• B1 en C1 laten voorsprong glippen

Doodzonde dat Alphense Boys B1 en C1 beiden een voorsprong in hun competitiewedstrijd niet konden vasthouden. De C1 eindigde op 4-4 tegen Fc Emmen C1 na een 4-1 voorsprong. Op de foto scoort Simon van Duivenbooden een van zijn drie goals. De B1 verloor met 1-2 van Willem II B1 na een 1-0 voorsprong bij rust. De A1 won de bekerwedstrijd tegen CKC A1 en is dus een ronde verder. De D1 oefende tegen Willem II D1 en verloor met 4-0.

Alphense Boys A1 speelde vandaag voor de 3e ronde van de beker tegen hoofdklasser CKC A1. Al na 37 seconden lag de bal in het net bij de tegenstander. Bryan Iliohan twijfelde geen moment en kon ongehinderd de 0-1 maken. CKC A1 had kennelijk de opdracht van hun trainer zich massaal terug te trekken op eigen helft als Alphense Boys de bal had. Met 21 man op 1 speelhelft was het zoeken naar de ruimtes. Hier en daar werd er prima gecombineerd maar was het lastig doorkomen door de muur van CKC. In de 15e minuut kwam Floris Hazenberg (zie 1e foto onder) voor het doel na een prachtige pass van Jerremy Haarmans en verzilverde deze kans (0-2).  Gedurende de1e helft werd Alphense Boys minder en kon CKC er af en toe uit komen. CKC werd pas eind 1e helft echt gevaarlijk nadat er niet werd opgelet bij een corner kon deze kleine aanvaller de bal op het doel koppen. Alphense Boys werd gewaarschuwd maar deed hier niet zo veel mee. Want enkele minuten later werd er niet goed ingegrepen op het middenveld en kon de aanvaller van CKC uithalen op het doel. De aanvaller van CKC schoot de bal prachtig in de lange bovenhoek (1-2). Vlak voor rust stelde Alphense Boys nog orde op zaken en werd de bal door Floris Hazenberg op doel geschoten en via de kluts ging de bal over de lijn (1-3). In de 2e helft werd een bedenkelijk niveau gehaald. CKC kroop wat meer uit hun schulp. De eerste kans voor CKC werd direct afgestraft na slecht verdedigen aan boys zijde. CKC wist wel raad met dit kansje want de bal werd subliem over Justin de Feijter gelobd (2-3). CKC A1 kon het Alphense Boys niet echt moeilijk maken want hier was het kwaliteitsverschil gewoon te groot. Maar Alphense Boys heeft ook geen moment echt aangezet om de tegenstander met een flinke nederlaag van het veld te sturen. CKC kreeg nog enkele klein kansjes in de 2e helft maar kon Alphense Boys nog niet aan het wankelen krijgen. In de 2e helft kreeg Alphense Boys twee goede kansen via Vinni Pesoal en Jurgylio Limon maar zij kwamen net te kort om de bal over de lijn te krijgen. Bij een uitbraak over rechts werd de bal voor gegeven in het 16 meter gebied en kon CKC de bal via hun eigen hand de bal weg werken. Bryan Iliohan mocht deze penalty nemen en scoorde in de 82e minuut de 4e treffer voor de boys (2-4). Alphense Boys A1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. A.s. woensdag oefent de A1 uit bij RCL A1 om 20.00 uur en zaterdag mogen ze weer spelen voor de competitie uit tegen Spartaan 20 A1 om 15.00 uur.

