• JO11-3 laat zich verrassen door Blauw Zwart JO11-1

Vandaag staat Blauw Zwart JO 11-1 op het menu.
    Onze boys staan 2de in de competitie en de druk is hoog om dit te behouden.
    Blauw Zwart heeft de eerste wedstrijden van dit seizoen ruim verloren van Quick Boys 3-10) en Meerburg (1-4). Tegen Quick Boys verloren wij met 0-1 en Meerburg wonnen de boys met 2-0. Tegen UVS, waar wij 1-7 van wonnen, speelden zij gelijk. Deze de cijfers liegen niet en drie punten behoren tot de mogelijkheden vandaag.

Rafael, de vader van Serua onze nummer 4, is vandaag onze scheidsrechter. Na een goeie warming up staan de jongens opgesteld.
    Het is 10:15! de wedstrijd is begonnen…..en het spel golft op en neer. Toch vrij onverwacht komt Blauw Zwart op voorsprong door een mooie kopbal. Hierdoor werden ze strijdlustig, maar het spel is wat rommelig.
    Toch valt terecht de 1-1. Jesper legt de bal netjes terug naar Twan, die vanaf het middenveld inschuift. Hij twijfelt hij geen seconde en maakt hij het goed af! Yess 1-1 staat het!
    De jongens hebben hoop en strijden voor de bal. Levy schiet nog op de lat en Jesper tegen de keeper, maar ook Blauw Zwart geeft niet op en vecht voor en goed resultaat. Toch komen wij verdiend op voorsprong. Gelukkig stond Senne op de juiste plek en na een mooie paas van Levy kon Senne het goed afmaken!
    2-1……..maar Blauw Zwart gaf niet op deze jongens hadden 1 doel: winnen.
    Een paar minuten voor rust en tegen het rustsignaal maken zij maar liefst 2 doelpunten en staan we weer achter, 2-3.

Het is een super spannende wedstrijd. de jongens gaan met gebogen hoofd de rust in….als dat maar goed gaat….

Na een toespraak in de kleedkamer door de coaches moedigen we onze jongens aan als ze terug het veld op komen. Want wij weten dat ze meer kunnen en dat het spel niet wordt gespeeld als we gewend zijn.

De rust is voorbij en Rafael geeft het startsignaal. In de tweede helft zijn de jongens echt de weg kwijt en er is veel paniek op het veld er wordt maar geschoten zonder te kijken als de bal maar weg is. Dat merkte je in hun spel. Het werd steeds spannender en de boys werden gefrustreerd met een tikkeltje agressief…..Levy maakt het nog spannender. Zijn schot van afstand laat de keeper los en de bal rolt over de lijn, 3-3 staat het nu…..gaan ze dan toch winnen?

Helaas niet vandaag. Een corner voor Blauw Zwart in de laatste minuten draait in een keer over de verdediging en keeper binnen en dat is de eindstand, 3-4 voor Blauw Zwart.
    De boys zijn boos en gaan in protest! Terecht? Of hebben hun zelf het spel niet juist gespeeld?

Blauw zwart heeft gewonnen op het fysieke spel.
    Boys vergeet niet dat jullie tegen ploegen spelen die vaak een jaar ouder zijn! Dus dit is zeker geen schande
    Op naar volgende week....voor mij zijn jullie nummer 1.

Ik wil nog mijn waardering uit brengen aan Rafael die heel rustig bleef onder de fanatieke ouders van Blauw Zwart maar ook van onze jongens die in protest gingen!