• Alphense Boys D1 was dicht bij bekerstunt

Het was vandaag vooral een bekerdag. De D1 won bijna van FC Utrecht D1, maar diep in blessuretijd wisten zij de 1-1 te maken. De strafschoppen loterij werd door FC Utrecht gewonnen. Op de foto Kas Bennemeer die de 1-0 zou scoren. Ook de A2 werd na strafschoppen uitgeschakeld tegen DHC A1. De B2 verloor met 4-2 van TOGB B1, maar Alphense Boys A1 bekert wél verder via een goede 5-2 overwinning op Jodan Boys A1.

Vandaag mochten de mannen van Jonathan Jonk (Alphense Boys A1) aantreden tegen Jodan Boys A1. Deze wedstrijd was de 1e ronde van de knock out fase van het bekertoernooi. Alphense Boys A1 kende tot nu toe veel pech en staat qua punten veel te laag in de competitie. In de 11e minuut schoot Edin Bibuljica (zie 1e foto onderaan) een vrije trap van 20 meter langs de keeper 1-0. In de 19e minuut kwam Jodan Boys op gelijke hoogte vanuit een corner 1-1. Vlak hierna kreeg Jodan Boys nog een prima mogelijkheid om hun score op te schroeven maar deze kans werd onschadelijk gemaakt door de verdediging van Alphense Boys. Alphense Boys was de bovenliggende partij in de 1e helft maar creëerde nog onvoldoende mogelijkheden om verder uit te lopen. Uit een vrije trap werd nog een doelpunt gescoord alleen keurde de leidsman deze treffer af wegens duwen. In de 38e minuut scoorde Vincente Pesoal met zijn hoofd de 2-1 na een afgemeten voorzet van Ruben Rietdijk. Kort hierna was de wedstrijd beslist want Jodan Boys was niet in staat om het Alphense Boys enigszins moeilijk te maken. Een fantastische combinatie tussen Floris Hazenberg en Harvey Johnson (zie 2e foto onderaan) werd in de 16 meter goed afgerond door Floris Hazenberg 3-1. Na de rust kreeg Jodan Boys nog 1 mogelijkheid om te scoren maar deze speler schoot deze niet te missen kans naast. Zonder briljant te voetballen werd de wedstrijd eenvoudig gewonnen. In het laatste kwartier vielen nog 3 doelpunten. Alphense Boys had nog vaker kunnen maar het overzicht op de achterlijn ontbrak bij de mannen. In de 78e minuut scoorde Jerremy Haarmans koppend vanuit een standaard situatie de 4-1. De 5-1 volgde in de 86e minuut naar een goede actie van Mike Bavelaar trok hij de bal goed voor op de inkomende Jurgylio Limon die de bal netjes in 1 keer binnen tikte. Het slotakkoord was voor de aanvallers van Jodan Boys die de 5-2 maakten. Weliswaar was dit vanuit buitenspel situatie alleen de scheidsrechter zag dit anders. Zonder groots te spelen won Alphense Boys vrij eenvoudig van Jodan Boys A1. Volgende week spelen de mannen van Jonathan Jonk een belangrijke thuiswedstrijd tegen Westlandia A1 (15.15 uur). Vandaag is de stijgende lijn qua resultaat in gezet en hopelijk krijgt dit volgende week vervolg in de competitie.

