• Alphense Boys A1 blijft in de gevarenzone

Alphense Boys A1 ontbeert het aan vertrouwen. De ploeg van trainer Jonathan Jonk staat onder spanning en kan het telefoonnummer van vrouwe Fortuna maar niet vinden. Ook vandaag in het degradatieduel tegen Velo A1, ondervond de A1 behoorlijk wat tegenslag. Al in de 1e minuut had Harvey Johnson de openingstreffer moeten maken, maar oog in oog met de Velo keeper wist hij de bal niet in het net te krijgen. In de 20e minuut kopte Ramon Aronius een onschuldige voorzet pardoes in eigen doel (0-1). Vijf minuten later schoot Floris Hazenberg de bal hard tegen de onderkant van de lat. Volgens velen stuiterde de bal daarbij achter de doellijn, maar de goal werd niet geteld. In de 27e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Harvey Johnson kopte een vrije trap voorzet van Ruben Rietdijk raak (1-1). Vlak voor het rustsignaal schoot Brian Iliohan de bal net over het doel. Ook in de tweede helft bleef de A1 angstig spelen . In de 48e minuut schoot Vince Pesoal een voorzet van Brian Iliohan bij de 2e paal in het zijnet. Even later kreeg Velo een levensgrote kans, maar die schoten ze naast. In de 65e minuut schoot Dailey Loos (zie 1e foto onder) de bal net over. In de 67e minuut werd er gehapt op de handige linkerspits van Velo en zijn schot ging via keeper Jari van Veen in de korte hoek (1-2). Die klap kwam hard aan en het spel werd er daardoor niet beter door. De mannen van de A1 wilden wel, deden er ook alles aan, maar kregen ondanks het overwicht, nauwelijks kansen. Tot de 4e minuut van de blessuretijd toen Ruben Rietdijk een vrije trap vanaf 20 minuten prachtig in de kruising schoot (2-2). Komende dinsdag oefent de A1 om 19.00 uur uit tegen Fc Utrecht o17/o18 en volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen Baronie A1 (15.30 uur)

12. VELO A1                  12-8

Alphense Boys A2 verloor vandaag de derby tegen ARC A2 met 3-2. En die nederlaag was voor te wijden aan de matige eerste helft zonder passie en strijd (3-0 achterstand bij rust). Na rust was die vechtlust er wél en kwam de ploeg van trainer Bas Brands nog heel dicht bij een goed resultaat. Maar het is nu eenmaal een wet in de voetbalsport dat als je slecht begint je het bijna nooit meer kan herstellen. Thijs Spanjer scoorde de 3-1 en Nassir Fatah de aansluittreffer (3-2). Daarna waren er mogelijkheden genoeg op de gelijkmaker maar die wilde niet vallen. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 13.00 uur thuis tegen Schoonhoven A1

12. SVS A1                                 12-4

Alphense Boys B1 had vandaag over geluk niet te klagen. In de slotfase boog de ploeg van trainer Sander van Dijk een 1-2 achterstand tegen het laaggeplaatste Spartaan 20 B1, om in een zwaar bevochten 3-2 zege. Het liep vandaag gewoon niet bij de B1. In de 8e minuut werd een voorzet bij de 2e paal finaal gemist door een boysman, waarna een Spartaan speler de bal, met enig geluk, door de benen van keeper Sven IJzendoorn tegen de touwen schoot (0-1). In de 17e minuut egaliseerde Dani van Steijn de situatie door een vrije trap van 20 meter feilloos binnen te schieten(1-1). Toch kon de B1 de wedstrijd maar niet naar zijn hand zetten en Spartaan 20 speelde een prima wedstrijd. Onbegrijpelijk dat deze ploeg zo laag staat. Vlak voor het rustsignaal werd een voorzet bij de 1e paal binnengetikt (een fraaie spitsengoal) en ging de B1 met een 1-2 stand de rust in. Ook na de rust wilde het maar niet gaan lopen. In de 62e minuut werd een inzet van Dani van Steijn van de lijn gehaald en vier minuten later belandde een schot van Djoemi Resokario in de handen van de Spartaan keeper. De moedeloosheid nam toe, maar de karakterploeg van Sander van Dijk gaf niet op en in de 73e minuut (7 minuten voor tijd) kopte Pim van Zoest (zie 2e foto onder) vanuit een corner kiezelhard raak (2-2). De bal werd snel uit het doel gehaald, want de B1 wilde méér. Echter juist Spartaan 20 kreeg in de slotfase maar liefst 4 kansen om de winnende goal te scoren, waaronder zelfs een kans voor open doel in de blessuretijd. Kort daarna werd een Boys goal wegens buitenspel afgekeurd en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd won Dani van Steijn (man van de wedstrijd) een sprintduel op kracht en schoof de bal beheerst naast de Spartaan keeper in het doel (3-2). Uitzinnige vreugde natuurlijk bij de niet meer verwachte maar zeer belangrijke overwinning. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.15 uur thuis tegen concurrent Heerenveen B1

