• Sof voor Alphense Boys

Het was een sof, natuurlijk, de 1-2 nederlaag van Alphense Boys tegen DRL. "Honderd procent teleurstellend", vond trainer Aad van den Berg. Maar verrassend? "Nee. Wij moeten niet denken dat we op halve kracht wedstrijden kunnen winnen", aldus de trainer. Daar had het ruim een uur lang wel de schijn van. Van den Berg: "We vergaten om de trekker over te halen. We kregen kansen genoeg, maar alles bij elkaar opgeteld brachten we te weinig vandaag."

Inderdaad, een uur lang speelde Alphense Boys tegen De Rotterdamse Leeuw  goed voetbal. Aanvankelijk wist de verdedigend ingestelde opponent - maar dat mag als je tiende staat en bij de medekoploper op bezoek gaat - nog aardig partij te bieden. De wedstrijd was attractief en sportief. De bezoekers kregen al na twee minuten een grote kans (de bal ging voorlangs), maar kwamen vanaf de twintigste minuut bijna niet meer over de middenlijn heen. De Boys nam het heft in handen. Patrick Krop kopte net over en Maurice Kerkhof strandde na een knappe individuele actie op doelman Rahim Babayigit. In de 38-ste minuut viel de 1-0, toen de bal na een vrije trap van Thom Nouwens, vanaf de zijkant van het veld, door iedereen werd gemist en zo het doel in rolde.

Nog geen minuut later voorkwam Menno de Jong met een wereldredding de snelle gelijkmaker. Arjan Ouwendijk verdiende een penalty, maar kreeg hem niet. Na de pauze kreeg Patrick Krop de beste kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar twee keer kon zijn inzet toch nog worden geblokt. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want in de 65-ste minuut deponeerde min of meer vanuit het niets de behendige Gautier Obiango de 1-1 achter keeper Menno de Jong.

Vanaf dat moment proefden de bezoekers uit Rotterdam IJsselmonde dat er toch nog meer in zat. Er werd meer druk op de Boys gezet en zeven minuten voor tijd leidde dat tot de 1-2, een snoeiharde kopbal van dichtbij verdween in de kruising. Remco de Neef was de doelpuntenmaker.

Trainer Aad van den Berg trachtte met enkele wissels het tij te keren, maar echt gevaarlijk werd de Boys niet meer. Te veel balverlies door een slordige passing, te veel verloren duels. Het bleef bij 1-2 en daarmee deed de Boys zich deze middag zwaar te kort. De trainer: "We hebben een uitstekende periode achter de rug, waarin we heel hard hebben geknokt om het gat met koploper Leonidas te dichten. Dat lukte en dan geven we het nu in één middag weer weg. Daar balen we van, maar we doen het onszelf aan."

Uitslagen 1B

Alphense Boys-DRL 1-2, VELO-TAC’90 3-1, VOC-FC Boshuizen 3-3, Nieuwerkerk-Leonidas 0-3, OVV-Olympia 0-1, Laakkwartier-CVV Zwervers 4-2, SC Woerden-Poortugaal 1-1.

Stand 1B

1.            Leonidas 11-28 (35-15)

2.            Alphense Boys 11-25 (24-16)

3.            FC Boshuizen 10-20 (24-12)

4.            VELO 10-17 (23-17)

5.            Olympia 11-16 (16-17)

6.            Nieuwerkerk 11-15 (15-14)

7.            SC Woerden 11-15 (19-23)

8.            PSV Poortugaal 11-14 (22-23)

Topscorers Alphense Boys

Patrick Krop 5x, Thom Nouwens 4x, Arjan Ouwendijk 3x, Maurice Kerkhof 3x, Stanley Mailoa 3x, Saad el Boutaybi 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Bas van Zoest 1x, Kevin Cameron 1x.

Foto onder: Thom Nouwens maakte de 1-0, zijn vierde doelpunt dit seizoen. (foto Paul Bahlmann).