Alphense Boys A2 speelde een prima bekerwedstrijd bij en tegen DHC A1 (koploper in de 4e divisie ) en speelde met 2-2 gelijk maar verliest na strafschoppen. De instelling was in tegenstelling tot afgelopen weken vandaag prima, en dat leverde ook veel balbezit op. Bal tempo was hoog en de 3e man werd bij vlagen goed gevonden. Dit leverde een aantal kansen op van onder andere Jasper, Elia en de uitstekend spelende Nando Meijer. In de 14e minuut was het na een prachtige actie van Nassir, Nando die de strakke voorzet bij de 2e paal in één keer binnen tikte. Met nog een paar goeie acties van het hard werkende middenveld onder leiding van Jasper en het slot op de deur Collin, kwam DHC er bijna niet doorheen. En de counters die DHC kreeg paradeerde de goed keepende Justin fantastisch. De rust stand was 0-1.Na rust kwam, zoals verwacht, DHC sterk uit de kleedkamer, maar hield Alphense Boys het prima vol, maar eerlijkheid moet zeggen dat Alphense Boys een paar keer goed weg kwam. Na een paar goeie kansen was het in de 70e minuut DHC dat toch ( op dat moment terecht ) langszij kwam. En na een misverstand was het in de 72e minuut DHC dat de leiding nam 2-1. Daarna herpakte Alphense Boys zich weer en met veel enthousiasme en hard werken werd in de 85e minuut de 2-2 geforceerd. Na een goeie actie van Syl werd de van DHC afkomstige Elia vrij gespeeld en scoorde de 2-2. Er werd daarna niets meer weg gegeven en het kwam dus aan op de loterij der loterijen. Strafschoppen, en die nam DHC Helaas met iets beter. Alphense Boys feliciteert DHC ook met het behalen van de volgende ronde in de beker ! Maar wat Alphense Boys vandaag heeft laten zien is dat het zijn huid ( met de juiste instelling van iedereen ) heel duur verkoopt. Keihard gewerkt en voor elkaar door het vuur gaan ! Grote klasse wat het TEAM vandaag heeft laten zien. Laat dit nu eens werken als een motivatie voor de competitie, alle gezichten de zelfde kant weer op, Kop houden en volgas ertegen aan de komende tijd ! Complimenten aan Justin en Steven, maar eigenlijk aan het hele team voor een mooie wedstrijd. Volgende week de volgende competitie wedstrijd thuis tegen Be-Fair A1 (13.00 uur), gaat Alphense Boys het zelfde doen als deze week ?

Alphense Boys B1 speelde vandaag vriendschappelijk tegen SJZ A1 (koploper 2de klasse). Direct vanaf de aftrap bleek de B1 een maatje te groot voor de tegenstander. Na 34 seconden stonden de Boys met 0-1 voor, Thomas Lion onderschepte de bal en Gino Bergwerff scoorde beheerst oog in oog met de keeper de 0-1. Voor rust hield SJZ aardig stand en maakte het de boys bij vlagen aardig lastig, toch bleken de boys beter waardoor ze met een ruime 0-6 voorsprong de rust in gingen. Na rust was het verweer van SJZ gebroken en had de boys het beste van het spel. De B1 bleef bij balbezit verzorgd voetbal spelen waardoor ze veel in scoringspositie kwamen. Uiteindelijk stokte de score op 0-16! De meeste goals werden netjes uitgespeeld wat te prijzen valt aan deze wedstrijd. De goals werden gemaakt door: Steven v/d Pijl (4x), Gino Bergwerff (3x), Yannick Saeijs (3x), Pim van Zoest, Bart Duiker, Alessio v/d Straaten, Amien Jeddaoui en een eigen doelpunt. De B1 speelt volgende week ook geen competitie maar oefent thuis om 15.15 tegen Hollandia B1.

Alphense Boys B2 bekerde vandaag tegen TOGB B1 en werd via een 4-2 nederlaag uitgeschakeld. Helaas ontvingen wij geen verslag van deze bekerwedstrijd. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 13.00 uur thuis tegen Excelsior Maassluis B1