12. Spartaan\'20 B1       9-3

Alphense Boys B2 moest vanochtend al heel vroeg (10.15 uur) aantreden op Zegersloot tegen ARC B1. Streekderby\'s zijn bijna per definitie beladen, dus ook de wedstrijd van vanochtend bracht iets extra\'s met zich mee. De eerste 15 minuten zagen we dan ook een sterker en zeer gedreven ARC. De Boys waren iets te afwachtend, wat ook wel weer past bij deze ploeg. Kijken wat er gebeurt, situaties inschatten en dan gaan voetballen. In de 7e minuut was er nog wel een kansje voor de B2 na een goede actie van Thomas de Louw die de bal op Nino Vitalli speelt, maar na 15 minuten komen de Boys beter in hun spel. Vooraf in de kleedkamer is er o.a. gesproken over wat te doen bij corners en prompt valt in de 19e minuut de 1-0 door Patrick Brouwer, die prima is blijven hangen op de 16 meter. Het spel wordt beter en beter, maar helaas valt vlak voor rust de 1-1 uit wederom een corner. In de kleedkamer bespreken we een minimale aanpassing waar ARC zichtbaar moeite mee heeft. In de 4e minuut na rust maakt Nino Nordanus dan ook de 2-1 na een pass van Nick Broekhuizen. ARC speelt vooral de lange bal, waar af en toe behoorlijk veel gevaar uit voortkomt, maar ook deze wedstrijd doen ons centrale duo Sam van Braak, Frank v/d Hoorn en keeper Bas Schol het weer uitstekend! De tweede helft blijven de boys prima en geconcentreerd combinatievoetbal spelen. Inmiddels is Davy Overes voor Reda Narain gewisseld en Daan van Hees heeft de plek van Nick Broekhuizen ingenomen, die toch weer wat last van een blessure had. Djeremy Gijsbers heeft de plek van Frank van der Hoorn overgenomen. De 23e minuut wordt Nino Vitalli ingespeeld en na een goeie dribbel rondt hij dit goed af en maakt de 3-1. Met nog ruim 10 minuten te gaan lijkt de aandacht iets te verslappen en daar is dan ook direct de reactie van ARC; 3-2. Nino Nordanus (zie 3e foto onder) die vandaag een fantastische wedstrijd speelde, beslist de wedstrijd met zijn de tweede doelpunt. Eindstand 2-4. Een mooi resultaat waarin de boys zichzelf hebben beloond voor het goede combinatiespel en vechtlust. Door dit fraaie resultaat gaat de B2 nu samen met UVS B1 aan de kop van de 2e periode. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 11.00 uur thuis tegen Baronie B1

