• Wervelwind! ARC MO19.1 - AB MO19.1

    Wervelwind!
    Verslag 8 oktober 2016 Alphense Girls MO19-1 uit tegen ARC MO19-1

    Vooraf ff bijpraten
    Door tijdgebrek en een writersblock geen verslag van de vorige wedstrijd tegen IFC. Wel een flinke terugblik. Het was de week waarin Johan lekker met Lenie op Cyprus zat te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en de romantiek met elkaar.
    De donderdagtraining zou Rob alleen afwerken, want Marcel zat in de Arena met Sanne en Lizzy. Er waren wat meiden met andere verplichtingen en steeds volgde er een afmelding van alweer een zieke. Dit aantal liep zo op dat Rob besloot de training te schrappen om iedereen maar even bij te laten trekken. Niet de voorbereiding waar je op hoopt met de wedstrijd tegen IFC voor de boeg. Dit team had weliswaar nog geen punt, maar ook weinig goals tegen. Taaie tegenstander dus!

    Na veel gepuzzel kregen Marcel en Rob het voor elkaar een team samen te stellen. Er was nog veel nasleep van de griep, want die zat bij een aantal meiden nog flink in de benen. Pijn aan de lies van Esther en Fleur, zere knie van Tamara en Lizzy, Fab van haar fiets gevallen, pfeiffer voor Julia, een wattenhoofd voor Sanne en Dieuwertje niet fit. Dat zou veel wisselen worden met maar 7 fitte meiden.
    Toch was het begin van de wedstrijd uitstekend en had Lizzy al binnen de eerste minuut de 1-0 op haar schoen. Helaas mikte ze te hoog en ging de bal over het doel. Al snel zagen we dat het zwaar werd. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en ook de tegenstander kon geen gevaar stichten. Een paar schoten van buiten de 16 meter waren de wapenfeiten van IFC. Twee schoten met haar linkerbeen van Sanne waren net te gemakkelijk voor de keepster en Kim schoot een vrije trap over.

    De tweede helft gaf hetzelfde beeld, maar met nog minder kansen. De achterhoede stond uitstekend met een fantastisch spelende Sophie. IFC werd gevaarlijk met een vrije trap, maar die kwam via de lat het veld weer in. De spits wilde afronden, maar Menno vlagde terecht voor buitenspel. De spits stond bij het schot buitenspel en kreeg dus voordeel uit deze positie toen ze de bal in wilde schieten. Dat de coaches en het publiek van IFC deze regel niet kenden, bleek wel uit hun reacties. Misschien verstandig je eerst in de spelregels te verdiepen?
    Het aantal fitte speelsters werd steeds minder toen we Dieuwertje naar de kant moesten halen. Gelukkig kan een flink aantal van onze meiden uit de voeten op meerdere posities, want er werd heel wat geschoven. Maaike kwam rechtsbuiten te staan en flitste een aantal keren prachtig langs haar tegenstander. Jammer genoeg kon er geen mooi vervolg worden gegeven aan haar voorzetten. Vlak voor tijd was het plotseling toch nog bijna raak, toen de keepster een terugspeelbal tussen haar benen door liet glippen. Maaike schoot de bal vanaf de achterlijn in, maar helaas liep niemand in om de bal een laatste zetje te geven. Fleur werd geblokt en Fab raakte de bal niet vol en zo kon IFC hun doel toch nog schoonhouden.
    Met 0-0 eindigde deze zware wedstrijd. Er was niet zoveel op de uitslag af te dingen, als je kijkt naar het spel en de kansen. Alle fysieke ongemakken waren net even teveel om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Desondanks kwam er een woedende reactie uit Cyprus. De hulptrainers werden door Johan Mourinho de wacht aangezegd en zouden met een heel goed verhaal op de proppen moeten komen om dit gelijke spel uit te kunnen leggen.
    Na afloop trakteerde Marcel nog op patatjes vanwege zijn verjaardag. Hoeraaa! Gefeliciteerd Mars!

    Gelukkig kwam Johan goedgemutst van Cyprus en bleek de uitleg van het tweetal voldoende om hen te handhaven. Hij schreeuwde iets over onmisbaar en nooit meer op vakantie kunnen en dat was het eigenlijk. De hulptrainers stonden, terwijl Johan vlak voor hun gezichten stond te brullen, alleen maar nederig naar hem te knikken en gaven hem overal gelijk in. Marcel en Rob waren enorm opgelucht dat het bij deze uitbrander bleef!

    Alle focus op ARC nu, want het is belangrijk wie er de baas is op school en in het uitgaansleven. ARC is weliswaar niet een directe concurrent, maar een Alphense derby is altijd spannend. De meiden hoefden dan ook niet gemotiveerd te worden en er stonden zo links en rechts nog wat rekeningen open. Fleur was extra gebrand vanwege het feit dat ze ooit bij ARC gespeeld heeft, maar daar niet op waarde geschat werd. Ze wilde even laten zien dat ze daar een fout mee hadden gemaakt. Donderdag liet ze op de training al merken dat ze er helemaal klaar voor was. De liesproblemen waren gelukkig ook verdwenen.


    Ziekenboeg en tripjes
    Esther bezocht een school en helaas was Julia te ziek om te komen. Beterschap Julia! Ziek eerst maar goed uit en neem je rust. Verder een complete selectie met wel wat pijntjes nog. De knieën die ik al heb genoemd zijn nog niet in orde en helaas kwakkelt Dieuwertje nog. Ze moest helaas al vrij snel worden gewisseld, maar de vuurvreter keerde in de tweede helft toch weer terug in het veld. Alle griep binnen de selectie was wel verdwenen.


