• Woensdagnieuwtjes

    De B1 spelers waren scheidsrechters op vrijdag 21 oktober bij de herfst-toernooiwedstrijden van de F1 en 1e jaars E. In alle gevallen ging hen dat prima af en was er geen wanklank te horen. Na afloop ging het ''uitgeputte gezelschap'' natuurlijk op de foto met ook in hun midden de jarige aanvoerder Pim van Zoest die, ondanks zijn verjaardag (16), gewoon aanwezig was.

    Glenn v/d Kraan en Gerard Rutjes zijn de Feyenoord trainers die op vrijdag 28 oktober a.s. een clinic komen geven bij Alphense Boys voor de Alphense Boys trainers/leiders én de trainers van de amateurclubs waar Alphense Boys mee samenwerkt. De avond begint om 19.00 uur. Deelname is gratis en iedereen is dus welkom. Wel even uw komst bekend maken bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Inmiddels hebben wij al 64 aanmeldingen.

    Alphense Boys D3 zal komende vrijdagavond door de genoemde Feyenoord trainers een leerzame training voorgeschoteld krijgen.

    Op de afgelopen herfsttoernooien waren alle 96 teams die zich hadden ingeschreven ook aanwezig, met dank aan Ab Kalkhoven die al jarenlang de inschrijvingen voor de herfst en kersttoernooien regelt en dat voortreffelijk doet. Het waren weer heerlijke toernooidagen. Alleen op de woensdag moesten wij het D3 toernooi aflassen vanwege de overvloedige regenval in de nacht ervoor. Op de dag zelf was het prima weer. Alleen op dinsdag tussen 15.15 en 16.00 uur hoosde het van de regen. Verder mochten wij niet klagen over het weer.

    Met dank aan diverse KNVB scheidsrechters (zie 1e foto onder) verliep alle toernooien naar wens.

    De prestaties van de Alphense Boys teams waren voortreffelijk. Op maandag 17 oktober won de C2 het toernooi, de E-top won op dinsdag, de C1 won op woensdag, de D2 werd 2e (van de 20 teams) op donderdag en de F1 en E3 wonnen op vrijdag. Ongekend. Alleen de D1 stelde wat teleur en werd op dinsdag al in de poulefase uitgeschakeld.

    Deze keer werd de organisatie op de dag gedaan door de ouders van de betrokken teams. Zowel de commissiekamer als de bar werden bezet door ouders en dat was heel gezellig en ging uitstekend. We hopen ook met de kersttoernooien deze formule weer te kunnen gebruiken en opnieuw een beroep te mogen doen op de ouders.

    De dagploeg van Alphense Boys maakte vroege uren in de afgelopen herfstweek. Omdat de toernooiwedstrijden al om 10.00 uur begonnen, waren de mannen al om 07.30 uur aanwezig om iedere dag alle kleedkamers schoon te krijgen. En dat lukte steeds perfect. Dank mannen. Piet v/d Aar en Cor Burksen (van onze dagploeg) kwamen zelfs op vrijdag om 17.00 uur nog even naar Alphense Boys om de kleedkamers schoon te maken voor de zaterdagwedstrijden.

    Top-amateurscheidsrechter Louis Wagner (60, zie 2e foto onder) was een van de scheidsrechters op het D-toernooi van Alphense Boys op donderdag 20 oktober. Heel bijzonder want normaal gesproken fluit hij wedstrijden in de top van het amateurvoetbal bij de senioren, maar hij vond het leuk om op het verzoek van Manuel Uijttewaal in te gaan om eens een jeugdtoernooi te komen fluiten bij Alphense Boys. Daar voelde hij zich helemaal niet te groot voor. Gezien de onderstaande reactie had hij het naar zijn zin gehad

    Paul, mag ik u bedanken voor de eenvoudige manier van een toernooi neer te zetten. Totaal geen wanklank en zo''n leuke sfeer onder elkaar. Ik heb hier echt van genoten. Het leek wel zoals vroeger dat ik op school was. U als hoofdmeester ( haha) gekheid natuurlijk, maar dat gevoel was er wel. Heerlijke dag gehad,  nogmaals bedankt. Oja en nog bedankt voor de foto's  

