• Boys B1 en C1 blijven meedoen in de top

Alphense Boys B1 en C1 blijven het onveranderd goed doen in de landelijke 1e divisie. Beiden wonnen hun competitiewedstrijd. De B1 uit bij Excelsior Rotterdam (1-2) en de C1 uit tegen Be Quick 1887 C1 (0-5). De B1 staat nu op een tweede plaats en de C1 derde. De A1 zit in een hele lastige fase en verloor vandaag opnieuw. De D1 verloor nipt (en onnodig) van koploper Almere City (1-0). Alphense Boys B2 boekte een nuttige thuisoverwinning op s'Gravenzande B1 (2-0, zie foto). Ook de E-Top en de D2 boekten een 3-punter.

Alphense Boys A1 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Spartaan 20 A1. In de eerste 20 minuten ging het gelijk op en was Alphense Boys zelfs iets beter. In de 20e minuut ging het echter ineens fout, wederom door een eigen beoordelingsfout.  Bij een ongevaarlijke voorzet kwam ineens keeper Jari van Veen uit zijn doel. Hij miste echter de bal waardoor de Spartaan spits voor een leeg doel niet kon missen (1-0). Die goal had direct grote invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. Spartaan ging beter spelen, waren vooral technisch beter en namen het initiatief. In de 40e minuut kon een Spartaan speler vanaf de punt van de 16 meter ongehinderd (geen druk op de bal) de bal in de verste kruising draaien. Een mooie goal, maar het werd hem ook niet moeilijk gemaakt. In de 45e minuut werd een voorzet zò in de voeten van een Spartaan speler gekopt. tel daarbij op een struikelpartij van een Boys verdediger en de 3-0 lag in het mandje. Vanaf de 50e minuut speelde Alphense Boys vrijwel constant op de helft van de tegenstander. De goede schietkansen waren echter niet aan de boys spelers besteed. Zonder uitzondering verdwenen de schoten ver naast of òver het doel....! Ook de kopkansen van Jeremy Haarmans en Bryan Iliohan waren te krachteloos om gevaar te stichten. De A1 zit echt in een moeilijke en lastige fase. Dat blijkt ook uit de ronduit slechte aannames van de bal onder druk van de tegenstander. Dat moet snel verbeterd worden want volgende week zaterdag volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen VELO A1 (15.15 uur)

12. VELO A1                  11-7

Voor Alphense Boys A2 stond vandaag, op een koude zonnige zaterdagmiddag, de belangrijke wedstrijd tegen koploper Haastrecht A1 op het programma. Een tegenstander die iedere wedstrijd tot het gaatje gaat en zo ook vandaag. Alphense Boys startte prima, en bood goed weerstand. In de 17e minuut werd er een te korte terugspeelbal gegeven en daar wist de snelle spits van Haastrecht direct raad mee 0-1.Een paar kleine mogelijkheden waren er gedurende de eerste helft voor de A2, maar geen van allen troffen doel. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, en eigenlijk een identieke goal als de eerste, en niet goed ingespeelde breedte pass werd onderschept en de spits wist ook hier doel te treffen. 0-2. Wat ook tevens de eind stand was. Alphense Boys A2 was vandaag gewoon niet bij machten om deze tegenstander in hun weg naar het kampioenschap te remmen. Toch moet de A2 lering uit deze wedstrijd trekken en beter omgaan met de kansen die ze krijgen. En iedereen moet die extra 120% geven om moeilijke wedstrijden over de streep te trekken. Volgende week staat de Derby tegen ARC A2 op het programma (uit om 12.00 uur), en de A2 moeten knallen willen ze deze moeilijke wedstrijd winnen.