    De wedstrijd
    Heerlijk voetbalweer vandaag! Eindelijk niet te heet. De girls stonden eerst ingedeeld op veld 7, toen veld 3 en uiteindelijk werd het zelfs het hoofdveld! Dat is leuk natuurlijk en dat geeft de wedstrijd nog weer iets extra’s mee. Leuk was ook dat er best veel ouders waren om de wedstrijd te bekijken. Een wedstrijd tegen ARC leeft dan toch meer dan tegen een club van buiten Alphen.

    Mooi weer, veel supporters, mooi veld, rechte lijnen, kortom; alles was top en beide teams stonden scherp aan de aftrap. De scheidsrechter vormde geen uitzondering en floot een uitstekende wedstrijd. Vanaf de aftrap trok ARC fel ten aanval en dat resulteerde in een paar diepe ballen en wat schoten van afstand die de echte richting misten. Langzaam kwamen onze girls steeds beter in de wedstrijd en het tempo werd steeds verder opgevoerd. ARC kon niet meer opbouwen en ging fouten maken. De bal was voortdurend voor onze meiden en er kwamen corners waar gevaar uit kwam.
    Het werd een mooie pot voetbal en er werd een heel hoog tempo gespeeld. Saskia ging die avond naar Justin Bieber en wilde 20 minuten voor het einde alvast vertrekken. Met dit in haar achterhoofd ging ze enorm tekeer op rechts en steeds vloog ze over rechts achter de diep gespeelde ballen aan. Steeds kwam ze vrij en kon ze een voorzet geven waar Fleur en Fabiënne in het strafschopgebied voor gevaar zorgden.
    Rond de 20ste minuut kwam, bij weer zo’n voorzet van Saskia de bal bij Fab. Het was druk in de zestien meter, maar ze behield het overzicht en legde terug op Fleur. Met een mooi bekeken schot liet ze de keepster kansloos. Yeah! 0-1! Mooie goal meiden! Goed uitgespeeld Sas en Fab! Met een smile van oor tot oor liep Fleur naar de middenlijn.

    Het gaspedaal bleef stevig ingetrapt en ARC kon hier niets tegenover zetten. Er was druk vanuit de voorhoede op de opbouw en vaak zat het middenveld met Maaike, Sanne en Saskia de meiden van ARC zo dicht op de huid dat er van het opzetten van een aanval geen sprake was. Als ze de middenlijn al overkwamen, dan stond de achterhoede klaar om de boel op te vangen en een nieuwe aanval op te zetten. Kortom; onze girls draaiden als een dolle! Ik merk dat ik er weer adrenaline van krijg als ik over deze eerste helft schrijf!

    Na een half uur was er een aanval over de linkerkant waar Maaike, Fabiënne wegstuurde. Fab bewaarde het overzicht en legde de bal panklaar terug op de rand van het strafschopgebied waar Jenita naar binnen gekomen was. Ze nam de bal direct met haar binnenkant en ook op dit schot was de keepster van ARC kansloos. 0-2! Mooie voorbereiding Fab en prachtig afgerond Jeniet!
    Als beloning voor haar goal werd Jenita vervangen door Noah die ook haar uiterste best deed. Noah moet nog best wel wennen aan het tempo in de wedstrijden, maar dat gaat best goedkomen hoor Noah! Rond de 40ste minuut stuurde Sanne, Fleur met een mooie diepte pass weg. Met een goede aanname sneed ze door de verdediging en ging ze alleen op de keepster af. Dan krijg je tijd om te gaan twijfelen, maar niet Fleur. Oog in oog met de keepster, rondde ze koeltjes af. Wauw! 0-3! Het is genieten, meiden! Mooie goal Fleurtje! Lekker!

    Met deze 0-3 werd de kleedkamer opgezocht. Het hele spul was hyper van de adrenaline en Johan kon er bijna niet tussen komen. Hij hoefde ook weinig te zeggen natuurlijk, want het liep fantastisch. Je kon wel zien dat er al door veel meiden erg diep gegaan was en dat bleek ook in de tweede helft. ARC was stuk gevoetbald en had niet meer het idee dat er nog eer te behalen was aan deze wedstrijd. Onze girls hadden de controle over de wedstrijd zonder dat het spel nog sprankelde. De achterhoede gaf niks weg. Tamara moest zich één keer strekken om een been tegen de bal te zetten, maar dat was het verder. Annelijn, Kim, Sophie, Lizzy en Dieuwertje speelden geconcentreerd en Tamara werd als rustpunt in het spel betrokken. Gevaarlijk was Maaike nog wel, maar dan voor haar eigen doel. Ze verlengde een corner op de paal, maar dat was al het gevaar van de kant van ARC. In de voorhoede werden weinig kansen meer gecreëerd en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Met deze prachtige 0-3 overwinning floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

    Schitterende eerste helft meiden! Jullie trainers snappen best dat je niet 2 helften in dit tempo kunt voetballen. We gaan daar donderdag dan ook hard aan trainen haha! Jullie bleven goed geconcentreerd spelen en dat is erg belangrijk. Niets weggeven is ook een kunst! En Fleur? Die heeft haar punt naar ARC toe wel gemaakt. Die loopt de hele week nog met een enorme grijns op haar gezicht rond en dat heeft ze verdiend ook!

    Donderdag weer lekker trainen, meiden! Dan trappen we zaterdag de laatste wedstrijd van de bekercompetitie af tegen Graaf Willem II.