• Eindelijke winst voor Alphense Boys A1

Alphense Boys A1 pakte in Breda tegen Baronie A1, drie kostbare punten en heeft de aansluiting onderin weer te pakken. De B1 verloor heel ongelukkig in de slotfase van Heerenveen B1 (0-2), maar heeft de belangrijke vierde plaats nog in eigen hand. Op de foto een volley van Gino Bergwerf, net over het Heerenveen doel. De C1 kreeg een oorwassing van FC Groningen (1-8) en de D1 won overtuigend van ADO 20 D1 (0-7). De B2 liet een 3-1 voorsprong in de slotfase zog glippen (3-3)

Alphense Boys A1 smaakte eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Uit bij Baronie A1 werd met 1-2 gewonnen. Na alle tegenslagen van de afgelopen weken kwam dit de mannen van trainer Jonathan wel toe. Vlak voor de winterstop hebben ze de aansluiting in ieder geval weer te pakken. Makkelijk ging het vandaag zeker niet.  In de eerste helft speelde Alphense Boys eigenlijk voornamelijk op de helft van Baronie, die nauwelijks druk naar voren gaf en Alphense Boys het spel liet maken en probeerde razendsnel te counteren. In de 10e minuut kwam het eerste doelgevaar via een kopbal (naast) van Brian Iliohan. In de 11e minuut gaf Ramon Aronius de voorzet die werd weggewerkt, maar binnen 5 seconden stak Baronie het veld over en schoot de bal op de paal naast keeper Jari van Veen. In de 16e minuut veroverde Floris Hazenberg de bal, gaf de steekpass op Brian Iliohan en die legde de bal perfect breed op Mohamed Bekkach (zie 1e foto onder) die de 0-1 binnentikte. De counters van Baronie bleven echter regelmatig gevaarlijk. In de 34e minuut ging Brian er op links vandoor, gaf de voorzet die door Edin Bibuljica (zie 2e foto onderaan) bij de 2e paal tot doelpunt werd gepromoveerd (0-2). Vlak voor rust schoot Dylan Kooistra nog een bal net over het doel. In de tweede helft kwam een heel angstig Alphense Boys uit de kleedkamer. Er werd niet meer gevoetbald en het initiatief lag volledig bij Baronie. Alle duels werden verloren en de A1 spelers leken te worden overlopen. Een slimme time-out van Jonathan Jonk schudde hen weer wakker. Baronie bleef weliswaar de betere ploeg, maar wist niet te scoren. In de 75e minuut hield Jari van Veen met een prima redding Baronie van de hoopgevende aansluittreffer af. Die kwam er uiteindelijk pas in de 88e minuut (kopbal) door een volledig vrij staande Baronie speler. De slotminuten waren (gezien de geschiedenis...!) spannend, maar achteraf kreeg Baronie in die laatste minuten geen kans meer. Met veel opluchting werd het fluitsignaal van de scheidsrechter ontvangen. Het moet allemaal nog beter, maar om de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen, geeft iedereen weer hoop en vertrouwen. Volgende week zaterdag speelt de A1 voor de beker om 13.00 uur thuis tegen Spartaan 20 A1

12. VELO A1            13-8

Alphense Boys A2 speelde vandaag zijn laatste wedstrijd van 2016 tegen mede-middenmoter Schoonhoven A1. De winnaar behoud de kans op aansluiting. Alphense Boys begon voortvarend aan de wedstrijd en had een groot overwicht. De ploeg van Bas Brands begon in een gedurfde formatie van 3:4:3. In de 8e min knalde  Mike Hamilton  na een voorzet van Elia Mutafa keihard op de paal. In de 12e min verlengde Mike de bal op Thijs Spanjer die heel handig de keeper misleidde en de 1-0 scoorde. Daarna een domper voor de boys dat Mike met een enkel blessure moest uitvallen. B junior Alex Sieder was zijn vervanger. Even moest weer naar de formatie gezocht worden en creëerde Schoonhoven kansen. Keeper Justin de Feijter hield de ploeg op de been met een paar knappe reddingen. Zo werd de rust gehaald met een 1-0 voorsprong (zie 3e foto onder) . In de rust werden de poppetjes weer goed neer gezet en kwamen de boys prima uit de kleedkamer. Na 6 min knalde Nassir, na een prima actie van Jasper, de 2-0 in. Gedurende de wedstrijd werd het wat minder, totdat weer Jasper goed doorzette en Elia bedeinde die achterlangs prachtig 3-0 scoorde. In de 35 min scoorde Thijs op een prachtige diepe bal van Collin 4-0.Ondanks de vermoeidheid werd er door de gehele ploeg keihard gewerkt naar een prima prestatie. Met een mooie 4-0 zege werd 2016 afgesloten, maar nog niet de zaterdag. Als afsluiting gaat de gehele ploeg en ouders vanavond uit eten en bowlen en een hebben een gezellige avond. Mannen namens de begeleiding een fijne kerst en geweldig eind van 2016 en een prachtig 2017 alvast