12. Baronie B1                           12-8

Alphense Boys C1 haalde vandaag bij lange na niet zijn niveau en verloor dan ook het thuisduel tegen het laag geplaatste De Graafschap C1 met maar liefst 1-4. En het begon allemaal zo goed. Door een foutje van de keeper van de Graafschap (die schoot de bal pardoes tegen Simon van Duivenbooden) was het binnen 20 seconden 1-0 voor Alphense Boys. Als Alphense Boys in de eerste 10 minuten het overzicht had behouden en de kansen had benut, hadden ze met 3-0 voor kunnen staan.  Via een goed uitgespeelde aanval van De Graafschap werd het in de 19e minuut echter 1-1. In de 32e minuut overkwam Boys keeper Ot v/d Last hetzelfde als zijn collega aan de overkant in de eerste minuut. Hij schoot de bal tegen een Graafschap speler die vervolgens de bal van afstand in het lege doel mikte (2-1) Alphense Boys oogde slap en mat, speelde zonder passie en ongeconcentreerd met als bewijs het vele onnodige balverlies en lopen met de bal. Ook Simon van Duivenbooden (zie 4e foto onder) kwam niet los van zijn verdedigers. Na de rust probeerde de C1 wat ze konden. Tot en met de 16 meter werd er nog redelijk gespeeld, maar in de laatste fase (waar het toch omgaat) was er altijd een De Graafschap verdediger die de C1 van de kans om te scoren afhield, al waren dat er niet veel. In de 56e minuut kwam keeper Ot v/d Last ten onrechte uit zijn goal (verdediger Daan Putman was in duel) en werd gepasseerd. Opnieuw kon de bal in het lege doel geschoven worden.  Die situatie herhaalde zich in de 65e minuut (1-4) Een onnodige maar terechte nederlaag met teleurstellend spel van Alphense Boys C1. Nu even goed napraten, de rug rechten en op naar volgende week zaterdag tegen FC Groningen (thuis om 13.00 uur)

12. Be Quick 1887 C1              9-0

Alphense Boys C2 speelde vandaag  voor de 4e keer binnen 4 maanden El Classico tegen ARC C1. De eerste twee uitwedstrijden voor de beker en de competitie werden kansloos verloren, maar in de halve finale van het gewonnen Herfsttoernooi was het 2-0 voor de Boys. Hoever is de ploeg van trainers Richard van den Nieuwendijk en Milan Stiphout inmiddels gegroeid?   Veld 2 is  na 10 minuten strijd ontdooid. De openingsfase doorstaan de Boys zonder kleerscheuren, daar het team geconcentreerd en met overtuiging voetbalt. Achterin staat het goed. Kevin Krezanowsky wint elk duel van de rechtsbuiten van ARC en de gevaarlijke linksbuiten wordt door Janz Schipper ver van het doel gehouden. Als ARC er al langs komt geven Danny en Jesper (zie 5e foto onder) rugdekking. ARC speelt slordig en heeft veel overtredingen nodig op het middenveld. In de 11e minuut wordt een corner van ARC half weggewerkt en komt de bal bij een ARC speler, die de bal keihard op de lat schiet. Voorin komen de Boys nauwelijks aan de bal, omdat alle hoge en diepe ballen vanuit het middenveld worden weggekopt door de grote en fysieke verdedigers van ARC. In de 20e minuut wordt een corner van ARC wederom niet goed uitverdedigd en valt de bal voor de naar rechts uitgeweken nr.7 van ARC. Keeper Deon Bontje (zie 6e foto onder met Kevin) ontpopt zich tot de held van het veld door eerst het schot van de vleugelspeler van ARC van zéér dichtbij uit de korte hoek te rossen en vervolgens de afvallende bal van de daaropvolgende corner ook te pareren met een gestrekte zweefduik. Waar zo’n keeperstraining al niet goed voor is.. .ARC drukt de Boys steeds verder achteruit, maar die houden stand. Een te korte terug kopbal zorgt even voor gevaar als Deon ver zijn doel uit moet komen en de bal net aan weg kan trappen. Van ver buiten de zestien probeert een ARC speler de bal over Deon heen te schieten, maar die doorziet het en plukt de bal klemvast uit de lucht. Gevaar geweken. Het slotoffensief van de Boys in de laatste minuten voor rust levert een afgekeurde buitenspelgoal van Julian van der Kwaak op. De 0-0 ruststand stemt tot tevredenheid bij het thuispubliek. In het begin van de tweede helft speelt zich de strijd voornamelijk af op het middenveld , waarbij Kaj van der Veldt het voortouw neemt. In de  50e minuut krijgt de linksbuiten van ARC teveel ruimte, slalomt om Janz en Jesper heen en schiet de bal langs Deon in de verre hoek. Mooi doelpunt. 0-1 voor ARC. De Boys geven zich nog niet gewonnen en in de 53e minuut geeft Kaan Temur een prima voorzet vanaf links, die door Kaj met het hoofd wordt geschampt en doorschiet richting Dylan Nieuwendijk die net te kort komt bij de tweede paal om de gelijkmaker binnen te tikken. De Boys zetten ARC even onder druk. Romeo Pieters schiet de bal van buiten de zestien over en daarmee eindigen de aanvallende aspiraties van de C2. Het laatste kwartier is voor ARC. Eerst mag een middenvelder in de 57e minuut de bal van ver ongehinderd op de kruising schieten. In de 63e minuut geeft de linksbuiten van ARC de genadeklap door wederom door de defensie heen te glippen. Zijn schot klutst via de arm van de uitkomende keeper Deon ongelukkig tegen Marciano van den Nieuwendijk aan, die zijn eerste goal maakt. Helaas in eigen doel. 0-2 voor ARC. Met gezichten als een oorwurm komen de Boys van het veld. Toch mogen ze terugkijken op een goede eerste helft tegen de koploper. Volgende week moeten de punten meegenomen worden uit Den Hoorn (12.00 uur)