Alphense Boys A2 was vandaag vrij

Alphense Boys B1 speelde vandaag de topper tegen Willem II B1 en verloor ongelukkig met 1-2. In de eerste helft was er niets aan de hand en controleerden de mannen van Sander van Dijk de wedstrijd. In de 5e minuut schoot Junior Basilio de bal in het zijnet. Een minuut later legde Gino Bergwerf de bal perfect terug op Steven v/d Pijl (zie 2e foto onder) die vanuit de loop en vanuit de draai de bal in de kruising hamerde (1-0) In de 11e minuut kwam de B1 goed weg toen in een scrimmage vlak voor het doel van keeper Sven IJzendoorn, enkele Willem II spelers over de bal heen maaiden. In de 27e minuut schoot Dani van Steijn net naast. De verdediging van Alphense Boys stond als een huis (zie 3e foto onder) en op alle posities waren de Boys spelers onverzettelijk en vochten zich in ieder duel. Helaas ging dat soms wel eens ten koste van de rust in het spel en werd er bij momenten te snel gekozen voor de lange bal waar positiespel zou kunnen. In de 48e minuut ging aanvoerder Pim van Zoest goed doorjagen op de keeper die de bal gehaast wegschoot. Said Hamulic onderschepte en werd vlak voor de 16 meter neergehaald. De vrije trap van ging net over de lat.  Tussen de 15e en 22e minuut werd Alphense Boys teruggedrongen en hadden ook geen goed antwoord op de tegenstander die met 4 spitsen ging spelen. In de 60e minuut werd er te ongecontroleerd ingegaan op een actie van de linkerspits van Willem II, die omspeelde de happende boys verdediger en kon met de gerichte voorzet komen die van dichtbij werd ingetikt (1-1) Vier minuten later werd een corner van Willem II bij de 2e paal weer terug voor het doel gebracht waar de bal opnieuw van dichtbij tegen de touwen werd gewerkt (1-2). Daarna herpakte de B1 zich wel en bleef keihard werken voor een beter en verdiend resultaat. Verder dan een schot van Amin Jeddaoui in de handen van de keeper en een schot over het doel van Dani van Steijn kwam de B1 niet meer. Doodzonde dat deze wedstrijd in een paar minuten van onachtzaamheid verloren ging. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest. Komende dinsdag oefent de B1 om 19.00 uur thuis tegen Feyenoord o16 en volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam B1

12. Spartaan\'20 B1 7-3

Alphense Boys B2 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Spartaan \'20. Ze begonnen lekker aan de wedstrijd want na 5 minuten spelen gaf Younes Bouhamed een voorzet op Reda Narain, die het overzicht hield en de bal teruglegde op Nick Broekhuizen, die de bal vervolgens met een geplaatst schot in de hoek legde (1-0). Vanaf dat moment ging Spartaan meer druk zetten en vergat De B2 doen waar ze goed in zijn. Door het eigen zeer onrustige spel spelen ze eigenlijk Spartaan in de kaart. Het duurt dan ook niet lang voordat de spits van Spartaan de gelijkmaker kan intikken (1-1) De tweede goal van Spartaan 20 was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, want de bal werd niet goed weggewerkt. Hierdoor ging de B2 met 1-2 achterstand rusten. In de rust zijn een aantal dingen besproken. Ook de vraag of er niet beter met de punt naar voren kon worden gespeeld aangezien Spartaan dat ook deed. Omdat Thomas de Louw als verdedigende middenvelder een zeer sterkte wedstrijd speelde, is besloten dit niet te doen en vooral te vertrouwen op de eigen kwaliteiten. De tweede helft bracht dan ook een heel ander beeld dan de eerste. Op het middenveld werd nog een wissel toegepast die vandaag voor meer rust en controle op het middenveld zorgde. De ploeg scoorde in de tweede helft twee identieke doelpunten waarbij Nick Broekhuizen de bal twee keer kon verlengen en Sam van Braak (zie 4e foto onder)  twee keer wist te scoren (3-2). Op dat moment zagen we een dominerend en controlerend Alphense Boys. Echt prima voetbal met goede en vooral snelle combinaties. Nadat Reda Narain als linksbacks nog was ingevallen werd het voor Spartaan helemaal moeilijk om nog ruimte te vinden via hun rechterkant. Na goed doordrukken en een fantastische actie van Jeremy Dekker op de achterlijn lukte het helaas niet om de 4-2 te maken. En als het dan niet aan de ene kant lukt, dan lukt het helaas vaak wel aan de andere kant en maakt Spartaan helaas nog de 3-3. Al met al veel goede aanknopingspunten gezien. Een goede tweede helft boys. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 13.00 uur thuis tegen s\'Gravenzande B1

