• Boys A1 in de hoek waar de klappen vallen

Alphense Boys A1 verloor vandaag van MVV A1 (1-3) en moet nu serieus naar beneden kijken. Er gebeurde vandaag weer van alles in hun wedstrijd wat niet zou mogen kunnen. De D1 won thuis met 4-0 van AFC 34. Op de foto gaat Allal Ben Gharda de 2-0 scoren. De B1 oefende tegen Vitesse o16 en won met 1-2. De C1 oefende tegen Willem II C1 en won in Tilburg met 0-4.

Alphense Boys A1 speelde tegen MVV A1. MVV nam direct vanaf de aftrap het initiatief en had het betere van het spel. Alphense Boys knokte zich wel in de wedstrijd en beet goed van zich af. Beide ploegen hadden nog geen kansen gecreëerd voordat de scheidsrechter resoluut naar de stip wees in de 16e minuut. Helaas lijdt Alphense Boys A1 aan het PSV penalty syndroom en werd deze kans gered door de keeper en gemist door Vince Pesoal. 1 minuut later was het wel raak 1-0 door Vinni Pesoal (zie 1e foto onderaan) die na een scrimmage zijn voet tegen de bal kon zetten. Hierna was Alphense Boys veel te vinden op de helft van de tegenstander en kon het een aantal keer er goed uitkomen. Bryan Iliohan was dicht bij een treffer (zie 2e foto onderaan) MVV kwam niet meer in hun spel van de eerste 10 minuten. Nadat Alphense Boys een aantal keer scherp uit de counter was gekomen maar helaas niet het verschil kon maken, was het MVV die 5 minuten voor rust wel het verschil kon maken. In de 39e minuut counterde MVV de 1-1 binnen. Dit gebeurde uit een corner van Alphense Boys die direct lang werd gespeeld. Keeper Jari van Veen schatte de snelheid van de bal niet juist in, maar kon de bal nog wel enigszins wegwerken. Via een miraculeuze curve kwam de bal bij de rechtsbuiten terecht. Deze schoof de bal naar het doel waar een verdediger van Alphense Boys ook nog eens over de bal heen trapte.....(1-1). Nog geen 5 minuten later schoot MVV de 1-2 binnen na slap verdedigen en niet ingrijpen kon de voorzet zo voor gegeven worden en binnen getikt worden. Na rust was het gedaan met alle ambities die Alphense Boys nog had in deze wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts werd van 2 meter afstand ongelukkig maar ook onnodig in eigen doel geschoten 1-3. Dit was direct definitief het einde van de wedstrijd. MVV creëerde eigenlijk geen enkele kans in de 2e helft. En Alphense Boys had niet meer de beleving, energie en strijdlust om er nog een wedstrijd van te maken. De 2e helft was zeer rommelig en matig voetbal werd er aan beide kanten op de mat gelegd. De wedstrijd kreeg plots ook te maken met een aantal rode kaarten. Eerst kreeg Alphense Boys nog in de 75e minuut een rode kaart te verwerken via Ruben Rietdijk, waarna de Boys echt machteloos waren om er uberhaupt nog een wedstrijd van te maken. In de laatste 10 minuten kreeg MVV ook nog 2 rode kaarten te verwerken. Een teleurstellend resultaat voor de boys. Volgende week de bekerwedstrijd tegen CKC A1 in Rotterdam om 14.30 uur.  Een week later wacht dan de uitwedstrijd tegen Spartaan 20 A1 (15.00 uur)

12. VELO A1                        10-7

Alphense Boys A2 speelde vandaag de competitie wedstrijd tegen het Goudse Jodan Boys A2 en won overtuigend met 0-4 De nummer 10 van de competitie bleek al vanaf het eerste moment niet opgewassen tegen het snelle positie spel van Alphense Boys, en in de 3e minuut was het Nando Meyer, die de score opende. Nando werd vrij gespeeld voor het doel, en ronde beheerst af. 0-1. Daarna was Alphense Boys de bovenliggende ploeg en creëerde kans na kans. In de 20e minuut was het Elia Mufata die na een voorzet van Matz Pont, de 0-2 voor zijn rekening nam. Ook in de minuten daarna was het Elia die tot 2 maal toe en voorzet van Matz Pont afrondde en zo de score op 0-4 zette. De 2e helft was wat slordig aan beide kanten, er werden veel kansen gecreëerd door Alphense Boys, naar geen wist het doel te treffen. Een terechte overtuigende overwinning vandaag. Een mooie vermelding voor iemand die een mooie kans maar een kleine 25 meter over het doel schoot, en de tegenstander de bal tot op heden nog aan het zoeken is....Over 2 weken de topper thuis tegen de nr 1 Haastrecht, die vandaag won van ARC...! Komende dinsdag oefent de A2 om 20.00 uur bij en tegen Wilhelmus A1 waar Arthur de Bruin de trainer is. Volgende week oefent de A2 om 15.15 uur thuis tegen HVV A1. De week daarna volgt dan de thuiswedstrijd tegen koploper Haastrecht A1 (13.00 uur)