12. SVS A1                           13-5

Alphense Boys B1 speelde vandaag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Helaas zat het de B1 deze keer eens niet mee, want een typische 0-0 wedstrijd, eindigde toch nog in een onverdiende 0-2 nederlaag. De mannen van Sander van Dijk hadden het vandaag gewoon goed voor elkaar. Er werd vrijwel niets weggegeven, keihard gewerkt en bij vlagen goed gecombineerd. In de 7e minuut was de eerste kans voor Alphense Boys, maar Gino Bergwerf volleerde de bal van korte afstand net over het Heerenveen doel.  Sam Willemse was ook dicht bij de openingsgoal, maar schoot ook net over. Steven v/d Pijl (zie 4e foto onder met volle tribune op de achtergrond) schoot net voorlangs. Heerenveen kreeg in de eerste helft geen enkele kans, In de tweede helft bleef de wedstrijd op slot zitten, wat absoluut de verdienste van Alphense Boys was. In de 51e minuut zagen we een prachtige kopbal van Said Hamulic die door de lange Heerenveen keeper met een hand uit de hoek werd getikt. Yannick Saeijs schoot de rebound via de keeper in het zijnet. Het einde van de wedstrijd naderde en je zag de nervositeit van de Boysmannen toenemen. Een gelijkspel was immers prima gezien de stand op de ranglijst. Negen minuten voor tijd kwam aan die droom echter een einde. Een voorzet van de linkerspits van Heerenveen werd door keeper Sven IJzendoorn niet goed beoordeeld en sloeg (onbedoeld) bij de eerste paal binnen (0-1). Dit was notabene de eerste kans (hoewel kans?) van Heerenveen in de hele wedstrijd. De B1 moest toen alles op alles zetten om in de korte tijd de gelijkmaker te scoren. Ver in blessuretijd kreeg Heerenveen B1 een vrije trap te nemen, 22 meter voor het Boys doel. Opnieuw hadden de Heerenveen een mazzel, want de bal kreeg door een Boys speler in de muur een fraaie curve over keeper Sven IJzendoorn in het doel (0-2) De B1 spelers hebben echter alles nog in eigen hand om de felbegeerde vierde plaats te bemachtigen, maar moeten volgende week dan wel winnen van Brabant United B1 (uit om 15.00 uur)

12. Spartaan'20 B1             10-3

Alphense Boys B2 speelde vanochtend om 11.00 uur de wedstrijd tegen Baronie B1. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd eerst onze keeper Emiel van Vliet, die tijdens de competitie wedstrijd tegen Hoofddorp zijn arm brak, in het zonnetje gezet door zijn teamgenoten. Nadat de aftrap door Emiel werd gedaan ging de wedstrijd van start voor onze boys. We waren in de eerste wedstrijd tegen Baronie (in September) al gewaarschuwd. Het is een goede ploeg en voor een aantal jongens eigenlijk onbegrijpelijk dat deze ploeg op de laatste plaats staat. Van onderschatting was dus ook geen sprake. De boys beginnen prima aan de wedstrijd en in de 18e minuut is er dan de eerste kans na een voorzet van Reda Narain op Nino Noordanus, maar deze wordt helaas afgekeurd wegens buitenspel. In de 20e minuut wederom een kans voor Nino Noordanus, maar de bal wordt net naast gekopt. In de 28e minuut speelt Frank vd Hoorn na een prima dribbel de bal diep op Younes Bouhamed die goed blijft kijken tot er iemand vrij komt en vervolgens zelf de bal in de korte hoek schiet (zie 5e foto onder). Na deze 1-0 wordt het spel van de boys minder. De druk van Baronie wordt hoger en wij vergeten helaas te doen waar we goed in zijn. Bij vlagen is ons spel in de eerste helft prima, spelverplaatsing stukken beter, geconcentreerder in de passing en beter contact met elkaar. De 2-0 komt tot stand door een aanval over de linkerkant. Younes die de bal op Nino Vitalli speelt die het vervolgens prima afrondt. Baronie blijft de druk stevig opvoeren en een doelpunt kan dan ook niet uitblijven. Een bal over 30 meter die bedoeld is als voorzet verdwijnt in de kruising en zorgt voor de 2-1. Na wederom een prima individuele actie van Younes die de bal panklaar legt voor Hidde Sijpersma, is de stand op het scorebord; 3-1. Het spel van de boys is de tweede helft beduidend minder en daar profiteert Baronie prima van. Door gemakzucht van de kant van de boys krijgt Baronie de 3-2 bijna op een presenteerblaadje. Na balverlies voorin, countert Baronie twee minuten voor het eindsignaal, naar de aansluittreffer omdat de verdediging van Alphense Boys gewoon mensen tekort komt. Hoe is dit mogelijk! En of je er op kon wachten. In de 3e minuut van de extra tijd nog een corner voor Baronie. Iedereen van Baronie, inclusief de keeper, staat op dat moment in onze 16 meter. En net als vorige week tegen ARC staat er een speler van Baronie helemaal vrij die de bal bijna ongestoord mag inkoppen bij de 2e paal, die volkomen ongedekt is! . Eindstand 3-3. Ondanks dit teleurstellende gelijkspel, staat de B2, vanwege het verlies van de concurrentie, nu alléén aan kop in de stand om de 2e periodetitel. Excelsior Maassluis staat weliswaar op de 1e plaats, maar omdat zij al de eerste periodetitel pakten, tellen ze in de 2e periodestand niet meer mee. Nog twee keer trainen komende week en dan weer even bijkomen.

