• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen maandag werd de officiële groepsfoto genomen van Alphense Boys C1. Als er nog meer teams zijn die hun foto in de woensdagnieuwtjes terug willen zien, dan kan dat. Stuur een mailtje met de foto in de bijlage naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    Vanmiddag (woensdag) worden de trainingen voor de Fjes, F-league en guppies weer hervat. Ook vriendjes of vriendinnetjes die het eens willen proberen, zijn welkom.

    • Alphense Boys 1 heeft voor het vervolg van het districtsbekertoernooi een thuiswedstrijd geloot tegen Noordwijk 1. Dat wordt dus een leuk weerzien met trainer Dogan Corneille die drie jaar hoofdtrainer was van Alphense Boys 1. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 oktober.
    • Gisteravond (dinsdag) verloor Alphense Boys 1 in blessuretijd een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van Excelsior Massluis wat onder leiding stond van ex-Boys trainer Ronald Ermes (1-2). Arjan Ouwendijk scoorde namens Alphense Boys.
    • Vorige week woensdag debuteerde Younes Seghrouchni (vorig seizoen nog Alphense Boys A1) bij VVSB in de bekerwedstrijd uit tegen Achilles Veen. En hij scoorde de 0-4 op aangeven van Tim de Rijk (ook al ex-Alphense Boys). De openingstreffer werd overigens gescoord door Maikey Parami (eveneens ex-Alphense Boys).
    • Het programmaboekje met de definitieve poule indelingen van de herfsttoernooien van Alphense Boys wordt op maandag 10 oktober per email naar de clubs gestuurd.
    • Voor de komende herfsttoernooien zoeken we nog scheidsrechters voor enkele dagen:

    Maandag 17 oktober (C-toernooi): Nog 2 scheidsrechters
    Donderdag 20 oktober (D-toernooi) Nog 2 scheidsrechters

    • Scheidsrechters die dit lezen en beschikbaar zijn kunnen mailen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl
    • Let op, het D-pupillen herfst toernooi op donderdag 20 oktober, begint om 09.30 uur. Dat komt omdat we op die dag maar liefst 4 poules van 5 deelnemers hebben en er daarna nog kruisfinales en finales moeten worden gespeeld door de nummers 1 en 2 van de vier poules.
    • De Herfsttoernooien 2016 voor diverse jeugdselectieteams komen er weer aan. Ab Kalkhoven (zie foto onder) is weer volop bezig om de deelnemers in te schrijven. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. In totaal komen er in die vijf dagen van de herfstvakantie maar liefst 96 teams naar Alphense Boys. Hieronder de data:

    Maandag 17 oktober: Toernooi voor de C2 (niveau hoofdkl/1e kl) 4 poules van 4 - Vol
    Dinsdag 18 oktober: Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) - Vol
    Dinsdag 18 oktober: Toernooi voor E-Top (2006,die al 11 tegen 11 spelen). - Vol
    Woensdag 19 oktober: Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie) - Vol
    Woensdag 19 oktober: Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) - Vol
    Donderdag 20 oktober: Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) 4 poules van 5 - Vol
    Vrijdag 21 oktober: Toernooi voor F1 teams - Vol
    Vrijdag 21 oktober: Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007) - Vol

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl.

    • Ook voor onze kersttoernooien kunt u zich al inschrijven.
    • De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de data:

    Dinsdag 27 december: Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 4 teams
    Woensdag 28 december: Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006) Nog 5 teams
    Donderdag 29 december: Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e kl) Nog 1 team
    Vrijdag 30 december: Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse) Nog 1 team
    Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009) Nog 1 team
    Maandag 2 januari: Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Nog 6 teams
    Dinsdag 3 januari: Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 5 teams
    Woensdag 4 januari: Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Nog 3 teams
    Donderdag 5 januari: Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) Nog 3 teams
    Vrijdag 6 januari: Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007) Vol
    Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse) Nog 5 teams