12. SVS A1                           10-4

Alphense Boys B1 moest het vandaag op Papendal opnemen tegen Vitesse -16. Dit weekend stond in het teken van beker voetbal, en omdat de B1 is vrijgeloot kon deze "speciale" oefenwedstrijd worden gepland. Wat de wedstrijd speciaal maakt is dat bij Vitesse maar liefst 5 ex Alphense Boys spelers in de basis stonden. Joey Kesting, Brend Leeflang, Aaron Sieders, Yassin Oukili en Yassin Yasini speelde allen 2 jaar geleden nog bij Alphense Boys en maakten nu voor Vitesse de volle 80 minuten vol. De B1 begon niet scherp aan de wedstrijd. Op het middenveld kon er weinig druk gecreëerd worden waardoor Vitesse relatief eenvoudig de spitsen kon bereiken, zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. In de omschakeling werd de B1 wel gevaarlijk maar twee voorzetten van de jarige Said Hamulic konden niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de 15de minuut kwam de B1 dan toch op achterstand. Een korte corner werd niet goed verdedigd waardoor deze bij de 1ste paal tot voorzet gepromoveerd kon worden. Daarna zette de B1 een tandje bij en waren ze de betere ploeg. Al snel (19de minuut) werd dan ook de verdiende gelijkmaker gescoord. Een snel genomen vrije trap van Pim van Zoest werd maar half uitverdedigd waarna Dani van Steijn (zie foto 3 onderaan van Erik Saeijs) de bal van grote afstand achter keeper Joey Kesting kon schieten. Voor rust bleef de B1 beter maar vaak was de eindpass/afwerking net niet goed genoeg om de rust met een voorsprong in te gaan. Na rust kwam de B1 wederom scherp uit de kleedkamer. Veel ballen werden snel veroverd waardoor ze optisch het overwicht hadden. De 1-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Een pass naar de spits werd door Bart Duiker prima onderschept waarna hij Alessio v/d Straaten (zie 4e foto onderaan, met naast hem Yassin Oukili) wegstuurde. Deze had nog voldoende werk om de laatste man te passeren maar bleef heel rustig oog in oog met de keeper en scoorde de (uiteindelijk) beslissende goal. Daarna werd het spel van beide kanten erg rommelig. Beide teams wisselde vol op wat het spel niet ten goede kwam. De einduitslag veranderde niet meer waardoor de B1 met de overwinning aan de haal ging. Volgende week speelt de B1 een belangrijke wedstrijd in de race om de bovenste plaatsen, directe concurrent Willem II B1 is dan in Tilburg de tegenstander (15.15 uur)