12. Baronie B1                     13-9

Alphense Boys C1 kreeg vandaag een vreselijk pak slaag van FC Groningen C1 (1-8), die voorafgaande aan deze wedstrijd op gelijke hoogte stond met de C1.  Al in de openingsfase was duidelijk dat het een hele open wedstrijd zou worden en golfde het spel op en neer. Toen al was te zien dat de Groningse aanval vandaag een plaag zou worden voor de verdediging van Alphense Boys. Keer op keer leverde de bal die achter de verdediging werd gelegd, onoverkoombare problemen op. Telkens werd de situatie te laat ingeschat en moest de achtervolging weer worden ingezet. In de 3e minuut schoot Groningen al op de paal. In de 4e minuut had Simon van Duivenbooden de kans op de openingstreffer. In de 14e minuut opnieuw een diepe bal van Fc Groningen waarbij keeper Ot v/d Last en centrale verdediger Daan Putman elkaar hinderden. Twee honden vechten om een been en de derde (FC Groningen speler) ging er mee heen (0-1). In de 30e minuut schoot Yassin Bachar hard, maar recht op de Groningen keeper. In de 33e minuut werd weer eens een bal door Groningen in de ruimte gelegd, de boys verdediger eruit gelopen en het was 0-2. Direct na rust een herhaling, opnieuw werd een dieptepass slecht beoordeeld (0-3). In de 38e minuut deed Dave Star wat terug (1-3). Zie 6e foto onder. Zes minuten later werd een duel op de eigen 16 meter verloren en stond het 1-4. Het regende in deze fase dekkingsfouten en verloren duels en de boys mannen stonden erbij en keken erna en hielden achterin open huis. Iedere dieptepass was bijna prijs en FC Groningen liep uit naar een 1-8 overwinning. Een harde les waar komende week nog wel even zal worden nagesproken. Volgende week zaterdag speelt de C1 de laatste competitiewedstrijd van 2016 om 13.00 uur uit tegen Go Ahead C1. Daarna spelen ze op donderdag 5 januari het eigen kersttoernooi

Alphense Boys C1 - FC Groningen C1 1-8

Buitenveldert C1 - Zeeburgia C1 0-3

Quick 20 C1 - Go Ahead C1         1-1

Almere City C1 - DWS C1

PEC Zwolle C1 - Be Quick 1887 C1       10-0

De Graafschap C1 - FC Emmen C1       (zondag)