12. SVS A1                                11-4

Alphense Boys B1 kwam vandaag niet goed uit de startblokken. Ze hadden veel moeite met de gekozen speelwijze van Excelsior. Beide teams kregen in de openingsfase een aantal standaard situaties maar beide ploegen wisten hieruit niet te scoren. De grootste kans was voor Excelsior maar de bal ging via keeper Sven IJzendoorn naast de paal. Na 25 minuten stond de organisatie bij de B1 wat beter waardoor ze wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden waren. In de 32ste minuut viel dan ook pas de eerste kans te noteren, een verre inworp werd door Steven van der Pijl doorgekopt op de vrijstaande Bart Duiker maar deze zag zijn volley net naast de goal vliegen. In de tegenstoot was Excelsior wel direct doeltreffend. Een lage voorzet kon geheel vrijstaand worden ingeschoten door de spits van Excelsior. Nog geen 3 minuten later was het alweer gelijk. Sam Willemse speelde Dani van Steijn in (zie 2e foto onder) . Deze begon aan een indrukwekkende solo actie die hij met een knap schot tot goal promoveerde (1-1) Na rust hetzelfde spelbeeld, beide ploegen hadden moeite om het spel te maken waardoor het vooral een fysiek gevecht werd. Gelukkig hebben de Boys dit seizoen al vaker laten blijken dit goed aan te kunnen. Na rust kregen de boys twee kansen maar twee keer was de voorzet net te scherp om deze binnen te lopen. In de 56ste minuut viel dan de bevrijdende 1-2. De ingevallen Amien Jeddaoui deed zijn oude ploeg de das om. Een slim genomen vrije trap van Pim van Zoest werd direct door Said Hamulic voor de goal gebracht waarna Amien de bal ijzig koel in de verre hoek schoot. Daarna probeerde Excelsior nog wel een offensief op te zetten maar de B1 stond goed en gaf weinig tot niks weg. De score had zelfs nog uitgebreid kunnen worden als Bart Duiker de vrije trap van Pim van Zoest achter de keeper had gekopt. Ook Nick Broekhuizen wist nog twee keer de achterlijn te bereiken maar zijn voorzetten werden net niet doeltreffend afgerond. In de absolute slotfase kreeg Excelsior nog een goede kans maar deze werd gelukkig geblokt door de verdediging van Alphense Boys. Wederom een fantastische teamprestatie waarbij iedereen tot de laatste seconde heeft gestreden voor een goed resultaat.  Door de andere resultaten in de 1e divisie is de B1 nu opgeklommen naar de tweede plaats. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Spartaan\'20 B1 (15.15 uur)

12. Spartaan'20 B1 8-3

Alphense Boys B2 speelde vandaag een thuis wedstrijd tegen 's Gravenzande B1. Deze ploeg had de laatste twee wedstrijden gewonnen en de boys waren gebrand om de 3 punten te pakken. Waarbij op de laatste trainingsavond nog wat vraagtekens gezet werden bij een vorm van opbouwen, lieten de boys vandaag zien dit om te hebben gezet in uitroeptekens. Prima variatie in de opbouw vandaag. De Boys begonnen de wedstrijd vandaag uitstekend, vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de afspraken die in de kleedkamer gemaakt waren absoluut nagekomen zouden worden. Vertrouw in jezelf en je ploeggenoten, beloon je zelf voor de vechtlust en er werden nog wat quotes van toptrainer Jurgen Klopp bijgehaald. Dit alles resulteerde in een goede eerste helft, waarbij nog even werd gereageerd op de spreekwijze van de tegenstander. Hadden we goed in de gaten en we zijn ons eigen spel blijven spelen. Na een scherpe aanval stond in de 23e dan ook de 1-0 op het scorebord. Een voorzet werd door de keeper omhoog gewerkt, waarna Patrick Brouwer (zie 4e foto onder) kwam invliegen om koppend de bal tegen de touwen te werken. Zo doe je dat als je wilt scoren! 's Gravenzande liet het hier uiteraard niet bij zitten en begon al snel de druk op te voeren. En in de 32e minuut was 's Gravenzande dan ook dicht bij de gelijkmaker. Over en weer waren en nog wat kansen voor beide ploegen, maar met o.a. goed keeperswerk van Bas Schol en een ijzersterke centrale verdediging (Frank v/d Hoorn en vooral 'rots in de branding' Sam van Braak (zie 5e foto onder) kwam AB verder niet echt in de problemen. In de rust werken er nog een paar puntjes besproken en bij de start van de tweede helft ging \'s Gravenzande zoals verwacht nog harder opzoek naar de gelijkmaker. De boys bleven geconcentreerd verdedigen en na 14 minuten in de tweede helft was er weer een kans voor de B2. Een net iets te harde pass van Nino Vittali op Nino Nordanus kon net niet bereikt worden. Alphense Boys kreeg na deze kans meer controle over het spel en na een fantastische aanval waren de Boys dichtbij de 2-0. Een schot met het linkerbeen van de onvermoeibare Patrick Brouwer ging helaas via de binnenkant paal er weer uit. En in de 43e minuut was het dan toch eindelijk zover, een actie via links van Jeremy Dekker die de keeper passeerde en voor de 2-0 eindstand zorgde. Komende dinsdag oefent de B2 om 20.00 uur thuis tegen Sparta (AV) B1. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 10.30 uur uit tegen ARC B1