12. Spartaan'20 B1 6-3

Alphense Boys B2 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen DHC B1 o.l.v. ex-prof Ricky v/d Berg. Voor aanvang van de wedstrijd was er afgesproken om niet direct druk op de backs te zetten, maar eerst wachten tot deze worden aangespeeld om te zien wat hun idee zou zijn. DHC had echter een prima idee en met een lange bal vinden ze tot 2x toe de vrije man omdat de boys verdedigers achterin nog aan het slapen zijn,  en dan sta je opeens binnen 10 minuten met 2-0 achter. Na een kwartier komt de B2 van trainer Dwight Schenkers veel beter in het spel en zetten nu wel constant hoog druk. Het is duidelijk dat als dit team kan controleren, ze ook prima kunnen domineren. Goed lopende combinaties leiden tot meer druk op de goal van DHC en hier komt dan ook de 2-1 uit. Weliswaar een eigen doelpunt, maar eentje die tot stand door goed druk te zetten van Nick Broekhuizen. De kansen voor Alphense Boys worden groter, maar de onnauwkeurigheid in passing en een te lage handelingssnelheid voorkomen helaas doelpunten. DHC speelt het slim. Constant 1 of 2 man over, omdat de boys spelers te traag zijn in de omschakeling en onnodige fouten maken die op dit niveau direct worden afgestraft.  Met een 3-1 achterstand wordt de rust gehaald waarin een aantal wissels worden  toegepast in de hoop meer rendement uit de acties langs de zijlijn te halen, maar helaas lijdt ook dit niet tot de gewenste veranderingen. Achterin komt er met Sam van Braak, die weer terug is van een blessure, meer power in de verdediging. En na een aantal maal goed ingrijpen is het DHC wel duidelijk dat er een mannelijke verdediger bij staat. DHC hoeft ook de tweede helft alleen maar te wachten op een fout van Alphense Boys om die vervolgens weer af te straffen en na een 4-1 stand met nog 10 minuten te spelen is de wedstrijd wel gespeeld. Winnen en verliezen doe je met z'n allen, maar met name door een fantastische wedstrijd van Jordy Geijsen blijft de schade enigszins beperkt. Het ontbreken van scherpte bij aanvang van de wedstrijd, de eerste 5 minuten een afwachtende houding op de helft van de tegenstander te kiezen, niet tijdig omschakelen en onnauwkeurige passing hebben de B2 vandaag de das omgedaan. Is ook een wijze les voor de coach. Alphense Boys moet het hebben van het snelle combinatiespel, wat vandaag bij vlagen prima was. Hoog druk zetten vanaf de eerste minuut om de tegenstander vooral niet in z\'n spel te laten komen en de samenwerking tussen de verdediging en het middenveld moet beter worden. Werk genoeg! Komende dinsdag oefent de B2 om 18.00 uur uit tegen AZ C1. Volgende week zaterdag oefent de B2 om 15.00 uur thuis tegen Spartaan 20 B2. Een week later gaan ze dan naar s'Gravenzande B1 (13.00 uur)

12. Baronie B1                    10-4

Alphense Boys C1 oefende tegen Willem II C1, die in de andere 1e divisie op de 3e plaats staat en kwam uit Tilburg terug met een prima 0-4 overwinning. De ploeg van trainer Bryan de Vries startte goed en zette de Tilburgers direct onder druk. Al in de 1e minuut gaf Kursat Erdogan de voorzet op Simon van Duivenbooden, die legde de bal via zijn borst (!) op het hoofd van Max van Hees en de 0-1 was geboren. Daarna waren er kansen voor Dave, Simon, Max en Samir om de dominantie van Alphense Boys maar aan te geven. In de 25e minuut onderschepte Kursat de bal, gaf de pass naar Simon van Duivenbooden en die boogde de bal over de Willem II keeper in het doel (0-2) In de 2e helft hadden de boys het iets lastiger en moest keeper Ot v/d Last een keer in een 1 tegen 1 situatie prima reddend optreden. In de 59e minuut gaf Max van Hees de Steekpass op Simon, doe de bal in de verre hoek schoof (0-3). Daarna had de C1 nog een strafschop moeten krijgen, maar de 0-4 kwam er toch nog. Een corner van Samir Messaoudi werd door Daan Putman (zie 5e foto onderaan) doorgekopt waarna Kursat op één meter van de doellijn geen moeite had om te scoren. Ot van der Last hiekd daarna met twee goede reddingen de spreekwoordelijk nul. Volgende week zaterdag speelt de C1 weer voor de competitie om 13.00 uur thuis tegen FC Emmen C1

