• Boys 1 wint en is medekoploper

Door een 2-4 uitoverwinning op Laakkwartier heeft Alphense Boys 1 zich samen met Leonidas aan de kop van de ranglijst in de 1e klasse genesteld. De ploeg van trainer Aad v/d Berg heerste in de eerste helft in Den Haag waarin er een 2-0 voorsprong werd genomen, maar waarin er ook vele kansen werden gemist. In de 19e minuut opende Patrick Krop de score (0-1) gevolgd door de 0-2 van Stanley Mailoa in de 31e minuut. Na rust kwam de onverwachte aansluittreffer van Laakkwartier (1-2), maar door een goede voorzet van Thom Nouwens kon Patrick Krop in de 70e minuut de 1-3 binnenkoppen. Daarvoor had dezelfde Krop al een prachtige kans onbenut gelaten toen hij niet het net, maar het houtwerk trof. In de slotfase werd er toch nog spannend omdat Laakkwartier in de 86e minuut profiteerde van een vandaag zeldzaam foutje in de defensie van Alphense Boys (2-3). Het slotoffensief van Laakkwartier leek dreigender dan het was, want keeper Menno de Jong kwam eigenlijk nooit in de problemen. Het laatste schot op doel kon hij simpel vangen, hij opende direct met een verre trap op Kevin Cameron en die zette zijn rentree luister bij door in blessuretijd de verdiende 2-4 aan te tekenen. De koppositie in de 1e klasse wordt nu gedeeld met Leonidas, die alleen een beter doelsaldo heeft.  Komende dinsdag oefent Alphense Boys om 20.15 uur thuis tegen CSW 1 en volgende week zondag spelen ze voor de competitie weer thuis (14.00 uur) tegen DRL.