• Boys 1 klopt OVV: 2-1

    Waarom 2-1 en géén 4, 5 of 6-0? Waarom maakte Alphense Boys het zichzelf weer zo moeilijk? De roodwitten hadden - op het eerste kwartier van de wedstrijd na - een ‘makkie’ aan OVV, maar verzuimden afstand te nemen. Toen de veilig ogende 2-0 voorsprong in de 76-ste minuut werd gehalveerd, werd de slotfase toch nog ongewild spannend.

    "Laten we het positief bekijken: vorig seizoen zouden we in zo’n wedstrijd misschien toch nog punten hebben ingeleverd. Maar dat we het vandaag vooral onszelf lastig hebben gemaakt, is natuurlijk wel duidelijk", merkte trainer Aad van den Berg na afloop op. De nummer drie van de Eerste Klasse B had het grootste deel van de wedstrijd geen kind aan de tegenstander, de nummer voorlaatst van de ranglijst. Al kreeg OVV in de tweede minuut wel een dot van een kans. Keeper Menno de Jong zag plotseling twee man op zich afkomen en pareerde fraai de inzet van Pascal van Hulst.

    Het eerste kwartier waren verder bijna alle ballen voor OVV. Maar nadat eerst Maurice Kerkhof al hard op de vuisten van OVV-goalie Daniël van de Beek had geschoten en even later Saad el Boutaybi (foto Ron Hoenson, www.alphenphoto.nl) koelbloedig raak had geschoten, werd de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. De zeer op dreef zijnde buitenspeler, die met een basisplaats was beloond voor zijn trainingsijver, stond aan het eind van een fraaie, door de jarige Milan Stiphout (20) opgezette aanval. 

    Dankzij bij vlagen wervelend aanvalsspel regen de kansen zich daarna aaneen voor de equipe van Aad van den Berg en Eli Wattimury. Onder andere Arjan Ouwendijk, Maurice Kerkhof en Saad el Boutaybi slaagden er echter niet in om de moedige Van de Beek (47) voor de pauze nog een keer het nakijken te geven. Als de goalie zelf al niet op wonderbaarlijke wijze redde, was het wel een verdediger die de bal voor het doel weghaalde. Zo bleef het tot het rustsignaal van de rustig en bekwaam leidende arbiter Benlamkaddem in deze sportieve wedstrijd vooralsnog 1-0. Toen had het dus al 4-0 of 5-0 kunnen zijn.

    Na de pauze was regelmatig sprake van een zelfde spelbeeld. Soms leek het wel op prijsschieten, maar de bal wilde er niet voor een tweede keer in. En als dat al wel gebeurde, door Stanley Mailoa, ging het feest niet door omdat voor vermeend buitenspel was gevlagd. Na zeventig minuten viel de 2-0, die eigenlijk niet kon uitblijven, dan toch. Het was opnieuw Saad el Boutaybi die er voor tekende. Eigenlijk kon het niet vanuit de hoek waarin hij zich bevond, maar de spits ging voor eigen kans en verraste de doelman in de korte hoek volkomen.

    Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar zes minuten later stond het opeens 2-1. De Boys-defensie was even niet op orde en invaller Tom Klaassen mocht wel heel gemakkelijk binnenkoppen. Het was zo’n beetje de tweede echte kans van de ploeg uit Oostvoorne in de gehele wedstrijd. Alphense Boys had het daarna even niet meer en de gasten roken dat er wellicht meer in zat. Het werd bij vlagen nog even behoorlijk spannend, maar het bleef bij die - weliswaar dik verdiende - 2-1.

    Alphense Boys handhaafde zich daarmee op de derde plaats. Ook Leonidas en FC Boshuizen wonnen. Zij lijken voorlopig samen met de Boys de dienst in 1B te gaan uitmaken. Volgende week gaat de competitie verder bij CVV Zwervers. Tussendoor op dinsdagavond, thuis om 20.15 uur, wordt er gebekerd tegen Noordwijk.

    Uitslagen 1B
    Alphense Boys-OVV 2-1, VELO-Nieuwerkerk 1-1, VOC-Laakkwartier 2-2, TAC’90-SC Woerden 0-1, Leonidas-CVV Zwervers 1-0, FC Boshuizen-DRL 6-1, Olympia-Poortugaal 1-4.


    Stand 1B

    1.            Leonidas 6-18 (21-8)

    2.            FC Boshuizen 6-15 (18-7)

    3.            Alphense Boys 6-13 (11-9)

    4.            SC Woerden 6-11 (13-12)

    5.            PSV Poortugaal 6-9 (14-11)

    6.            Nieuwerkerk 6-8 (10-9)

    7.            VOC 6-7 (9-10)

    8.            Olympia 6-7 (8-10)

    9.            DRL 6-7 (11-17)

    10.          VELO 6-5 (13-12)

    11.          TAC’90 6-5 (7-11)

    12.          CVV Zwervers 6-5 (7-10)

    13.          OVV 6-4 (7-13)

    14.          Laakkwartier 6-2 (8-19)

    Topscorers Alphense Boys
    Thom Nouwens 3x, Arjan Ouwendijk 2x, Saad el Boutaybi 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Patrick Krop 1x, Stanley Mailoa 1x.

    Bij de foto boven: Arjan Ouwendijk (8) feliciteert Saad el Boutaybi na zijn tweede goal.

    Bij de foto's onder:
    * Saad el Boutaybi
    * Stanley Mailoa ziet ook deze inzet geblokkeerd door OVV-keeper Van de Beek.
    Foto's: Ron Hoenson, www.alphenphoto.nl

    * Saad el Boutaybi zal de bal in de korte hoek knallen: 2-0.
    * Deze kans van Patrick Krop wordt toch nog gekeerd.
    * Maurice Kerkhof

    Foto's Carlos Mahalla