12. Baronie B1                    11-7

Alphense Boys C1 speelde de verre uitwedstrijd in Groningen tegen Be Quick 1887 C1 en begon goed. Al in de 3e minuut was het al raak. Samir El Messaoudi wilde een voorzet  geven maar de bal kreeg een rare draai en belandde zo maar in het doel ( 0-1) De C1 spelers vierden het door met z\'n allen een celebration te doen (mannequin). De C1 speelde goed, creëerden veel kansen maar schoten telkens naast of over. In de 19e minuut was het dan toch raak.  Yassin Bachar, die eerst de vrije trap over schoot maar toch opnieuw mocht nemen, schoot hem toen wel beter en vooral hard waardoor de keeper de bal door de handen liet glippen (0-2)
      Maar daar liet de C1 het er niet bij. Een minuut later kwam er een corner die door Dave Star omhoog gekopt werd waarna Espen van Ee (C2 speler) een omhaal maakte die heel fraai in de verre hoek verdween (0-3)
      De C1 speelde de eerste helft heel goed en 12 minuten na de 0-3 was het weer raak. Dave Star ging er op links vandoor kwam en vond Espen van Ee die wederom de keeper van Be Quick het nakijken gaf (0-4) De Boys gingen de rust in met een geruststellende 0-4 stand. Na de rust was het allemaal iets minder. Er werd meer balverlies geleden en minder kansen gecreëerd. In de 40e minuut kwam toch de 5e treffer. Yassin Bachar schoot de bal vanaf 20 meter onderkant lat in het doel (0-5). De kansen die daarna nog kwamen werden niet meer verzilverd. Maar met een 0-5 zege en een derde plaats op de ranglijst van de 1e divisie, kon de lange busreis terug naar Alphen a/d Rijn prima verteerd worden. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 13.00 uur thuis tegen De Graafschap C1

