken dan alle twintig kleedkamers + de toiletten schoon en Jan Heijmel (op de foto in het midden)  houdt zich bezig met de voorbereidingen voor de woensdagmiddagtrainingen van onze Fjes. Hij zet dan alle veldjes uit op veld 2 m.b.v. pionnen en pompt de ballen op.

    Ook Cor Burcksen (zie 12e foto onder)is een gewaardeerd lid van de dagploeg en is vrijwilliger op dinsdag en donderdag en helpt Piet v/d Aar dan met het schoonmaken van de kleedkamers