12. Be Quick 1887 C1        6-0

Alphense Boys C2 speelde vandaag zijn 9e competitiewedstrijd tegen de C1 van RKAVV. Bij winst kunnen de Boys een plaats stijgen en uit de onderste regionen van de Hoofdklasse D wegsluipen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. Een schone taak is weggelegd voor interim trainer Bryan de Vries van de C1, die C2 trainer Richard van den Nieuwendijk vandaag vervangt. De Boys gaan voortvarend van start. In de eerste minuut schiet Kaj van der Veldt van 5 meter op doel, maar de grote keeper verwerkt het schot tot corner. De Boys geven goed druk vooruit, maar de eindpass is steeds onzuiver of de schoten gaan over. Het spel is onrustig aan beide kanten, maar de Boys hebben een licht veldoverwicht. RKAVV speelt op de counter, maar verdedigers Danny Woltering en Marciano van den Nieuwendijk weten steeds de angel uit de aanval te halen. In de 13e minuut speelt Zakaria Attragouti de bal goed in op Kaan Temur die volledig vrij voor de keeper de hoek voor het uitzoeken heeft. Helaas schiet Kaan oog in oog met de doelman de bal tegen hem op i.p.v. rustig een hoek uit te kiezen. Een minuut later legt Kaj van der Veldt (zie 7e foto onderaan) de bal terug vanaf de achterlijn en komt Romeo Pieters goed voor zijn man bij de eerste paal. Met links schiet hij de bal echter ook op de keeper. RKAVV komt goed weg en hanteert de lange bal. Verdediger Espen van Ee is echter soeverein met zijn slidings en is met Jesper Savenije achterin niet te passeren. De wedstrijd kabbelt voort tot aan de rust, waarbij aan beide zijden geen noemenswaardige kansen meer te noteren zijn. Wel worden de passes steeds slordiger. RKAVV laat de Boys voetballen en wacht zijn kansen af. Na rust tapt RKAVV uit een ander vaatje. In de 37e minuut leiden de Boys balverlies in de middencirkel en na een snelle één twee combinatie dwars door het centrum staan de Boys plotseling met 0-1 achter, omdat wel de bal wordt gevolgd, maar niet de tegenstander. Zakaria geeft een paar minuten later een voorzet van rechts die tot eigen goal wordt gepromoveerd door een RKAVV verdediger die de bal ongelukkig achter zijn  verbouwereerde keeper werkt. 1-1.  In de 47e minuut ontsnappen de Boys aan de 1-2  wanneer een afstandsschot van RKAVV vanaf 20 meter keihard op de paal het veld weer in caramboleert. Het spel wordt iets grimmiger, maar niet beter. Jordy Nieuwendijk geeft in de 63e minuut een perfecte steekpass op Julian van der Kwaak (zie 6e foto onderaan) die in de zestien meter de keeper van RKAVV met een schot in de verre hoek verschalkt en de 2-1 scoort. Het venijn zit hem voor de Boys helaas in de staart. In de laatste minuut blessuretijd is er wederom balverlies op het middenveld en beleven de toeschouwers een déja vu. Er wordt niet ingegrepen bij een dubbele één twee combinatie dwars door de as van het veld en de defensie wordt opengereten en scoort RKAVV op identieke wijze de 2-2. De teleurstelling bij de Boys is na afloop groot. Dinsdagavond kunnen ze in de oefenwedstrijd bij  AZ (18.00 uur)  laten zien wat ze vandaag geleerd hebben. Volgende week zaterdag oefenen ze dan om 11.00 uur thuis tegen Spartaan 20 C2.

11. Sportlust\'46 C1             9-1

Voor de Alphense Boys D1 stond vandaag de wedstrijd tegen AFC 34 D1 op het programma. Het was ijzig koud voor de mannen maar om 11:00 begon de wedstrijd. Door ziekte moest de opstelling iets aangepast worden maar de eerste helft speelden de mannen van Sander van der Kleij erg sterk. Bujo Hegic (zie 9e foto onderaan) vormde met Jayden Pieters en Akram Oukilli een nieuw maar sterk middenveld vandaag. Al in de 1e minuut schoot Jayden Pieters de bal net over het doel. Na een goede pass van Bujo Hegic en een geweldige aanname van Thierry Anthony was het spits Allal Ben Gharda die de voorzet van Thierry met een achterwaartse volley afmaakte en de 1-0 maakte na 9 minuten. In de 11e minuut kopte Bujo Hegic de bal vanuit een corner op de lat. De 2-0 kwam na een kleine scrimmage voor de goal, Bujo schoot op de keeper en het was uiteindelijk Jelle Mulder (zie 8e foto onderaan) die de rebound in de goal schoot. Voor rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist na opnieuw een goal van de goed spelende Allal Ben Gharda, 3-0, wederom na een goede pass van Bujo Hegic. Na rust was het spel minder, maar de boys gaven weinig weg. Een fraaie kopgoal van Giovanni Sekeris (uit een corner) werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Vlak voor tijd kon Allla Ben Gharda zijn hattrick maken maar de keeper van AFC pakte het schot. De rebound was echter voor Jayden Pieters en die schoot de 4-0 eindstand op het bord. Dinsdag mogen de mannen oefenen tegen Vitesse D1 (om 19.00 uur op Papendal) om vervolgens volgende week zaterdag richting Tilburg te rijden voor een wedstrijd tegen WILLEM II D1.

