• Mitchell Meijer nieuwe trainer AB o14

    De 22-jarige Mitchell Meijer wordt het komend seizoen de nieuwe trainer/coach van Alphense Boys o14 (= C2), die uitkomt in de hoofdklasse en voorbereid moet worden om een jaar later door te groeien naar de o15 (C1), die in de landelijke 1e divisie speelt. Mitchell Meijer is docent lichamelijke opvoeding op het RKSG Thamen in Uithoorn en heeft het KNVB diploma TC 3. Via het NOC/NSF haalde hij het diploma TC 4 voor het trainen van topsporters op landelijk niveau. Mitchell voetbalde zelf in de hoogste jeugdteams bij Hollandia en later Kon HFC. Vanwege zijn opleiding aan de Academy voor LO is hij gestopt met voetballen en vindt het lesgeven en training geven zò leuk, dat hij dat verder wil ontwikkelen, met name bij Alphense Boys. Als trainer was hij medeverantwoordelijk bij Buitenveldert C1 (kampioen in de 2e divisie), liep stage bij Almere City A1 en C1 en is nu hoofdtrainer bij sv Diemen C1. Mitchell Meijer staat er om bekend dat hij in staat is om het beste in een speler naar boven te halen. Hij is ambitieus, erg goed met zijn spelers  en heeft af en toe verrassende oefenvormen.

    Hij is een trainer voor ontwikkeling en verantwoordelijk voor het creëren van situaties waarin elke speler zich kan ontwikkelen.  Hij coacht op wat spelers kunnen bereiken, wat spelers kunnen verbeteren, schept een klimaat waarin fouten gemaakt mogen worden om beter van te worden en waarin doorzettingsvermogen de overhand heeft. Dit heeft letterlijk een effect op de spelers zelf, hun ontwikkeling en hun zelfvertrouwen.

    Hij maakt spelers bewust van het feit dat ‘’iets minder goed kunnen’’ niet betekent dat dit slecht is, maar juist een uitdaging. En hij laat zien dat met inzet en doorzettingsvermogen meer te winnen valt, dan met spelers die denken dat ze er al zijn. Hij probeert altijd positief te coachen, legt spelers veel meer 1 op 1 dingen uit en geeft spelers individueel meer vertrouwen in zichzelf en in hun voetbalkwaliteiten. Binnen zijn trainingen staat altijd een algemeen doel/ onderwerp centraal binnen die week/periode. Dit kan een probleem/verbeterpunt zijn van een linie, het hele team of een probleem binnen een teamtaak. Hij is een trainer van zoveel mogelijk spelvormen. Vormen waarin je zoveel mogelijk druk voelt, zodat je leert te handelen zoals in de wedstrijd. Is als coach ''aanwezig'' langs de lijn om ze te helpen en te sturen.

    Wij denken dat we met Mitchell Meijer een jonge, enthousiaste en talentvolle trainer hebben aangetrokken die zich via de jeugdopleiding van Alphense Boys verder kan ontwikkelen en heten hem van harte welkom.