• Battle of the E’s verloren door E1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Alphense Boys E3 op het programma als eerste wedstrijd van de competitie. Milan van Eijk was helaas ziek en dus niet aanwezig. Max en Mika gingen in de warming up kijken of ze fit genoeg waren om te voetballen. Voor Mika ging het licht op groen, helaas voor Max niet. Zodoende hadden we maar 1 wissel. De opstelling was als volgt: Milan Captein op doel, achterin Luca, Wouter en Kick, op het middenveld begonnen Deverell, Mika, Lukas, Kyan en in de spits begon Gila. Joaquin was de reserve.
    De E3 nam de aftrap en gelijk het initiatief. Ze kregen een corner waar geen gevaar uit kwam en schoten vlak daarna van afstand op de lat boven Milan. Kort hierna redde Milan op een hard schot van dichtbij en volgde weer een corner. We kregen de bal niet naar voren, hoewel we wel goed verdedigden. De tegenstander schoot nog een keer over. Na en minuut of tien gingen we beter mee voetballen, een actie van Kyan strandde nog maar kort hierop kreeg Gila een hele grote kans, zijn schot was echter niet hard genoeg. Dit was wel het sein dat we goed meededen. Een tiki taka aanval aan de linkerkant tussen Kyan, Kick en Joaquin resulteerde in een vrije doorgang voor Kyan. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Lukas, die de 0-1 binnen schoot. Hierna raakte de E3 nogmaals de lat, kreeg Mika nog een kansje, maar was zijn schot te slap. De scheidsrechter floot na 25 minuten voor de rust, dit was 5 minuten te vroeg, dus gingen we nog maar even door na overleg met de scheids. Hierin was nog een mooie diepe bal van Joaquin na terug leggen van Mika zodat Kyan alleen op de keeper af kon gaan. In plaats van te scoren, schoot Kyan net naast. Bij rust stonden we dus met 1-0 voor. Het balbezit was voor de E3, we verdedigden goed en fel en gaven niet heel veel weg.
    De 2e helft trapten wij af, maar al snel nam de E3 de bal weer over. We kwamen niet fel genoeg uit de kleedkamer, want na 2 minuten werd het 1-1 doordat we niet goed ingrepen. Nog geen minuut later grepen wij weer niet in en kon Levi van de E3 van 18 meter vrij uithalen voor een 2-1. We werden steeds meer naar achteren gedrukt. Milan moest een aantal reddingen verrichten, maar was uiteindelijk nog een keer kansloos. Zouden we nog terug kunnen komen? Gila maakte op het middenveld plotseling hands, maar het bleek dat zijn bril was afgevallen en bij het oprapen, raakte hij ook de bal. Dit was wel het startsein voor een paar aanvallen en kansen voor ons. De eerste was na goed doorzetten van Deverell, maar zijn voorzet werd door de keeper gepakt. Hierna joeg Deverell goed door op rechts, had een perfecte voorzet, Mika schoot goed in, maar was er een prima redding van hun keeper. Geen aansluitingstreffer dus. Onze laatste kans was voor Lukas, maar zijn schot was krachteloos. In de tegenaanval schoot de E3 voor de 3e keer op de lat. Kort hierna floot de scheidsrechter af en stond er 3-1 op het scorebord. Volgende week krijgen we RKDEO E1 op bezoek en gaan we weer strijden voor de overwinning.