12. Abcoude D1                  10-3

Alphense Boys D2 speelde vandaag onder moeilijke omstandigheden de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 D1. In de openingsfase golfde het spel op en neer en beide teams hadden moeite met het creëren van rust aan de bal. Net op het moment dat het veld door de zonneschijn beter bespeelbaar werd trok Alphense Boys het spel steeds meer naar zich toe onder leiding van uitblinker Wessel Kooy. In de 24e minuut ging Chase van Staveren goed door over links, zijn voorzet vond echter geen Boys-been. In de 29e minuut mocht Sportlust’46 na een lichte overtreding aanleggen vanaf 11 meter, de inzet ging via de binnenkant van de bal binnen (1-0). Na rust werd het spel er niet beter op, teveel kwam het aan op het spelen van duels in plaats van het spelen van een verzorgd positiespel. In de 44e minuut zorgde Sportlust met een vrije trap van ver voor veel gevaar, de bal verdween hoog in het doel (2-0). Alphense Boys liet de kop niet hangen en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 47e minuut was Aldo Jager dichtbij, na een goede combinatie door de as van het veld kon hij zijn inzet net niet tussen de palen krijgen. In de 49e minuut was het wel raak, na een corner kon Adil Bizih uit de kluts binnenschieten (2-1). Een kans op de gelijkmaker volgde direct in de 52e minuut, na een snel genomen vrije trap schoof Mohamed Hamouchi de bal net voorlangs. In de 55e minuut kon er alsnog gejuicht worden, vanuit bijna identieke situatie trof Mohamed nu wél doel (2-2). In de slotminuten maakte Sportlust alsnog de winnende, uit een vrije trap viel de bal heel ongelukkig en kon er van dichtbij worden gescoord (3-2). Volgende week speelt Alphense Boys D2 een oefenwedstrijd om 11.15 uur thuis tegen Verburch D1.

11. Ter Leede D1                8-3

Alphense Boys E-Top kwam tekort tegen koploper Meerburg, die een maatje te groot was voor de E-Top van Alphense Boys. Met een 0-2 verlies kun je stellen dat de thuisclub de schade beperkt hield. Het zeer aanvallend ingestelde Meerburg zette vanaf de eerste minuut op een wit veld (zie 10e foto onder) druk. Het resulteerde in een bal op de lat en twee schoten van afstand, die keeper Milan Captein pareerde. De koploper bleef het tempo hooghouden, waardoor Alphense Boys het spel niet kon verplaatsen naar de vijandelijke helft. Dit werd vooral veroorzaakt door de vele onnodig slechte passes waardoor de E-Top de bal weer heel snel kwijt was. Een corner van Meerburg werd vanaf de penaltystip naast gekopt en wederom moest Captein een schot van afstand uit de lucht plukken. In de dertiende minuut was het wel raak. Balverlies van Alphense Boys zorgde ervoor dat Meerburg op links kon counteren. Een boogbal betekende 0-1. Aan de andere kant kwam hierna de eerste speldenprik. Abdul Ibrahimi leek op rechts vrij spel te hebben maar werd op de zestien meter gestuit. In de 23ste minuut stond balverlies wederom aan de basis van een goal. Vanaf zestien meter lepelde Meerburg de bal in het net: 0-2. Na rust bleef Meerburg de overhand houden, maar kroop Alphense Boys meer en meer uit zijn schulp. Kansen waren er niet, maar dat gold in het eerste kwartier van de tweede helft ook voor Meerburg. In het laatste deel kwamen de kansen voor de gasten weer wel. Met een mooie save en een beetje geluk kon Captein zijn doel schoonhouden. Tot slot kwamen de aanvallers van Alphense Boys nog in actie. Zij werden in stelling gebracht door een oprukkende Owen van der Meer. Nabil Banaali kon een te hoge voorzet niet inkoppen en Sven Verpoort zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden. Het bleef 0-2, een terechte uitslag. Komende woensdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Elinkwijk E1 (9 tegen 9). Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd uit om 10.45 uur tegen Quick Boys D3