Alphense Boys C1 speelde vandaag voor de competitie thuis tegen Fc Emmen. In de openingsfase kwamen de mannen van Bryan de Vries goed weg toen een goal van Fc Emmen wegens buitenspel werd afgekeurd. Toch moest korte tijd later de 0-1 geïncasseerd worden. Na 10 minuten nam Alphense Boys het heft in handen en zette FC Emmen vast op eigen helft. In de 23e minuut ging Dave Star (zie 5e foto onder) er op links langs, passeerde zelfs de keeper en legde de bal perfect terug op Simon van Duivenbooden die geen moeite had deze kans te verzilveren (1-1). In de 28e minuut ging Max van Hees aan het dribbelen rond de 16 meter en besloot met een schitterend steekpassje naar Simon van Duivenbooden die zijn 2e treffer van de middag scoorde (2-1). Na rust ging de suprematie van Alphense Boys verder. Al in de 38e minuut scoorde Simon van Duivenbooden zijn 3e goal (3-1). Even later schoot hij in vrije positie voorlangs. In de 49e minuut  ging Max van Hees (zie 6e foto onder) er over links vandoor, gaf met zijn linkerbeen een prima voorzet die door de goed voor zijn man komende Kursat Erdogan werd binnengetikt (4-1). Niets aan de hand leek het! In de 55e minuut belandde een klutsbal gelukkig voor de voeten van een Emmen speler en stond het 2-4.  In de 58e minuut legde Dave Star de bal terug op Simon die echter voor een leeg doel naast schoot. Drie minuten later counterde Emmen door een onoplettende Boys verdediging naar 4-3. Daarna kregen Kaan Temur en Max van Hees de kans om alleen voor de keeper de bevrijdende treffer te maken, maar schoten tegen de keeper op. In de 70e minuut was de verdediging va n de Boys opnieuw niet attent en kwamen zelfs spelers tekort (?) om de gelijkmaker van FC Emmen te voorkomen (4-4) Ongelofelijk dat deze overwinning is weggegeven door niet als team te verdedigen, maar ook door onvoldoende coaching van de verdedigers onderling. Een leermoment. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 12.45 uur uit tegen Be Quick 1887 C1

Alphense Boys C1 - FC Emmen C1       4-4

Buitenveldert C1 - DWS C1          2-6

Quick 20 C1 - Zeeburgia C1         0-2

Almere City C1 - Be Quick 1887 C1        4-0

Ge Ahead C1 - Fc Groningen C1            0-0

De Graafschap C1 - PEC Zwolle C1 (20/11)

