• JO9-02 Revanche voor eerdere nederlaag

    Het is buiten nog hartstikke donker als mijn wekker afgaat. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Voorschoten JO9-02 op het programma. In bekercompetitie werden wij op hetzelfde veld, op hetzelfde tijdstip getrakteerd op een 3-1 nederlaag. Eerst maar eens een bakkie koffie zetten om wakker te worden. Dan is het toch tijd om naar de Boys te gaan. Daar aangekomen zien we dat het hek nog op slot is. Wanneer iedereen is gearriveerd gaan we naar Voorschoten.

    Bij het aanmelden stelt Niek de vraag aan Voorschoten of het wel licht genoeg om te gaan voetballen. Daar hadden ze nog niet over nagedacht. Dan moet je maar een gulden in de lichtmasten gooien was het antwoord. Gelukkig gingen de masten voor de warming-up nog even aan. Wat een fantastische entourage. Een geheel wit veld van de vorst en daarboven de mist. Niemand in de buurt behalve 9 spelers met hun coaches. Genieten.

    Vlak voor de wedstrijd werden puntjes nog op de i gezet. Druk zetten op de bal en overspelen was het advies. Wij wisten dat Voorschoten in 2 lijntjes van 3 spelers speelden. Daarom moest Aimane als mid-mid iets meer naar achteren spelen als voorschoten de bal had. Hij vulde dat heel goed in. Onze spits Gi moest diep weg staan om de linies van Voorschoten juist uit elkaar te trekken.

    Na de aftrap trokken de Boys meteen ten strijde. Vol passie werd Voorschoten vastgezet. Vooruit voetballen en geen ruimte weggeven. Door leuk combinatie spel kwamen wij steeds gevaarlijk voor het doel. Toch was het een individuele actie van Aimane. Hij slalomde door de verdediging van Voorschoten en maakte effectief het doelpunt. 1-0
    Daarna kreeg Gi het op zijn heupen. Door leuk combinatiespel kon hij vanaf de zijkant op het doel afgaan. Helaas teisterde hij 2 maal de paal. Toen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. Oscar trok vanaf de zijlijn naar binnen. Hij speelde Florin strak aan. Florin nam alle tijd om de bal goed te leggen om vervolgens hard in de rechter bovenhoek te scoren. 2-0
    Rayhan was vandaag aan de rechterkant overal te vinden en hij liep zijn de longen uit het lijf en hield de linker linie van Voorschoten in bedwang.

    In de rust gingen we niet naar de kleedkamer, omdat we dan alleen al 10 minuten bezig waren om er te komen. Dan maar op het veld blijven. Blijven bewegen om warm te blijven was het advies. Zelfs een aantal papa’s waren oefeningen aan het doen om niet te bevriezen.

    De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Voorschoten probeerde misschien iets meer van zich af te bijten, maar Mathijs en Kaj verdedigde zeer geconcentreerd en gaven geen kans weg. Gi gooide meteen na rust de wedstrijd op slot door een mooie solo te belonen met een fantastisch stiftballetje over de keeper. 3-0
    Er was nog één hard schot van de tegenstander, maar Amine had de bal klemvast. De bal kwam wel zo hard in zijn buik, dat hij in ademnood kwam. De Boys bleven goed voetballen en dat was fijn om te zien. Adam was er nog een keer dichtbij, maar hij schoot van afstand op de paal.
    Ons laatste doelpunt kwam uit een corner van Adam. Er was onder de toeschouwers verwarring wie het doelpunt had gemaakt. Adam, Aimane of toch een eigen doelpunt. Het laatste was het geval. 4-0

    Er zijn van die dagen dat je alleen maar kan genieten. Dan maakt het niet uit dat de wekker om 6:20 afgaat. Iedereen heeft top gespeeld en alles gegeven. Ga vooral zo door!

    Niek en ik zijn ontzettend trots op jullie.

    Op naar de wedstrijd tegen Koudekerk JO9-01.