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    • Elke amateur sportfotograaf hoopt het moment van een doelpunt vast te leggen. Dat lukt echter maar zelden. Maar afgelopen zondag lukte het wél en drukte de fotograaf exact op het moment dat Arjan Ouwendijk van Boys 1 afdrukte voor zijn prachtige goal (zie foto onder).
    • Op zaterdag 24 september speelden er maar liefst 7 jeugdselectieteams een thuiswedstrijd en dat trok vele scouts aan van diverse BVO's. Zo konden we twee scouts van Feyenoord, twee van FC Utrecht, twee van FC Volendam, een van Vitesse, Sparta en Ajax verwelkomen. Allen kregen keurig een kopje koffie van gastheer Jan Overes en zijn vrouw in het sponsorhome van Alphense Boys.
    • Bandjes om de kousen is niet toegestaan (zie foto onder). Die bandjes, om de scheenbeschermers op de goede plaats te houden, moeten ònder de kousen zitten, zodat ze niet te zien zijn.
    • Alphense Boys F1 is uitgenodigd door v.v. Nieuwerkerk voor het spelen van een voorwedstrijd voor de competitiewedstrijd van Nieuwerkerk 1 tegen Alphense Boys 1 van komende zondag.
    • Komende zaterdagen spelen er maar liefst 7 selectieteams een uitwedstrijd. Daarom spelen er dus maar twee teams een thuiswedstrijd
    • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 1 oktober
    • 09.00 uur: E-Top - Moordrecht D1
    • 11.00 uur: C2 - RKDEO C1
    • Op Alphenphoto.nl heeft onze huisfotograaf Ron Hoenson weer een aantal schitterende actie foto's gepubliceerd van de wedstrijd van Alphense Boys 1 - Velo 1. Het bekijken zeker waard.
    • Alphense Boys B2 speler Frank v/d Hoorn, miste de start van het seizoen door een enkelblessure en moest zelfs enige tijd op krukken lopen. Net toen hij weer fit was, brak hij bij zijn eerste wedstrijd een middenhandsbeentje, dus wéér in het gips. Hoeveel pech kan je hebben?
    • Afgelopen zondag kende ons 1e elftal geen geluk. In de 26e minuut gaf Bas van Zoest de geweldige pass op Arjan Ouwendijk die prachtig binnenschoot. Vijf minuten later kwam Bas van Zoest wat onbesuisd in en kreeg een rode kaart (zie foto onder), Vervolgens scoorde tegenstander Velo op slag van rust met een voorafgaande handsbal de gelijkmaker en kreeg Kevin Cameron geen strafschop die hij wel verdiende. De samenvatting (met de bewijzen) van deze wedstrijd is terug te zien via de website van Studio Alphen.
    • Willem II heeft onze C1 en D1 uitgenodigd voor het spelen van een oefenwedstrijd. De C1 gaat op zaterdag 12 november naar Tilburg en de D1 op zaterdag 19 november.
    • De voetbalwedstrijd Nieuwerkerk - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14-18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).
    • Afgelopen maandagavond kreeg de B1 gebak van trainer Sander van Dijk. Dat is de traditie bij Alphense Boys als een jeugdselectieteam wint van een BVO. En zaterdag 24 september won de B1 thuis met 3-1 van Roda JC B1 in de landelijke 1e divisie.
    • Alphense Boys B2 heeft afgelopen maandag met spelers en ouders bij elkaar gezeten om de plannen voor een internationaal toernooi in Spanje uit de doeken te doen. Besloten is dat de groep van dinsdag 11 t/m zondag16 april naar het MIC 17 Mediterranean International Tournament in Barcelona (Spanje) gaat. Nu al bekende deelnemers zijn oa. Fc Barcelona, Real Madrid, Espanol, Liverpool, Arsenal, fc Utrecht en Manchester United.
    • Het jaar 2016 kan natuurlijk niet zonder de Alphense Boys viswedstrijd blijven. Daarom is gekozen om deze op zaterdag 8 oktober as. te houden. We gaan er van uit dat het goede weer nog even aanhoudt. Alle vissers (en fans) verzamelen om 07.00 uur in de kantine, om na een bakkie troost naar de visplek te gaan. Het inschrijfgeld is 10 euro per visser. Voor families en kinderen geldt een aangepaste prijs. Na afloop een groot prijzenpakket en uitsmijters met drank! Voor meer informatie: raadpleeg Rien Ruitenbeek. Dus kom vissen op zaterdag 8 oktober en neem gerust je vrienden of vriendinnen mee!
    • Alphense Boys C1 won gisteravond (dinsdag) een oefenwedstrijd van Elinkwijk C1 (2e in de 2e divisie) met 7-2. De C2 won met 1-0 van Sparta (AV) C1.
    • Jens Toornstra blijft het spelersklassement van het AD aanvoeren. De ex-speler van Alphense Boys kreeg afgelopen zondag een 7½ voor zijn optreden tegen PEC Zwolle en was daarmee volgens het AD de beste Feyenoorder en kreeg ook een plek in het 'elftal van de week'. Jens scoorde (zijn 3e goal van het seizoen) en gaf een prima assist (zijn 4e van het seizoen).
    • Alphense Boys B2 heeft voor de wedstrijd op 8 oktober tegen UVS B1 en op zaterdag 29 oktober tegen Excelsior Maassluis B1 een balsponsor gevonden in Sport Networking 2595 AR DenHaag
    • Paul Pogba (onlangs voor 105 miljoen Euro verkast van Juventus naar Manchester United) was vorige week vrijdag even terug in Turijn om afscheid te nemen van spelers en medewerkers. Hij gaf iedereen een peperduur Rolex horloge cadeau....! Tsja, als je niet weet wat je met je geld moet doen....?