12. Be Quick 1887 C1        10-0

1. Alphense Boys C2 hunkert na een serie gelijke spelen naar een overwinning. Kunnen de Boys de stijgende lijn van de laatste weken omzetten in 3 punten ? Tegenstander Den Hoorn C1 lijkt in de 1e minuut roet in het eten te gooien wanneer de grote sterke spits er vandoor gaat en twee verdedigers (aan elke arm één)  hem niet kunnen afstoppen. Gelukkig voor de Boys gaat zijn schot voorlangs. De eerste 10 minuten gaat het spel gelijk op. De Boys zoeken de combinatie en Den Hoorn loert op de counter. Junior Sonowo en Mats Kramer doen na weken blessureleed, wedstrijdritme op. In de 15e, 16e en 17 e minuut is het even de Mats Kramer show (zie 7e foto onder) als hij eerst een vrije trap op het dak van het doel mikt, vervolgens vanaf 25 meter een schot rakelings over schiet en tenslotte bij een derde doelpoging zijn schot op de kruising belandt. Den Hoorn staat onder druk, maar in de 20e minuut wordt hun gevaarlijke spits met een steekpass  richting keeper Deon Bontje gestuurd. De sterk keepende Deon blijft heel lang staan en komt op het juiste moment uitstekend uit en wint de 1op1. In de 26e minuut geeft Kaj van der Veldt de bal in de loop mee aan Zakaria Atrougouti, die om een man heen gaat en met een subtiele voetbeweging de bal naar rechts speelt op Junior Sonowo, die de bal met buitenkant rechts om de keeper van Den Hoorn heen krult en de Boys daarmee op 0-1 zet. De Boys spelen probleemloos de eerste helft uit. In de tweede helft probeert Den Hoorn de achterstand recht te zetten door de lange bal te hanteren, maar de Boys  leveren veel strijd over het hele veld. Ze jagen collectief op de bal en na een rommelige fase van beide kanten krijgt de C2  de overhand op het middenveld. De beslissende eindpass wordt echter nog niet verzonden. In de 62e minuut bokst Deon een corner weg, hetgeen de laatste doelpoging van Den Hoorn blijkt te zijn. De laatste fase van de wedstrijd is voor de steeds beter spelende Boys. Eerst lanceert Romeo Pieters Zakaria op rechts. Zakaria geeft de bal prima voor op Hero Schulein, die zijn man uitkapt en de 0-2 lijkt te gaan scoren, maar de bal wordt vlak voor de doellijn weggewerkt. Kaj schiet van 24 meter keihard op de goal in de voorlaatste minuut, maar de keeper weet er zijn vingertoppen nog tegenaan te krijgen. In de dying seconds van de wedstrijd geeft Jesper Savenije nog één lange bal op Zakaria die wederom vanaf rechts een perfecte voorzet aflevert op Hero. Die legt de bal prima af op de vrijstaande Kaan Temur die de bevrijdende 0-2 binnenpuntert. Met een goed gevoel over de gemaakte progressie gaat de C2 de winterstop in. Op dinsdag 3 januari speelt de C2 het eigen kersttoernooi

11. Sportlust\'46 C1             12-2

Alphense Boys D1 speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop in Heemskerk bij ADO\'20. De voorbereiding was verre van ideaal. Drukte op de wegen en wachten op de scheidsrechter zorgde er voor dat de wedstrijd ruim 45 minuten later begon.  Toen de mannen waren begonnen was het krachtsverschil direct zichtbaar. Alphense Boys D1 speelde veelal op de helft van ADO 20 maar waren slordig in de eindfase. Het was verdediger Giovanni Sekeris (zie 8e foto onderaan) in de 13e minuut die D1 op voorsprong schoot met een lage vrije trap. Enkele minuten later was het Jelle Mulder die net een teenlengte te kort kwam om de goede voorzet van Thierry Anthony binnen te tikken. De ruststand was 0-1. Na rust was het spelbeeld onveranderd, Alphense Boys had de bal en was dominant. In de 41e minuut was het captain Tom Beijeman die de keeper passeerde met een lobje, 0-2. Toen werd het tempo verhoogd en waren de mannen van Sander van der Kleij niet te stoppen. In de 55e minuut was het Bujo Hegic die de 0-3 binnen schoot. Slechts 42 seconden later was het Jayden Pieters met de 0-4, weer een minuut later was het Tom Beijeman met een fantastisch schot met links in de kruising, 0-5. De mannen bleven gas geven en wilden de meegereisde supporters trakteren op meer. In de 59e minuut was het opnieuw Jayden Pieters met de goal (0-6) en het slotakkoord kwam op naam van Bujo Hegic 0-7. Een echte teamprestatie was het 7x scoren en 0 kansen weggegeven vandaag. Na afloop kregen we nog een leuke mededeling van de Moeder van Giovanni Sekeris het is namelijk zo dat als Giovanni de eerste goal van de wedstrijd scoort hij altijd wint. Laten we hopen dat Giovanni dit kunstje kan herhalen na de winterstop!  Door de onverwachte nederlagen van Foresters en FC Amsterdam is Alphense Boys heel dicht bij een top notering gekomen. Op woensdag 4 januari speelt de D1 het eigen Kersttoernooi