12. Be Quick 1887 C1        8-0

Alphense Boys C2 speelde vandaag onder winterse omstandigheden in  Voorburg tegen de C1 van Forum Sport. De thuisploeg schiet uit de startblokken, maar na goed ingrijpen van Janz Schipper en Danny Woltering worden de eerste aanvallen afgeslagen. Keeper Deon Bontje kiest er in de 6e minuut voor om een vrije trap van Forum Sport weg te boksen, omdat de bal door de rijp spekglad is. De bal belandt voor de voeten van een aanvaller uit Forum Hadriani, zoals Voorburg in de Romeinse tijd heette. Deon weet de rebound met een katachtige reflex uit het doel te werken. Na 10 minuten van onzuivere passing gaan de Boys beter spelen. Met het stijgen van de temperatuur stijgt ook het niveau. Op het middenveld weten de tweeling Jordy en Dylan Nieuwendijk samen met Romeo Pieters de bal steeds vaker richting de voorhoede te passen, maar de grote verdedigers van Forum Sport weten de Boys voorhoede steeds te neutraliseren. Het één  of twee keer raken wordt wel getraind, maar in de praktijk nog te weinig toegepast. De Boys lopen teveel met de bal. Pas in de 23e minuut schiet Julian van der Kwaak op doel. Nadat Isay Gesser zijn man op rechts heeft gedold en de bal direct afgeeft op de inkomende Dylan zien we de eerste kans van de Boys. Vlak voor rust geeft Zakaria van links een voorzet op Romeo Pieters die vanaf het middenveld plotseling in de zestien opduikt. Helaas raakt hij de bal verkeerd met zijn rechter buitenkant  en is de eerste kans van de wedstrijd verkeken. De tweede helft laat een veel beter spelende C2 zien. Isay komt nu van links en direct komt er meer dreiging in de aanval. Kaj van der Veldt geeft een goede steekpass op Isay en zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Romeo Pieters draait de corner de doelmond in. De bal wordt door een verdediger bijna het eigen doel in gekopt, de keeper is al gepasseerd, maar helaas wordt de bal vlak voor de doellijn richting Den Haag geschoten door een verdediger van Forum Sport. De Boys geven even wat meer gas en Forum Sport staat onder druk. In de 43e minuut zet Romeo  een één twee op met Isay en komt hij een teennagel tekort om het in de zestien af te maken. We zien een aanval over meerdere schijven, maar bij balverlies is de rechtsbuiten van Forum Sport er razendsnel vandoor. Deon staat goed in zijn goal opgesteld en weet een goal te voorkomen. Dat doet Jordy in de 54e minuut twee keer achter elkaar door na een corner eerst een kopbal van de lange spits van Forum Sport van de doellijn  weg te schieten en ook de rebound bij de tweede paal weg te werken. De Boys komen goed weg. Een buitenspelgoal van Forum Sport wordt een paar minuten later terecht afgekeurd. De Boys zetten in de eindfase nog een keer aan, wanneer Hero zijn man uitkapt en een perfecte steekpass op de doorgelopen Janz geeft. Janz geeft de bal net iets achter Romeo, die de bal aanneemt i.p.v. dat hij direct uithaalt. De goed leidende scheids blaast na exact 70 minuten af en dus nemen de Boys een welverdiende punt mee naar huis. Het spel van de Boys zag er al veel rustiger uit dan de afgelopen weken en als iedereen gewoon zijn taken uitvoert en zo hard werkt als vandaag in de tweede helft, kan een overwinning niet meer ver weg zijn. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 10.15 uur thuis tegen ARC C1

11. Sportlust\'46 C1       10-2

Alphense Boys D1 moest In een mistig Almere aantreden tegen koploper Almere City onder 13 (D1). Het was voor beide ploegen aftasten aan het begin en geen van beide had een duidelijk overwicht. De eerste kans was voor de thuisploeg maar Roman Woodall was attent en kon de inzet pareren. In de 23e minuut was het de centrale verdediger van Almere die uit een afgeslagen corner de 1-0 op het scorebord bracht. Een levensgrote kopkans op slag van rust voor Bujo Hegic werd naast gekopt en zo bleef het bij rust 1-0. In de tweede helft waren de Boys van trainer Sander van der Kleij de betere en creëerden zij een aantal kansen. De grootste kans was voor Jelle Mulder die zijn man te snel af was en de keeper passeerde maar helaas voor hem kreeg hij de bal niet op goal. In de laatste minuut stond centrale verdediger Giovanni Sekeris in de spits en leek 1 op 1 met de keeper te gaan maar werd neergehaald. De vrije trap leverde niks op. Ondanks de 7 wissels in de tweede helft kwam er maar een minuut bij en Alphense Boys kon geen kansen meer creëren. Erg zonde want de tweede helft hebben zij gedomineerd.  Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur thuis tegen Buitenveldert D1

