• Woensdagnieuwtjes

    De busreis van Alphense Boys B1 vanuit Sittard (na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard) verliep bijzonder gezellig. Dat laat bijgaande foto overduidelijk zien.

    In de kantine van Fortuna Sittard werd bij Jan Overes, team manager van Alphense Boys B1, door de kantine baas een glas bier uit zijn handen genomen onder de woorden ''jij bent de chauffeur van de bus en jij heb genoeg gehad''. Jan Overes stond perplex, maar kon even later toch wel lachen om de grap van de kantine baas, wat tekenend was voor de sfeer die er heerste.

    Gisteravond (dinsdag) verraste Alphense Boys 1 bijna in de bekerwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser Noordwijk 1. Het werd 2-2 (na een 0-2 achterstand) en pas na de 18e strafschop was Noordwijk de gelukkige winnaar. Het team van trainer Aad v/d Berg maakte indruk en lijkt steeds beter in vorm te komen. Vooral na de goals van uitblinker Raichelo Fecunda en de gelijkmaker van Arjan Ouwendijk, leek de winnende goal in de maak, maar dat lukte net niet.

    Trainer Pep Guardiola van Manchester City heeft een verbod uitgevaardigd op het dragen van gekleurde voetbalschoenen in de jeugdopleiding voor spelers onder de 18 jaar. Tot die leeftijd moeten het zwarte voetbalschoenen zijn. Boven de 18 jaar mogen de voetballers zelf de kleur van hun schoenen bepalen

    Glenn v/d Kraan en Gerard Rutjes zijn de Feyenoord trainers die op vrijdag 28 oktober een clinic komen geven bij Alphense Boys voor de Alphense Boys trainers/leiders én de trainers van de amateurclubs waar Alphense Boys mee samenwerkt. De avond begint om 19.00 uur. Deelname is gratis en iedereen is dus welkom. Wel even uw komst bekend maken bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    De E-Top van Alphense Boys speelt vandaag (woensdag) een mini toernooi bij Feyenoord op Varkenoord (vanaf 14.30 uur)

    De aanmeldingen voor internationale toernooien zijn weer begonnen. Mochten er teams naar een groot internationaal toernooi op het hoogste niveau willen gaan, dan is Mohamed Boutachekourt degene die namens Alphense Boys kan helpen en adviseren.

    Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys D2 tegen Graaf Willem II VAC  D1 (5-2 winst)  De wedstrijdbal werd gesponsord door Alwiti B.V. Alwiti B.V. ontwikkelt, produceert en monteert aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vliesgevels, Alu-Hout vliesgevels en Bamboegevels.

    Het bedrijf is gevestigd in Dordrecht. Alwiti B.V. beweegt zich op de utiliteitsbouw, woningbouw en particuliere markt. Is uw partner voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Voor meer info: www.alwiti.nl

    Jens Toornstra is koploper in het eredivisie spelersklassement van het Algemeen Dagblad en kreeg daarvoor vorige week een schaal overhandigd (beste speler over de maanden augustus/september). Zie foto onderaan

    Een nog mooier cadeau voor Jens was zijn (op het laatste moment) uitverkiezing (als plaatsvervanger voor de geblesseerde Narsingh) voor het Nederlands elftal voor de WK kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk.

    Onze huisfotograaf Ron Hoenson was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd van Boys 1 tegen OVV 1 en schoot een fraaie reportage die te zien is op www. Alphenphoto.nl

    Zaterdag 15 oktober is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen.

    Donovan Olivieira, speler van de A-selectie van Alphense Boys, is per direct gestopt. Vanuit Alphense Boys D1 speelde hij 6 jaar in de jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam. Stopt toen hij geen contract kreeg, wilde zijn voetbalcarrière weer oppakken via Alphense Boys 1, maar kon het mentaal niet meer opbrengen en liet de technische staf weten geen motivatie meer te hebben voor het voetballen.

    De inschrijving voor de Talentendag 2017 (woensdag 1 maart) van Alphense Boys ism Feyenoord, is al enkele weken geopend (via de website, zie activiteiten) en de inschrijvingen druppelen binnen.

    Op de zaterdagen 15 en 22 oktober heeft de KNVB nauwelijks of geen wedstrijden gepland vanwege de herfstvakantie. Teams die redelijk volledig zijn en toch willen spelen, kunnen een veld en een tijdstip aanvragen bij hun wedstrijdsecretaris. Wellicht oefenen tegen een ander Boys team om toch weer even gezellig bezig te zijn?

