• Corian Wigboldus nieuwe trainer AB C1

    Het komend seizoen zal Corian Wigboldus (26 jaar) de nieuwe trainer worden van Alphense Boys C1 die uitkomt in de landelijke 1e divisie. Hij is dan de opvolger van de huidige C1 trainer Bryan de Vries die op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Corian is woonachtig in Houten en is commercieel administratief medewerker in de gezondheidszorg. Vorig seizoen heeft hij zijn TC 2 diploma gehaald. Corian voetbalde zelf bij Desto (Utrecht) twee jaar en vervolgens bij FC Delta Sports ’95 (Houten) negen jaar. Vanaf het seizoen 2009/2010 speelt hij zaalvoetbal bij de laatstgenoemde club en heeft zich vanaf dat moment vooral op zijn trainerscarrière gericht.

    Voor zijn TC 2 diploma liep hij stage bij Roda 46 A1 (2e divisie). Dit seizoen is hij trainer van Kampong o17 (4e divisie). Daarvoor trainde hij diverse teams bij Kampong (C1 en D1) en was betrokken bij de jeugdvoetbaldagen. Ook was hij trainer van Fc Delta Sports 95 D1 en C2 en assistent trainer van De Meern B1 (3e divisie) Corian werkt veel met videoanalyses en zal dit ook bij Alphense Boys voortzetten.

    Corian vind van zichzelf dat hij sterk is in de omgang met verschillende karakters en past zich gemakkelijk aan,  aan zijn omgeving. Hij kan voor de groep soms een autoritaire houding aannemen in de situaties waarin dat nodig is, maar heeft tegelijkertijd interactie hoog in het vaandel staan.

    In de gesprekken met Corian Wigboldus hebben wij hem leren kennen als een jonge ambitieuze en enthousiaste trainer die er alles aan wil doen om zijn spelers én het team, beter te maken. Wij heten hem van harte welkom en rekenen op een warme samenwerking.