    Alphense Boys o23 had vorige week in de wedstrijd tegen een iets sterker Katwijk o23 met name in de 1e helft erg veel moeite om iets te creëren. Een wedstrijd ook met hoogte en dieptepunten. Fases waarin Alphense Boys goed combineerde en ook weer momenten dat de controle en passing ver te zoeken was. Ondanks dat Katwijk sterker was werden er toch niet veel kansen weggegeven maar ook bijna niets gecreëerd in de 1e helft. Alphense Boys kwam in de 1e helft na 25 minuten op achterstand voorafgaand aan een verkeerde inspeelbal van achteruit naar het middenveld toe waarin Katwijk gelijk toe sloeg 0-1. Ondanks dat o23 geen echte aanvallen kon opzetten of enigszins gevaarlijk kon zijn scoorde zij toch??. En hoe??.In de 41e minuut schoot Thom Nouwens de bal vanaf net 5 meter over de middenlijn met een schitterende boog over de keeper van Katwijk o23 en kreeg hiermee de handen op elkaar??.In de 2e helft  een energieker Alphense Boys en een Katwijk wat het hoge tempo van de 1e helft niet meer vol kon houden. Alphense boys had in de deze 2e helft een paar mooi opgezette aanvallen maar strandde steeds voor de 16 meter door verkeerde keuzes. Ook wilde iedereen te vaak de beslissende bal geven in plaats van de makkelijke oplossing te zoeken. Ook dit hoort erbij en is ook weer leerzaam voor de volgende keer. Zowel Alphense Boys als Katwijk waren verder niet echt bij machte om heel erg gevaarlijk te worden en zodoende stond het in de 76e minuut nog steeds 1-1. Maar in de 77e minuut ging het helaas toch fout. Onnodig en door een verdedigingsfout stond het opeens 1-2 en was het bijna gepikte puntje toch op niets uitgelopen. Kortom ook bij een nederlaag toch een weer leerzame avond voor dit team.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 29 oktober

    09.00 uur      D2 - RKAVV D1

    11.00 uur      D1 - FC Amsterdam D1

    13.00 uur      B2 - Excelsior Maassluis B1

    13.00 uur      A2 - Be Fair A1

    15.15 uur      A1 - Westlandia A1

    15.15 uur      C1 - Feyenoord o14 (vrsch)

    15.15 uur      B1 - Hollandia B1 (vrsch)

    Afgelopen zaterdag werden zowel Alphense Boys D1 als de A2 via strafschoppen uitgeschakeld voor de beker. Beiden speelden tegen een hoger spelende tegenstander en waren dus dicht bij een stunt. Vooral voor de D1 was de afloop tegen FC Utrecht D1 (hoogste niveau van Nederland) heel zuur. Een verdiende 1-0 voorsprongen ging pas diep in blessuretijd verloren (1-1). In de strafschoppenserie kwamen ze aan de leiding, maar verloren dus alsnog.

    Ook de A2 kon een voorsprong tegen DHC A1 niet volhouden en eindigde op 2-2 en verloor de strafschoppenloterij.

    Alphense Boys C1 speelt komende zaterdag (29 oktober) om 15.15 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Feyenoord o14. In dat team speelt o.a. Sam Pak, die vorig seizoen nog keeper was bij Alphense Boys D1.Leuk om hem weer terug te zien.

    Alphense Boys D2 wil met Pasen naar Messi (Barcelona) en is al druk bezig met allerlei activiteiten en om van alles te verkopen. Tijdens hun toernooi (donderdag 20 oktober) werden er in de kantine heerlijke thuisbaksels van diverse ouders  en orchideeën verkocht ten behoeve van de Barcelona reis. Tussen de wedstrijden door gingen de spelers langs de toeschouwers met de etenswaren. Er werd die dag maar liefst €250,= binnengehaald! (zie foto''s 3 en 4 hieronder)

    De herfsttoernooien van Alphense Boys zijn amper afgelopen of we houden ons al weer bezig met de kersttoernooien die immers over ruim twee maanden al weer op de agenda staan.

    De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) zijn van dinsdag 27 december t/m vrijdag 6 januari. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Inmiddels hebben er al 104 teams ingeschreven. Hieronder de datums:

    • Dinsdag 27 december:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Vol

    • Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006) Nog 2                                             teams

    • Donderdag 29 december: Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e kl) Vol

    • Vrijdag 30 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse) Vol

    •                                          Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009) Nog 1 team

    • Maandag 2 januari:             Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Nog 5 teams

    • Dinsdag 3 januari:              Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 1 team

    • Woensdag 4 januari:          Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Nog 1 team

    • Donderdag 5 januari:         Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) Nog 1 team

    • Vrijdag 6 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007) Vol

                                                 Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse) Nog 3 teams

      Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

      Pepijn Kooij (speelde in de jeugd van Alphense Boys, daarna 6 jaar Sparta en vervolgens weer twee jaar in Boys 1) komt dit seizoen niet meer in actie voor zijn club Rijnvogels. Medisch onderzoek wees uit dat Pepijn een kruisbandoperatie moet ondergaan. In mei van dit jaar werd hij ook al geopereerd aan dezelfde knie. Zijn herstel zal negen maanden vergen.

