• Beker: Alphense Boys - Noordwijk

    Alphense Boys speelt morgenavond (dinsdag 11 oktober) in de eerste knock-out ronde van de KNVB-districtsbeker tegen hoofdklasser Noordwijk. De wedstrijd op sportpark De Bijlen begint om 20.15 uur. Van zichzelf is deze wedstrijd al een mooi affiche, maar extra ingrediënt is natuurlijk dat Noordwijk afgelopen seizoen winnaar was van de KNVB-districtsbeker én wordt getraind door Dogan Corneille (zie foto van Ron Hoenson, www.alphenphoto.nl). Hij was van 2010 tot 2013 hoofdtrainer bij Alphense Boys.

    Bij Noordwijk speelt verder nog middenvelder Martijn le Congé, die in diezelfde tijd het roodwit van de Boys verdedigde. En nu dus van Noordwijk, dat vorig jaar lange tijd koploper in de Hoofdklasse was maar op het nippertje en pijnlijk de promotie naar de nieuwe Derde Divisie miste. Op basis daarvan startte de club uit de badplaats dit seizoen als titelfavoriet, maar kan die verwachtingen tot nu toe niet waarmaken. In het klassement van vandaag staat Noordwijk slechts op de tiende plek.

    "We zitten in een moeilijke fase", aldus Corneille. "Afgelopen seizoen moesten we heel lang doorvoetballen in de nacompetitie en beker. Deze zomer hebben de spelers te kort rust gehad en dat heeft ons opgebroken. Wespelen goed en krijgen ook genoeg kansen, maar het is bijna wekelijks net niet", aldus de oefenmeester. Afgelopen zaterdag bleef Noordwijk thuis steken op een 2-2 gelijkspel tegen RVVH.

    Alphense Boys doet het met een zeer jeugdige selectie en een voorlopige derde plaats in de Eerste Klasse B tot nu toe goed dit seizoen. "We willen natuurlijk graag verder in de beker, maar de prioriteit ligt bij de competitie", zegt trainer Aad van den Berg, die met de Boys gisteren een magere maar wel dikverdiende overwinning op OVV behaalde. Eén winstpunt is met de vervroegde bekerwedstrijd tegen Noordwijk al binnen: Bas van Zoest zit zijn laatste wedstrijd van drie wedstrijden schorsing uit, waardoor hij a.s. zondag weer bij de selectie kan aansluiten voor de competitiewedstrijd tegen CVV Zwervers.

    Alphense Boys??Noordwijk, dinsdag 11 oktober 2016, 20.15 uur. Scheidsrechters: Y. El-Hajouti, D. Post en R. Smiet. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. De hoogtepunten worden getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpnoo.