• AB JO17-7 moet meerdere erkennen in eigen broeders AB JO17-4

Door een vergissing bij de pouleindeling te corrigeren zitten dit seizoen het 4e en het 7e onder de 17 van Alphenseboys in dezelfde 4e klasse poule. Vandaag treffen deze broeders elkaar voor het eerst. Het 7e is zich bewust van het niveau verschil en richt zich in de eerste plaats op de verdediging. Het 4e komt toch al snel op voorsprong. Door geconcentreerd tegenspel te geven blijft een walkover uit. Onze jongens laten zien dat ze ook echt wel willen voetballen, maar komen niet ver op de andere helft. Voor de rust wordt het nog 2-0.
    In de tweede helft is er bij het 'thuisspelende' 4e wel enige berusting, dat vandaag geen hele hoge score behaald gaat worden. De uitploeg houdt de moraal en inzet hoog. Er wordt geincasseerd en uitgedeeld. Uiteindelijk vallen er nog twee doelpunten met schoten uit de tweede lijn, zonder dat er één geheel uitgespeelde kans doorkomt. Het 4e krijgt de felicitaties voor de 4-0 overwinning. Onze jongens krijgen in de kleedkamer complimenten voor de getoonde discipline en volharding.
    In deze poule krijgen beide teams tegenstanders op eigen niveau. Het 4e kan zich richten op de strijd om de koppositie met NSV. Het 7e gaat voor de middenmoot en ontmoet volgende week Kamerik, waar we niet kansloos zijn.