11. Sportlust\'46 C1        11-2

Alphense Boys D1 had na vorige week alle tegenstanders 1x gehad en vandaag kwam Buitenveldert D1 op bezoek in Alphen. De ploeg waar op de eerste speeldag onnodig gelijk tegen werd gespeeld. De bezoekers uit Amsterdam begonnen sterk aan het duel en kreeg na 2 minuten al twee grote mogelijkheden maar doordat de bal te ver vooruit gespeeld werd ging deze kans verloren. Direct daarna (3e minuut) was Jelle Mulder razendsnel en gaf de bal perfect voor op Allal Ben Gharda (zie 7e foto onder) en die tikte de 1-0 binnen. Een minuut later speelde Allal de bal te ver voor zich uit toen hij oog in oog met de keeper van Buitenveldert kwam. In de 8e minuut was het dezelfde Ben Gharda die voor de 2-0 zorgde. In deze fase waren de boys heer en meester en uit een corner was het Thierry Anthony die de 3-0 binnen knikte. Geen vuiltje aan de lucht, leek het. Tot de verslapping in verdediging kwam. In de 21e minuut ging een Buitenveldert speler zij in zij met een Boys speler op het doel van Roman Woodall af. Er werd niet ingegrepen en dus werd er gescoord (3-1). Vlak voor rust werd er bij een vrije trap voorzet niet meegelopen en de Buitenveldert schampte de bal net voldoende om de verraste Roman Woodall te passeren (3-2). De rust was nodig om de rug te rechten. Na rust waren de mannen van Sander van der Kleij weer de bovenliggende partij en gaven in de tweede helft weinig tot niks weg. De eindstand werd bepaald door de uitstekend spelende Jayden Pieters. Hij scoorde eerst de 4-2 na een prima voorzet van Thierry Anthony en daarna de 5-2 na een pass van Tom Bijeman. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen RVC 33 C1 en volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen ADO 20 D1 (11.00 uur)

