• J011-5 | Een Alphense Boys onderonsje

Vandaag is het anders dan anders. We spelen namelijk tegen een ander Alphense Boys team. Niet als oefenwedstrijd, maar voor de competitie. Dus er moet iets geregeld worden voor de shirts….want anders worden het wel heel veel gestreepte shirts op het veld. De E6 van Alphense Boys zijn tweedejaars E en dat is te zien. Ze zien er een stuk groter uit, gaan er ook meteen flink fysiek in en zetten goed druk op de bal. Maar daar laten wij ons niet door kennen. We hebben met de Boys besproken om goed de combinaties te zoeken en de bal het werk te laten doen. Na even inkomen en een aantal gevaarlijke momenten op onze helft zien we dat dan ook goed terug.

Bij bal bezit wordt de aanval mooi vanuit achteren opgebouwd. We zien overal mooie combinaties terug. Baran, Mo en Mees weten elkaar telkens goed te vinden. En al snel weet Mees met een mooie voorzet de bal bij Semmy te krijgen die hem goed afrond. Lekkerrr…het staat 1-0. De tegenstander heeft het moeilijk met ons spel en krijgen de bal maar moeilijk weg. Een pass van Mo beland via de tegenstander in hun eigen goal. En als ze al op onze helft komen zijn daar altijd nog Milan of Jens die zoals altijd hun mannetje staan in de verdediging.

De score loopt dan ook snel op. Na een mooie actie van Mik weet hij de bal zelf in de goal te krijgen. Een voorzet van Mees weet Mo fraai in de goal te schieten. En een mooie combinatie tussen Mik en Mo beland ook in de goal…. Zo staat het snel 5-0. Onze boys hebben er zin in.

Dan toch even een tegenstoot van de E6. Sven zat er nog met z’n vingertoppen aan, maar de bal belandt toch in de goal. Maar onze boys blijven maar doorgaan. Een prachtige voorzet van Semmy vanuit de hoek van het veld weet Mik fraai binnen te koppen. In de laatste minuten nog een harde vrije trap van Baran. Ook deze bal belandt fraai in de goal. We gaan de rust in met een stand van 7-1. Niet slecht…..

Na de rust wordt het moeilijker. De tegenstander is vaker op onze helft te vinden. Maar in de meeste gevallen lukt het Milan en Jens de tegenstander weer van de bal te zetten en de bal via de zijkanten weer naar voren te krijgen. Sven behoed ons weer op fraaie wijze van een aantal tegengoals, man wat een reddingen af en toe! Ook Ilias staat zoals altijd z’n mannetje op het middenveld, hij zet telkens goed druk op de bal. Toch is de tegenstander in deze fase sterker en dat resulteert in 3 tegendoelpunten.

Kom op boys waar blijven onze doelpunten. Kansen zijn er nog wel, maar ze gaan er even niet meer in. En dan toch nog een mooie aanval van onze boys. Milan geeft de bal een harde trap naar voren. De bal beland uiteindelijk bij Berke, hij kijkt goed, speelt de keeper uit en tikt de bal fraai binnen. De eindstand wordt 8-4….weer een mooie teamprestatie!

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Kunnen we de nummer 1 positie nog behalen….? We gaan het zien.