• B1 start met knappe winst op PEC Zwolle B1

De nieuwe competitie in de 1e divisie hoog kon voor Alphense Boys B1 niet beter beginnen. Thuis werd met veel inzet en strijd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle B1. Op de foto Dani van Steijn op het moment dat hij uithaalt voor de winnende treffer. Het was een gelijkopgaande strijd met wellicht iets meer balbezit voor de Zwollenaren, maar die creëerden nauwelijks kansen. Wel hadden ze een hele goede rechterspits waar Ilounga Pata zijn handen vol aan had.  Al in de eerste minuut gaf die PEC speler een goede voorzet waaruit ook werd gescoord maar wegens buitenspel (gelukkig neutrale grensrechters) niet werd geteld. In de 8e minuut kreeg Alphense Boys de eerste kans en dat was gelijk raak. Yannick Saeijs bezorgde de bal bij Dani van Steijn en die lepelde de bal van buiten het strafschopgebied met zijn linkerbeen diagonaal hoog en onhoudbaar in de verste kruising (zie foto). Een prachtige goal. Daarna legde de constant dreigende Said Hamulic (zie foto onder) de bal 2x prima voor, maar kon niemand van Alphense Boys zijn voet er tegen krijgen. Even later schoot ook PEC Zwolle de bal net voorlangs het doel van keeper Sven IJzendoorn, die in de 26e minuut ook nog een bal boven zich op de lat uiteen zag spatten. Direct na rust had Alphense Boys even een goede periode. In de 43e minuut ging Said Hamulic alleen op de PEC keeper af, maar schoot helaas tegen hem aan. In de 55e minuut redde keeper Sven IJzendoorn met zijn voet buiten het strafschopgebied. In de 65e minuut kwam Said opnieuw oog in oog te staan met de PEC keeper en opnieuw wist die de inzet van Said, ten koste van een corner, te pareren. In de laatste 10 minuten was het vooral tegenhouden wat de mannen van trainer Sander van Dijk deden. De bal kon niet meer in de ploeg worden gehouden en dan kom je dus onder druk te staan. Toch kon PEC Zwolle nauwelijks een goede kans afdwingen. Het laatste schot op doel kon door Sven IJzendoorn redelijk eenvoudig gepakt worden. Na vijf spannende blessuretijd minuten konden  de handen omhoog en waren de eerste drie punten van de nieuwe competitie binnen. Omdat dit de enige wedstrijd was die doorging is de B1 dus automatisch koploper! Komende vrijdagavond (!) speelt de B1 om 19.30 uur de volgende competitiewedstrijd op het Kasteel (in het stadion) tegen Sparta Rotterdam B1.

De uitslagen in de 1e divisie hoog

Alphense Boys B1 - PEC Zwolle B1      1-0

Heerenveen B1 - Almere City B1            afgelast

NEC/FC Oss B1 - Fc Emmen       afgelast

Fc Twente B1 - FC Volendam  (zondag 15/1)

10. PEC Zwolle B1                    1-0

Na een mooi toernooi afgelopen zondag, waar Alphense Boys E-Top 1e werd, moesten de mannen vandaag tegen VEP D1. VEP in punten gelijk in de tussenstand en de wedstrijd ging ook gelijk op. Het eerste kansje was voor de boys na goed druk zetten, jammer dat Dean niet lekker kon uithalen. Er werd fel gespeeld maar echte kansen konden beide teams niet afdwingen. Bij de boys mannen lukte het niet om de diepte en goede eindpass te geven. Een gelijkspel was terecht geweest, helaas was VEP in de laatste minuut de gelukkige. 1-0.  Komende woensdag om 17.00 uur  mag de ETop een wedstrijd spelen tegen en bij Ajax, volgende week wacht Floreant voor de competitie (uit om 10.00 uur)