12. Be Quick 1887 C1        7-0

Alphense Boys C2 oefende vandaag tegen Spartaan 20 C2. Het oefenduel tegen de D1 van  AZ van afgelopen dinsdag was in een 2-2 gelijkspel geeïndigd, evenals de laatste competitie wedstrijd tegen RKAVV (ook 2-2)  Het wordt dus tijd voor een overwinning van de mannen van trainer/coach Richard van den Nieuwendijk. In de 3e minuut lijkt het mis te gaan als keeper Kane Vergeer de bal zomaar in de voeten van de spits van Spartaan 20 schuift. Die legt de bal terug op een vrijstaande middenvelder, maar die weet de bal huizenhoog over het lege doel te schieten. De Boys zijn nog niet gelijk wakker, want het duurt tot de 8e minuut eer ze zich onder de druk van Spartaan 20 uit weten te voetballen. We zien wat slappe voorzetten en geblokte schoten, maar eigenlijk  zien we geen goed voetbal, mede omdat er niet snel genoeg de juiste keuzes worden gemaakt of er teveel voor zichzelf gevoetbald wordt. En als dan de bal te slordig wordt ingepasst wordt het steeds moeilijker. Gelegenheidsspits Isay zorgt voorin wel voor de nodige onrust, maar wordt naar de grond gewerkt wanneer hij zichzelf lanceert. Het zal het verhaal van de wedstrijd worden. De Boys hebben het achterin goed staan (zie 7e foto onder). Spartaan 20 kan voorin dus geen vuist maken. Eigenlijk zijn er tot de rust geen echte kansen te noteren. Keeper Kane moet bij een counter van Spartaan in de 31e minuut nog wel een keer gestrekt naar de hoek, maar echt gevaarlijk wordt het nooit voor de Boys. In de 1e minuut na rust komt de bal via een paar schijven plotseling bij Romeo Pieters, die vrij voor de keeper komt, maar hij schiet de bal met links te gehaast voorlangs. Dit was de kans om de wedstrijd open te breken. De Boys staan in de beginfase echter zelf ook onder druk, maar verdedigers Janz Schipper en Danny Woltering winnen bijna elk duel en hebben een goede voortzetting naar het middenveld, waar Romeo Pieters en Kaj van der Veldt een aantal keren Isay en Julian van der Kwaak en Zakaria Attragouti weten te lanceren, maar de meeste aanvallen worden met kunst en vliegwerk en veel fysiek duw en trekwerk en een enkele grove tackle afgestopt door de centrale verdedigers van Spartaan 20. Nadat Isay in de 48e minuut letterlijk gelanceerd wordt door de grote verdediger die het woord Spartaan iets te letterlijk opneemt, is de scheids het zat en stuurt hij de verdediger 5 minuten van het veld. Dankzij een numerieke overmacht  wordt het spel wel beter, maar ook Julian van der Kwaak komt oog in oog met de keeper niet tot scoren, nadat Jesse Kaashoek en Kaj van der Veldt een één twee hebben opgezet en Jesse de bal goed teruglegt op Julian. Romeo Pieters verlengt de bal in één keer op de snelle Isay, maar die wordt voor de zoveelste keer vastgehouden door de net in het veld teruggekeerde Spartaan. In de 60e minuut krijgt dezelfde speler weer 5 minuten straftijd. Voor de tweede keer staan de Boys tegen 10 man, maar de eindpass is steeds niet zuiver genoeg. In de laatste 3 minuten kruipen de Boys twee keer door het oog van de naald als eerst een hard schot van buiten de zestien door een Spartaan op de linkerpaal wordt geschoten en een vrije trap maar rakelings naast gaat. Hoewel er de tweede helft wat meer gevoetbald wordt, is een  bloedeloze 0-0 het  eindresultaat. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 10.30 uur uit tegen Forum Sport C1

Vandaag mocht Alphense Boys D1 na een lange rit opnieuw aantreden tegen de D1 van een BVO. Afgelopen dinsdag was het Vitesse D1, vandaag tegen Willem II D1, de nummer vier van de 1e divisie. Vooraf was besloten om 3x 25 minuten te spelen. De wedstrijd begon ronduit slecht voor de jongens van trainer Sander van der Kleij. Na 2 minuten stonden zij al met 2-0 achter. Keeper Roman Woodall liet de bal twee keer los en dat zorgde voor een vroege achterstand. Willem II was in het eerste blok erg sterk maar kon de voorsprong niet uitbreiden. Het tweede gedeelte ging gelijk op en de D1 liet bij vlagen goed positiespel zien maar tot grote kansen kwamen zij niet. De 3-0 voor Willem II kwam door een versnelling van de sterke linksbuiten, hij gaf een assist op de spits die ondanks de voet van de prima spelende D2 keeper Niels Gehlen, toch doel trof. De laatste 25 minuten creëerden de Boys een aantal kansen waaronder een penalty die gemist werd door Jesse Belt. De 4-0 viel na een individuele actie van de linksbuiten. De Boys jongens hebben een harde les geleerd deze week en moeten zorgen dat zij sneller gaan handelen om met dit niveau mee te kunnen. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen TOGB D1 en volgende week zaterdag wacht dan de competitiewedstrijd om 12.30 uur uit tegen koploper Almere City D1