Alphense Boys C1 oefende vandaag tegen Feyenoord (AV) C1 en dat werd een mooi spektakelstuk wat eindigde in een 5-3 overwinning voor Alphense Boys. Na 5 minuten zag Boys keeper Ot v/d Last een bal op de lat boven zijn hoofd uiteenspatten. In de 18e minuut legde Simon van Duivenbooden (zie 3e foto onderaan) de bal prima terug op Max van Hees die de 1-0 kon intikken. In de 39e minuut gaf Max van Hees de pass op de diepsprintende Junior Sonowo (zie 4e foto onderaan). Die is dan niet meer in te halen en ging schuin op de keeper af en vond de verre hoek (2-0). In de 47e minuut maaide een Boys verdediger over de bal heen, wat de Feyenoord spits een vrije doortocht bezorgde (2-1). Twee minuten later hapte de vleugelverdediger van Alphense Boys op een actie van de rechterspits van Feyenoord en diens voorzet werd bij de 2e paal ingetikt (2-2). Weer twee minuten later ging de verdediging van de Boys opnieuw het schip in (2-3). In die fase was  controle op de wedstrijd volledig weg, maar dat werd toch weer opgepikt. Eerst schoot Max van Hees nog op de paal, maar in de 54e minuut werd Simon neergelegd in de 16 meter en werd de strafschop door Max van Hees (zie 5e foto onderaan) feilloos binnengeschoten (3-3). In de 56e minuut was Junior er op rechts weer door, hij legde de bal perfect af op Simon, maar die schoot voor een leeg doel naast....!. In de 59e minuut kwam toch de verdiende voorsprong op het bord. De vrije trap van Chalino Vanenburg werd gelost door de Feyenoord keeper, waarna Daan Putman de 4-3 kon binnenwerken.. Nadat Nabil Sayadi een bal van zijn eigen doellijn moest trappen werd in de 67e minuut de mooiste goal gemaakt door Espen van Ee. Een voorzet van de goed spelende Samir Messaoudi (zie 6e foto onderaan) werd door Espen direct met een volley genomen en viel in de uiterste hoek. Komende dinsdag oefent de C1 om 18.30 uur thuis tegen DWO B1. Volgende week zaterdag oefent de C1 om 15.15 uur thuis tegen Feyenoord o14

Alphense Boys C2 was vandaag vrij zodat alle kleine pijntjes eens goed konden genezen. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur uit tegen Olympia C1

Voor Alphense Boys D1 stond vandaag de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht D1 op het programma. Op het zonnige sportpark De Bijlen was de tribune goed gevuld. De eerste tien minuten was het aftasten van beide ploegen en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. De eerste echte kans kwam in de 22e minuut na een goede actie van Jayden Pieters die de bal voorgaf op Bujo Hegic. Hij nam de bal aan maar schoot naast voor open doel. De boys van trainer Sander van der Kleij hadden de wedstrijd onder controle en dat was knap te noemen tegen deze middenmoter uit de eerste divisie. In de eerste helft vielen geen goals. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, de boys hadden de controle en na een corner kwam de bal via de kluts bij Kas Bennemeer die niet nadacht en de terechte 1-0 op het scorebord schoot. De eerste kans voor de mannen uit Utrecht kwam een aantal minuten na de 1-0, maar de goed keepende Roman Woodall pakte de 1:1 situatie goed. Via aanvoerder en tevens uitblinker Tom Beijeman en spits Bujo Hegic schoot Thierry Anthony de 2-0 binnen maar helaas voor hem werd deze afgekeurd door vermeend buitenspel. In de blessure tijd kwam FC Utrecht toch op gelijke hoogte. Via een blok ging de bal omhoog en de spits kon de 1-1 binnen koppen, dat was een domper voor het uitstekend spelende verdedigers duo Giovanni Sekeris en Jesse Belt (zie 7e foto onderaan) . Penalty\'s moesten de beslissing brengen wie door ging en FC Utrecht nam deze net wat beter. Al met al een goede wedstrijd van de boys die vandaag lieten zien prima mee te kunnen met het eerste divisie niveau en zich revancheerden voor het matige herfsttoernooi. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper FC Amsterdam D1 op het programma in de competitie van de 2e divisie

Alphense Boys D2 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag speelt de D2 om 09.00 uur thuis tegen RKAVV D1

Alphense Boys E-Top verloor vandaag de oefenwedstrijd tegen Spartaan\'20 E-Top met 1-2. Dezelfde tegenstander werd afgelopen dinsdag in de finale van het herfsttoernooi nog met 3-0 verslagen. Helaas ontvingen wij geen verslag van deze oefenwedstrijd. Volgende week zaterdag start de E-Top de voorjaarscompetitie in de 1e klasse (!) met een uitwedstrijd tegen ARC D3 (10.30 uur)