12. Abcoude D1                        10-3

Alphense Boys D2 nam het vandaag thuis voor de competitie op tegen Wilhelmus D1. Als promovendus in de hoofdklasse zijn zij aan een goed seizoen bezig met een 5e plek als gevolg. In de openingsfase weet Alphense Boys steeds de vrije speler te vinden, deze bevindt zich veelal aan de rechter buitenkant in de persoon van Nordin Bukala. In de 3e minuut wordt heel goed de 2:1 uitgespeeld en is het Evan Schens (zie 6e foto onder) die de bal vanaf de rand van de 16-meter fraai hoog in de verre hoek binnenschiet (1-0). In de fase die volgde was het vooral vanaf Boys-zijde erg slordig, vaak werd de bal goed veroverd maar bijna net zo vaak werd deze enkele seconden later weer heel gemakkelijk verspeeld. Nog voor rust kreeg Wilhelmus enkele mogelijkheden vanuit de 2e lijn, deze waren echter een prooi voor keeper Mike Heisterkamp. Ook na rust kwam Alphense Boys snel tot scoren, na een goede voorzet vanaf de linkerkant werd Nordin ondersteboven gelopen in het strafschopgebied. Wessel Kooy schoot de pingel onberispelijk binnen (2-0). Toch gaf Wilhelmus het niet zomaar op en ging het nog wat opportunistischer spelen. Vooral de organisatie achterin had veel moeite om zich hier tegen te wapenen. In de 45e minuut was het Noë Esselink die met een hele goede ingreep ervoor zorgde dat Wilhelmus niet op het scorebord kwam. Aan de andere kant kwam er ook ruimte en een grote kans op de 3-0, Mohamed Hamouchi en Tim van Veen (invaller uit de E-top) konden de gecreëerde 2:1 situatie echter niet optimaal benutten. In de 54e minuut raakte Wilhelmus uit een afgeslagen bal nog de lat boven keeper Mike. De vreugde en opluchting was groot toen de scheidsrechter voor het einde floot. Op wilskracht en het spelen als team heeft D2 de wedstrijd gewonnen, vooral aan de bal waren er een aantal dingen die beter hadden gekund. Volgende week zaterdag speelt de D2 thuis om 09.00 uur tegen Ter Leede D1.

11. Ter Leede D1                      10-3

Alphense Boys E-top speelde vandaag tegen Woubrugge D1, een team waar de staf nog nooit van gewonnen had en daar moest vandaag dus maar eens  verandering in komen.  De wedstrijd startte rommelig, waarbij van beide kanten de aannames matig waren. Dit had vooral te maken door de lichte ijzel op het veld waardoor het lastig was de bal te controleren. Toch kwam Woubrugge in deze rommelige periode tot scoren. 1-0. Woubrugge probeerde Alphense Boys over het hele veld vast te zetten door 1 tegen 1 te spelen. Toch kwam Alphense boys steeds vaker onder de druk vandaan. In de 24e minuut ging Yassin Babaj er over links vandoor en kwam met de perfecte voorzet (langs de grond en precies tussen de keeper en de verdedigers) op Abdul Ibrahimi (zie 7e foto onder) en die hoefde er alleen nog tegenaan te lopen (1-1). Een doelpunt uit het boekje. Na de rust was de opdracht sneller de diepte te zoeken en dit resulteerde in meer kansen voor de boys. Yassin Babaj (zie 8e foto onder) maakte al snel de 2-1 waarbij hij de bal hard en diagonaal onder de keeper doorschoof (2-1). Abdul Ibrahimi maakte de 3-1 en 4-1. Helaas gingen er nog enkele grote kansen verloren doordat het vizier iets te veel gericht was op het zélf willen scoren, waar een pass op een medespeler of een teruggelegde voorzet een zekere goal had opgeleverd. Woubrugge maakte vlak voor tijd nog wel een goal waardoor de eindstand 4-2 werd. Een dikverdiende overwinning voor de E-Top, de tweede achtereenvolgende zege in de 1e klasse. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.45 uur uit tegen CvC Reeuwijk  D1.