      Vele voetballers zijn ijdel en willen graag dat hun haar goed zit. De laatste tijd zien we ook een opvallende haardracht via en knotje op het hoofd. Ook de trainers van Alphense Boys 1 hebben dit en nu ''waait het ook over'' naar de jeugd. (zie 5e foto onder)

      Vorige week verloor Alphense Boys na strafschoppen de bekerwedstrijd van Noordwijk. Afgelopen donderdag ging Boys 1 wéér met verlies na penalty’s van het veld af. Dit keren waren de G-voetballers koelbloediger en véél koelbloediger ook: 11-8, nadat de wedstrijd in een spectaculaire 4-4 was geëindigd. De wedstrijd tussen het eerste elftal en de G-teams, op donderdagavond in de herfstvakantie, is inmiddels een klassieker. Ook dit keer werd het weer een grote happening. Vaste ingrediënten: Alexander Nederend die vast in de spits van Boys 1 staat en deze avond een uitstekend koppel vormde met Patrick Krop. Alexander (op de foto onder samen met Thom Nouwens, die zijn rentree maakte na een polsbreuk) had een belangrijk aandeel in twee van de vier doelpunten! De andere kant van de medaille was wel dat hij ontbrak op de teamfoto van de G-voetballers. Ook vaste prik: de gezamenlijke elftalfoto én: het G-team mocht twee gastspelers terugvragen. Dit keer viel de keuze op Milan Stiphout en Saad el Boutaybi. Het doel van het eerste werd verdedigd door Mats van Essen. De andere keeper Menno de Jong kreeg een aanvallende rol en scoorde - eerlijk is eerlijk - met een majestueuze halve omhaal het mooiste doelpunt van de avond.

      Alphense Boys C1 zal het kalenderjaar 2016 afsluiten met een oliebollen actie om geld in te zamelen voor hun trip met de Pasen naar een internationaal toernooi in Turijn. Ze gaan hier een digitaal bestelformulier voor maken zodat de gehele club en bedrijven in de regio oliebollen kunnen bestellen. Deze willen ze laten afhalen in het clubhuis, en eventueel grote bestellingen leveren we ook af. Daarnaast zal het elftal C1 ook in hun eigen omgeving langs gaan om deze te verkopen.

      Komende zaterdagnacht is het weer wintertijd. We hebben dan een uurtje extra slaap en de klok gaat dus een uur achteruit.

      Gisteravond (dinsdag) won cupfighter VVSB 1 met 3-0 van Katwijk 1 waardoor ze zich opnieuw plaatsten voor de volgende ronde (laatste 16) van de KNVB beker. De eerste twee goals werden gisteren gescoord door Maikey Parami en Tim de Rijk (beiden jàrenlang ex-Alphense Boys)

    • Ook Jodan Boys 1 (zaterdaghoofdklasser) o.l.v. ex-speler en jeugdtrainer Dennis v/d IJssel (zie foto 7 onderaan) zorgde voor een geweldige stunt door in Deventer eredivisie club Go Ahead met 1-2 uit de beker te wippen. Jodan Boys (met in de basis ex-Alphense Boys spelers Don Mimpen en Fanny Waandels) zit nu bij de laatste 16 in het grote KNVB bekertoernooi
    • Binnenkort komt er een prachtig doek met het logo van Alphense Boys met daarom heen schitterende kleuren foto's te hangen op het witte bord aan de kop van onze kantine (op het terras) Kees de Rijk (bouw en onderhoud) heeft alles al in gereedheid gebracht om dat doek daar te kunnen ophangen. We laten ons verrassen, maar het moet heel mooi worden.
    • Annie Kipuw (jàrenlang de grote kracht achter de kantinecommissie) heeft bij een val in huis een polsbreuk opgelopen. Ze is inmiddels geopereerd en moet het een paar weken rustig aan doen. Beterschap Annie.

      Hans Wertheim (leider C2) is gistermiddag (dinsdag) geopereerd waarbij hij een nieuwe knie heeft gekregen. Vandaag of morgen mag hij hopelijk al weer naar huis om verder te herstellen.

      Alphense Boys doet deze week mee aan de Nationale Voetbalactie van de Vriendenloterij. Op maandag- en dinsdagavond probeerden ze zoveel mogelijk leden (i.c. ouders van jeugdleden) te bellen (zie 6e foto onder), met de vraag of zij voor Alphense Boys aan de Vriendenloterij mee willen doen. Deelnemers kunnen maandelijks mooie prijzen winnen en een deel van de opbrengsten komt ten goede aan de vereniging. De vijf clubs die de meeste loten verkopen, verdienen een extra bijdrage. De bel-actie wordt uitgevoerd door de ouders van de D2 (JO13-2). Als u hen maandagavond of dinsdagavond aan de telefoon krijg, stel hen dan niet teleur. Zij bellen voor het goede doel. Alphense Boys gebruikt de inkomsten uit de Vriendenloterij om diverse wensen te realiseren. Op het lijstje staan onder meer de verdere inrichting van de onlangs vernieuwde keuken, regulier onderhoud van de gebouwen (kantine, kleedkamers, tribune) en het opvangen van onvoorziene kosten, de aanschaf van extra trainingsmaterialen (zoals aluminium doelen, onder meer n.a.v. de vernieuwingen in het jeugdvoetbal) en nieuwe ballenpompen.

      De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 1 maart) is al enige weken geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. Inmiddels zijn er al 26 serieuze inschrijvingen binnen.

      Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Inmiddels hebben we al tientallen inschrijvingen moeten afwijzen omdat de betreffende spelers of veel te ver weg wonen of op een veel te laag niveau voetballen.