12. Abcoude D1             12-3

Alphense Boys D2 speelde vandaag op het eigen sportpark ‘de Bijlen’ tegen Ter Leede D1. Ter Leede staat nog niet zo hoog in de competitie toch werd er gewaakt voor onderschatting, het team pakte dit erg goed op. Vanaf de aftrap was het eigenlijk eenrichtingsverkeer richting de keeper van Ter Leede en zoals meerdere malen deze competitie kon er al vroeg worden gejuicht. De eerste poging van spits Mohamed Hamouchi werd nog gekeerd door de keeper, maar in de 3e minuut draaide hij om zijn as en was hij wel doeltreffend (1-0). Vervolgens had Alphense Boys de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen met grote mogelijkheden voor Chase van Staveren (zie 8e foto onder)  (schot voorlangs), Evan Schens (inzet van dichtbij) en Noë Esselink (afstandsschot). Na rust kwam Ter Leede iets meer van het eigen doel af, dit gaf ook de Boys-spelers iets meer ruimte achter hun verdediging. In de 41e minuut verzond Chase een splijtende steekpass door het centrum van de verdediging op de diepgaande Nordin Bukala, zijn inzet (wat eigenlijk een breedtepass naar de vrijstaande Mo had moeten zijn) werd nog gekeerd door de keeper de rebound van dichtbij was daarna een prooi voor Mohamed Hamouchi (zie 9e foto onder)  (2-0). Nog geen 4 minuten later scoorde Nordin alsnog, na een goede voorzet vanaf links van Mohamed Hamouchi, koos hij goed positie bij de 2e paal en had de bal voor het binnentikken (3-0). Aan kansen op meer doelpunten geen gebrek echter lieten de Boys-spelers enkele fraaie (uitgespeelde) mogelijkheden onbenut of vonden de keeper op hun weg. In de slotfase gaf Alphense Boys nog slordig één mogelijkheid weg en deze werd van dichtbij binnengekopt (3-1). In de 56e minuut werd Chase goed vrijgespeeld, zijn schot werd nog gekraakt maar Jarno van den Broek reageerde uiterst alert van dichtbij om de bal alsnog over de doellijn te schieten (4-1). Volgende week zaterdag sluit Alphense Boys D2 de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd tegen Noordwijk D1 om 08.45 uur.

11. Ter Leede D1                       11-3

Alphense Boys E-Top moest na twee mooie overwinnin­gen op Quick Boys en ­Woubrugge, vandaag aantreden tegen CV­C Reeuwijk D1. Een  tege­nstander waar de Boys­ in de bekerronde al ­tegen heeft gespeeld,­ ook nu zat het de ma­nnen niet mee. Het be­gin van de wedstrijd, ­op een nog licht bevr­oren veld, was een fys­ieke strijd, het spel­ was iets te onrustig­ en Reeuwijk kreeg ee­n paar mogelijkheden ­om te scoren. De Etop­ kreeg de bal niet go­ed uit de drukte om e­ens het spel te verle­ggen naar een andere ­kant. Na een diepe ba­l van Reeuwijk was de­ spits net iets eerde­r dan de keeper Tijme­n,  en scoorde de 1-0­. De Etop kwam beter ­in de wedstrijd en kw­am tot  een paar scho­ten op doel. De tweede helft was e­cht voor de Etop,  de­ verdedigers en de mi­ddenvelders zaten er ­korter op en wonnen h­un duels, waardoor de­ bal sneller in bezit­ kwam, zo werden de a­anvallers vaker inges­peeld en dit resultee­rde tot goede kansen.­ Yessin en Abdoul kwa­men tot meer acties, ­jammer dat de eindpas­s niet lukte om op ge­lijk spel te komen. D­ahli en Sven schoten ­van de tweede lijn , ­Yessin van de zijkant­ een schot, hij wilde­ er niet in..., was h­et dan een penalty, n­adat Sven was doorgeb­roken?? De ouders sch­reeuwden om een strafschop, maar eerlijk is e­erlijk, het was een h­ele goede sliding van­ de verdediger. Achte­rin werd bijna niks m­eer weggegeven, het is­ heel jammer dat de E­top zich niet wist te­ belonen! Maar de Boy­s kunnen tevreden ter­ugkijken op een goede­ en zeer sportieve we­dstrijd. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Oliveo D1