12. Abcoude D1                  13-3

Alphense Boys D2 speelde zijn laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Noorwijk D1. In alle vroegte werd de warming up nog op een half donker veld afgewerkt en om 08.45 uur kon er worden afgetrapt. In de openingsfase golfde het spel wat op en neer, de 1e kans van de wedstrijd was voor Aldo Jager na een goede voorzet vanaf rechts kreeg hij de bal bij de 2e paal echter net niet tussen de palen. In de 11e minuut kwam Alphense Boys op voorsprong, Nordin Bukala reageerde heel attent en kon de bal in het lege doel schuiven nadat de keeper een inschattingsfout maakte (0-1). Vervolgens brak er een lastige fase aan, Noordwijk gaf veel druk op de bal en de Boys-spelers hadden (te)veel tijd nodig om de bal te verplaatsen. Hierin zullen de eigen keuzes aan/zonder de bal en de technische vaardigheid verder ontwikkelt moeten worden. Noordwijk drong steeds verder aan en in de 19e minuut leidde dit zelfs tot de gelijkmaker, na een steekpass stond de linksbuiten vrij voor keeper Niels Gehlen en schoof de bal onder hem door (1-1). In de blessuretijd van de 1e helft kon Alphense Boys nog eenmaal uitbreken, na een snelle tegenaanval kon Mohamed Hamouchi (zie 9e foto onderaan) net niet voldoende tegen de voorzet van Nordin aanlopen. In de corner die volgde was het alsnog raak, bij de 2e paal kopte Mohamed krachtig binnen (1-2). Ondanks dat Alphense Boys de bal na rust iets makkelijker vrij wist te spelen kwam het toch nog te vaak in de duels terecht in plaats van het spel sneller te verplaatsen. Het bleef dan ook oppassen voor de tegenaanval van Noordwijk die snel hun aanvallers zochten. In de 48e minuut werd Mohamed op het goede moment in de diepte gestuurd, hij was niet meer te achterhalen en tekende voor de 3e Boys-treffer (1-3). In de 51e minuut werd de wedstrijd beslist, Mohamed nam de bal goed mee en schoot hard raak in de verre hoek (4-1). Dit was ook de eindstand, al met al een strijdend en effectief Alphense Boys gezien met ruimte voor verbetering. Alphense Boys D2 gaat nu de winterstop in op een prachtige 2e plaats wat een beloning is voor het harde werken en (vaak) verzorgd spel. Op dinsdag 27 december speelt Alphense D2 het eigen kersttoernooi.

11. Ter Leede D1                 12-3

Alphense Boys E-Top heeft korte metten gemaakt met hekkensluiter Oliveo. Het werd 2-0, maar 4-0 had ook normaal geweest gezien het wedstrijdbeeld. De spelers van Oliveo waren gemiddeld een kop groter, maar moesten het niettemin ook in de meeste directe duels afleggen. Zoals tegen de kleinste van de E-Top, Youri Roos. Met een lach op zijn gezicht maakte hij het de rechterspits van Oliveo erg lastig. Met Owen van der Meer en Tim van Veen in een uitblinkende rol werden spitsen Sven Verpoort, Nabil Banaali en Abdul Ibrahimi bediend met handige steekpassjes. Dat leidde telkens tot dreiging dan wel gevaar (zie 10e foto onder). Nabil scoorde de enige treffer voor rust. Door verkeerd uitverdedigen van de keeper kreeg Nabil pardoes de bal aangespeeld en rondde vervolgens vlekkeloos af. Schutterde de keeper voor rust, in deel twee wist hij met enkele reflexen en snoekduiken een grotere achterstand te verijdelen. Alhoewel, tien minuten voor tijd scoorde Abdul feilloos de 2-0, maar daar ging wederom geen foutloos optreden van de sluitpost aan vooraf. Abdul kreeg even later weer een dot van een kans, maar schoot toen over. Het publiek genoot van Sven Verpoort die op links mooie acties liet zien. Dahli Jordense, Manu Wattimury en Dean Valentijn controleerden het middenveld en achterin combineerden Sem van der Vis en Kevin de Zwart uitstekend. En Oliveo dan? Die ploeg kreeg twee mooie kansen maar keeper Milan Captein deed wat hij vooraf had beloofd: de nul houden. De eerste keer ging hij met succes gestrekt en de tweede bal sloeg hij met een katachtige beweging uit de rechter bovenhoek. Op woensdag 28 december speelt de E-Top het eigen kersttoernooi.