• JO11-3 presteert prima op Joer Internationaal

    Zondag 23 oktober gaat de wekker. Het is 06:30 uur en de meeste jongens van de JO11-3 springen energiek uit bed. De ouders proberen nog 5 minuten te blijven liggen, maar komen uiteindelijk zuchtend en kreunend het bed uit. Na een stevig ontbijt stappen zij met het slaap nog in de ogen de auto in. De navigatie naar Mierlo wordt ingevoerd want bij voetbalvereniging Mifano speelt het zich vandaag af: Kwalificatietoernooi voor YOER International.

    Onderweg is het mistig en de mist zal nog een lange tijd boven de voetbalvelden blijven hangen. Iedereen is op tijd binnen en de Boys stuiteren al door de kantine terwijl de ouders onder het genot van een kopje koffie staan bij te komen. Het is koud en de koffie is een schrale troost. Ondanks de vroegte hebben ook de ouders er zin in.

    Er zijn 4 poules van 6 ploegen en de jongens zijn ingedeeld in poule C bij Blau Weiss Kerpen (Duitsland), Balcontrole Academy, DJK Sudwest Koln (Duitsland), CSV Jong Holland en RKSV Heeze. Om 10:20 uur staat de eerste wedstrijd gepland, maar Blau Weiss Kerpen is vergeten dat zij vandaag moeten voetballen en zijn niet aanwezig. Scheisse.

    De tweede wedstrijd is tegen CSV Jong Holland en wordt eenvoudig met 2-0 gewonnen door goals van Jesper en Senne, met 2x een assist van Joshua. Dat zijn dus 6 punten met 1 wedstrijd gespeeld, dat gaat de goede kant op. De derde wedstrijd is tegen Balcontrole Academy, onze sterkste tegenstander in de poule.

    De wedstrijd gaat gelijk want beide teams zijn aan elkaar gewaagd, ondanks dat Balcontrole een jaar ouder is en fysiek een kop groter. Twan, Bryan, Serua en Sami staan werkelijk te buffelen achterin want we staan zwaar onder druk. Met zorgvuldig uitgekozen counters komen we er een aantal keer gevaarlijk uit, maar schoten van Yassine, Levy en Senne treffen net geen doel. In de laatste minuut komt Balcontrole er gevaarlijk langs. Doelman Vince heeft in eerste instantie nog een knappe redding, maar in de rebound vliegt de bal er in. De wedstrijd is gelijk afgelopen en we verliezen met 1-0 waar een gelijkspel misschien meer op zijn plaats was geweest. Maar goed, ook daar leren de jongens van, het gaat niet altijd zoals je wilt.

    De vierde wedstrijd spelen we tegen RKSV Heeze. Het spel speelt zich volledig af op de helft van Heeze, maar wat we ook proberen de bal wil er niet in. Uiteindelijk wordt in de laatste seconde Joshua hard onderuit gehaald waarbij Levy de vrije trap mag nemen. Hij schiet hem hard en zuiver tegen het net en de scheids fluit gelijk af. Prachtige goal en de jongens vieren de overwinning collectief in elkaars armen.

    De vijfde en laatste poulewedstrijd spelen we tegen Koln. De hele wedstrijd hebben wij veldoverwicht, maar kunnen niet scoren. En je weet hoe het gaat bij die Duitsers, daar heb je pas van gewonnen als ze in de bus naar huis zitten, dus we moeten wakker blijven. Aan het einde van de wedstrijd krijgen we een vrije trap, die hard naar voren wordt gespeelt. Jesper ontvangt en speelt direct door naar Senne, die de bal diagonaal in de kruising jast. Mooie ‘Duitse’ overwinning.

    Door dit resultaat zijn we 2e geworden in de poule en door het ontbreken van kruisfinales spelen we in de ‘finaleronde’ om de plaatsen 5 tot 8. De eerste wedstrijd die we daarvoor moeten spelen is tegen DVV. Hoewel de vermoeidheid inmiddels heeft toegeslagen, de mist nog boven het veld hangt en de temperatuur gevoelsmatig rond het vriespunt ligt, persen de jongens er nog een wedstrijd uit. We zijn beter en DVV kan daar alleen fysiek wat tegenover stellen, voetballend zijn we beter. Dat resulteert uiteindelijk in (weer) een 1-0 overwinning. Joshua zet goed druk aan de rechterkant, veroverd de bal en geeft hem voor op Jesper die onberispelijk binnen schiet. Door dit resultaat spelen we de laatste wedstrijd om plek 5-6 tegen Fortius uit Amsterdam.

    De laatste wedstrijd is een gelijk opgaande strijd waarbij er aan beide zijdes hard wordt gewerkt, ondanks de lange dag die de Boys al gehad hebben. Levy en Thijs maken heel wat meters op het middenveld en achterin hebben Sami, Twan en Serua de nodige moeite met de vlugge aanvallers. Het blijft heel lang 0-0 en een strafschoppenserie hangt in de lucht, maar we verliezen uiteindelijk met 1-0 door een ‘lucky’ van Fortius. Ondanks de zure nederlaag lopen de jongens met opgeheven hoofd van het veld.

    Als laatste wil ik de jongens een compliment geven voor de prestaties en de geleverde arbeid. Vergeet niet dat de JO11-3 het hele toernooi tegenstanders heeft bespeeld die allemaal een jaar ouder zijn en ook fysiek een jaar sterker. Coaches Martijn en Dimitri hebben het met onze Boys toch voor elkaar gekregen om met dit deelnemersveld 6e te worden en daar kunnen we meer dan tevreden over zijn.