• SJC JO13-1 - Alphense Boys JO13-3

Zaterdag, tijd voor voetbal. Het is behoorlijk fris buiten met een wit laagje over de velden. Vandaag spelen we de strijd om in de buurt van de koplopers te blijven, bij winst doen we nog mee. Helaas is Ryan ziek thuis gebleven (beterschap Ryan) en Ties is net hersteld, ook Daniël heeft niet mee kunnen trainen deze week maar is op tijd beter.

De wedstrijd begint goed voor de boys, na 1minuut spelen is er een mooie aanval over rechts, Anouar dribbelt met de bal naar de achterlijn en geeft goed voor, Senna stond op de goede plek en loopt de bal naar binnen, 0-1. Na goed druk zetten op de tegenstanders door onze spitsen valt ook gelijk de 0-2. Het lijkt een walk-over te worden. Er ontpopt zich een spel op het middenveld, SJC is nog niet van plan zich over te geven en komen langzaam aan wat meer op de helft van de boys. Dit zal het beeld blijven van de eerste helft. De scheidsrechter dacht er anders over… Hij gaf een makkelijke vrije trap aan SJC, net buiten de zestien. Mark is bezig met het neerzetten van de muur en de vrije trap specialist van SJC neemt snel de vrije trap. Niemand was nog bezig met de bal en Mark ziet de bal op zich af komen, helaas kon hij de bal niet onder controle krijgen en de bal valt achter de lijn, 1-2. Zowel SJC als Alphense Boys krijgen nog wat kansen, echter geen doelpunten. Rust, de mannen kunnen genieten van de thee, de warmte zal iedereen goed doen.

De eerste tien minuten van de tweede helft speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Kay wordt nog getroffen door een nop van de tegenpartij, gelukkig geen grote schade en dankzij goede verzorging van zijn Opa kan hij nog verder voetballen. Nu was er weer een goede kans voor SJC echter Mark kon de bal tegenhouden en het gevaar was geweken. Na een kwartier krijgt SJC terecht een penalty die ze goed benutten, 2-2. Waar we in de eerste helft dachten dat we de punten wel mee terug nemen lijkt er nu toch een ommekeer. De komende tien minuten gebeurt er eigenlijk weinig en het lijkt erop dat de wedstrijd naar het einde uitgespeeld gaat worden. Inmiddels was Coach Hatim ook gearriveerd.

De mannen zagen de laatste vijf minuten toch het licht, er volgde 4-5 kansen die allemaal konden eindigen in een doelpunt, de bal wil er nog niet in. En dan toch een verlossend doelpunt. Ralph geeft de bal af op Anouar en die schiet beheerst in. Dan volgt het eerste doelpunt van onze Gijs!! Hij schiet gelijk de 2-4 er achteraan. Met nog 1 minuut moet dit toch goed aflopen. Uiteindelijk benutten we deze minuut om nog eens lekker te scoren, 2-5.
    Al met al een goede overwinning en we blijven aangesloten bij de top.