    De balsponsor voor de wedstrijd van komende zaterdag tussen Alphense Boys B1 en NAC Breda B1 (15.15 uur) is Van Steijn - Damen  Bloembollen kwekerijen  uit Noordwijkerhout.

    Overigens speelt de zoon van Pierre van Hooijdonk in NAC Breda B1, dus wellicht komt zijn beroemde vader ook nog even kijken.

    Per direct heeft de jeugdafdeling van Alphense Boys er weer twee F-pupillenteams bij. Na de herfstvakantie zullen de F9 en de F10 in actie gaan komen en échte KNVB wedstrijden gaan spelen.

    Vorige week vrijdag was er een pittige stroomstoring op Sportpark de Bijlen. Hierdoor ging de lichtinstallatie op veld 5 kapot en die kon pas gisteren (dinsdag) gemaakt worden. Met wat puzzelen waren er uiteindelijk maar twee teams die afgelopen maandag niet konden trainen.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 15 oktober

    15.15 uur      B1 - NAC Breda B1

    13.00 uur      C1 - Zeeburgia C1

    11.00 uur      C2 - FC Zoetermeer C1

    In de komende herfstvakantie (17 t/m 21 oktober) kan er gewoon getraind worden volgens schema. Alleen op de woensdagmiddag (19 oktober) vervallen de trainingen o.l.v. Edwin Kluivers voor de Fjes en guppies.

    Er is komende zaterdag (15 oktober) gewoon F-league van 09.00 tot 10.00 uur maar de F-league van zaterdag 22 oktober gaat niet door.

    Als een team tijdens de herfstvakantie beslist niet te trainen, dan dit svp direct melden bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Het programma van de herfsttoernooien 2016 van Alphense Boys staat nu op de website. Alle poule indelingen, wedstrijden, kleedkamerindeling, veldindeling, scheidsrechters en finale-schema staat daar in. Kijk op de balk onder ''activiteiten'' en klik dan ''herfsttoernooien'' aan. Onderaan vervolgens ''download programma boekje'' aanklikken. Er zijn helaas al weer wat wijzigingen die nog niet in het boekje op de website zijn verwerkt.

    De komende herfsttoernooien (vanaf maandag 17 oktober iedere dag) waren vol (96 deelnemende teams). Helaas kregen wij een afmelding voor het E-Top toernooi (dinsdag 18 oktober) Dus als er nog een team is bestaande uit spelers van 2006 die alvast 11 tegen 11 willen oefenen, dan kunnen ze zich melden.

    Let op, het D-pupillen herfst toernooi op donderdag 20 oktober, begint om 09.30 uur. Dat komt omdat we op die dag maar liefst 4 poules van 5 deelnemers hebben en er daarna nog kruisfinales en finales moeten worden gespeeld door de nummers 1 en 2 van de vier poules.

    Alle andere toernooidagen starten we om 10.00 uur

    • Maandag 17 oktober:         Toernooi voor de C2 (niveau hoofdkl/1e kl) 4 poules van 4 Vol

    • Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Vol

    • Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor E-Top (2006,die al 11 tegen 11 spelen). nog 1

    • Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie) Vol

    • Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Vol

    • Donderdag 20 oktober:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) 4 poules van                                       5:Vol

    • Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor F1 teams Vol

    • Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007) Vol

      Inschrijven kan vanaf bij: Alkabv@ziggo.nl

      Volgende week dinsdag (18 oktober) speelt Jong Alphense Boys de volgende wedstrijd in de belofte competitie om 20.00 uur thuis tegen Jong Katwijk. Opnieuw staat deze wedstrijd o.l.v. Eli Wattimury en rechterhand Gerrit v/d Berg.

      De voetbalwedstrijd  CVV Zwervers - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

      Top-amateur scheidsrechter Louis Wagner heeft zich bereid verklaard om op donderdag 20 oktober het jeugd herfst toernooi van de D-pupillen bij Alphense Boys te komen fluiten. Geweldig dat deze scheidsrechter zich daar niet te groot voor voelt en het wil doen.

      Omdat de B1 afgelopen zaterdag won van een BVO moest trainer Sander van Dijk weer gebak trakteren. Dat doet hij grààg hoor! Zie foto onder

      Morgen (donderdag) krijgt C2 leider Hans Wertheim een nieuwe knie. Hij heeft al lange tijd last van een versleten knie en die moet dus ''vervangen'' worden. Veel sterkte Hans.