Alphense Boys D2 speelde vanmorgen een oefenwedstrijd tegen Verburch D1 en knokte zich na een 1-3 achterstand terug naar een 4-3 overwinning. In de openingsfase bleek gelijk al dat het lastig was om een verzorgd positiespel te spelen. In de 7e minuut ging Adil Bizih goed door over links, zijn eindpass voor het doel was ook goed, maar kon niet worden afgerond. In de 9e minuut ging opnieuw Adil goed door en kon van dichtbij de bal hard de verre kruising in schieten (1-0). Verburch kreeg meer grip op de opbouw van Alphense Boys en wat onrust in de achterhoede zorgde voor enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Mike Heisterkamp. Alphense Boys kon niet meer onder de druk vandaan komen en moest voor rust zelfs twee tegentreffers incasseren (1-2). Net na rust scoorde Verburch opnieuw, bij een corner werd er opnieuw geen contact gemaakt met de inlopende spelers en kon er vrij worden binnengetikt (1-3). In de 39e minuut deed Alphense Boys wat terug, nadat een poging van Adil geblokt werd belandde de bal voor de voeten van Chase van Staveren die binnenschoot (2-3). Vanaf dit moment kreeg Alphense Boys diverse kansen om nog meer te scoren, kopbal Tommie, schot Joep (lat), schot Noë (paal), schot Nordin net voorlangs en diverse corners. Uiteindelijk waren het de linksback Tommie Koster en de rechtsback Jordie Koeleman (zie 8e foto onder) , die voor twee prima doelpunten zorgden (3-3 en 3-4). Een prima 2e helft waarbij Alphense Boys het beste om ging met de omstandigheden en zich terug knokte in de wedstrijd. Volgende week zaterdag speelt D2 voor de competitie thuis tegen Wilhelmus D1 om 11.00 uur.

Alphense Boys E-Top moest vandaag aa­ntreden tegen Quick B­oys D3. Al vro­eg in de wedstrijd we­rd Nabil Banaali diep gestuur­d door Sven Verpoort. Nabil kw­am goed 1 op 1 op de ­keeper en passeerde d­e keeper netjes, alleen­ speelde hij de bal­ iets te ver voor zich­ uit waardoor de bal ­over de achterlijn gi­ng.  Even later stak ­Tim van Veen de bal goed diep ­op Abdul Ibrahimi, die de bal over de keeper maar ook net over het doel schoot. Na 1­8 minuten kreeg Quick­ Boys een corner en d­ie werd in het 5 mete­r gebied ingekopt doo­r een van de spelers ­van Quick Boys (1-0).­ De E-top was even va­n slag waardoor Quick­ Boys nog een kans kr­eeg maar die werd goed uit het doel gehou­den door keeper Milan Captein. In de 2e helft kwamen er veel kansen­ voor de E-top. Sven ­Verpoort zag Yassin Babaj helemaal ­vrij staan, maar helaas sto­nd de keeper i­n de weg. Enkele minu­ten later kreeg de E-­top een vrije trap omd­at Kevin de Zwart onderuit geh­aald werd. Die mocht ­de vrije trap zelf ne­men en van ongeveer 25 m­eter schoot ­hij de bal fantastisch bi­nnen (1-1)! Hierna werd de E-top­ nog beter en speelde­ Quick Boys van de ma­t. Er was veel bew­eging op elke positie­ waardoor er telkens ­een vrije man te vind­en was. Kevin de Zwart kwam go­ed op en zag Dahli Jordense go­ed vrijstaan. Dahli k­wam door in de 16 meter, ­werd omver geduwd, maar dat was het niet gen­oeg voor een penalty. In de 50e minuut was er­ een klutsbal in het ­16 meter gebied van d­e tegenstander. De ba­l kwam in de voeten v­an Yassin Babaj en die scho­ot de bal in het net ­(1-2)!  Hierna ging Quick Boy­s de lange bal hanter­en, maar de E-top gin­g hier goed mee om en­ veroverde elke bal. In de 25e minuut werd­ Tim van Veen goed diep gestu­urd door Kevin de Zwart en sch­oot de bal langs de k­eeper! Maar die werd hela­as werd die van de lijn geh­aald.  In de laatste minuut werd de bal van de doel­lijn afgehaald door e­en mooie duik van een­ speler van Quick Boy­s. Omdat hij dat met zijn handen deed volgde er een strafschop die helaas door Abdul Ibrahimi werd gemist. Dat kon de pret echter niet drukken­ want na het laatste flutsignaal van de scheidsrechter vierden de E-top spelers hun eerste overwinning in de 1e klasse! Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Woubrugge D1