• Ook Boys C1 wint eigen herfsttoernooi

Ook op de derde dag van de herfsttoernooien van Alphense Boys ging een Boys team er met de hoofdprijs vandoor. De C1 won alle poulewedstrijden en ook de finale tegen Barcelona Soccer School. Overigens werd die wedstrijd pas vlak voor het verstrijken van de tijd beslist (3-2). Het D-toernooi (niveau 2e klasse )moest vanwege de overvloedige neerslag in de nacht van dinsdag op woensdag helaas worden afgelast, omdat dat toernooi op gras zou plaatsvinden. Morgen (donderdag) ontvangen we 20 D-teams van niveau hoofd en 1e klasse en starten we om 09.30 uur.

De C1 startte het toernooi met een soepele overwinning op De Meern C1 (3-0), gevolgd door winst op IJsselmeervogels C1 (3-1), Jonathan C1 (4-1) en Vriiendenschaar C1 (2-0). De finale was spannend. Al na 1 minuut kwam het team van Hicham Rbii (trainer Bryan de Vries genoot van een korte vakantie) met 0-1 achter doordat een beslissend duel op de 16 meter werd verloren. Daarna was Alphense Boys duidelijk beter maar wilde de bal er aanvankelijk niet in. Pas in de tweede helft ontliep Zakaria Atrougouti (gastspeler van de C2, zie foto boven) de buitenspelval, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Binnen 1 minuut tikte de attent en gedreven spelende Max van Hees de 2-1 op het scorebord. Vervolgens werd keeper Ot v/d Last er twee minuten uitgestuurd omdat hij een diepe bal verkeerd inschatte en hands maakte buiten de 16 meter. Interim keeper Junior Sonowo zag de bal dwars door de muur in de hoek vliegen (2-2). In de slotminuut was het uiteindelijk Max van Hees die de C1 verdiend en nu definitief aan de leiding schoot (3-2)

Vandaag zat het opnieuw niet tegen met het weer. Tot 11.00 uur was het flink nat, maar daarna werd het droog en scheen eigenlijk de hele middag de zon. Met dank aan wederom vier voortreffelijke KNVB scheidsrechters (Manuel Uijttewaal, Bryan de Groot, Rick Sinnige en Bert Metzler) verliepen alle wedstrijden naar wens.

De einduitslag

1. Alphense Boys C1
    2. Barcelona Soccer School
    3. Sparta (AV) C1
    4. Jonathan C1

Morgen (donderdag) hebben we vier poules van 5 D-teams en starten we dus een hal;f uur eerder dan gebruikelijk (09.30 uur) omdat er tenslotte nog kruisfinales en finales gespeeld moeten worden om een winnaar te krijgen