• Boys 1 komt er bekaaid van af

    Alphense Boys kwam er bekaaid van af tegen VELO. Op de geleverde arbeid viel niets aan te merken, maar die inzet leverde niet meer dan 1-1 en dus maar één punt op. Daarbij dient in aanmerking te worden genomen dat een groot deel van de wedstrijd met tien man moest worden gespeeld.

    Tot aan de rode kaart van verdediger Bas van Zoest na praktisch een half uur spelen was er geen vuiltje aan de lucht voor de Boys. De ploeg mocht zichzelf alleen aanrekenen dat het de hekkensluiter uit Wateringen al niet op een onoverbrugbare achterstand had gezet. In de 18-de minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Arjan Ouwendijk haalde met een heerlijke volley uit (zie foto) en de bal verdween met een fraaie boog over doelman Mark Jacobs. Daarvóór was de jonge middenvelder ook al twee keer zeer dichtbij een treffer geweest. Daarna kwam ook Maurice Kerkhof nog een keer oog in oog met de VELO-keeper, maar passte de bal verkeerd af terwijl hij best voor zijn eigen kans had mogen gaan.

    Een tackle van Bas van Zoest, in een poging balverlies van een ploeggenoot te herstellen, leverde hem een directe rode kaart op. Het gebeurde onder de ogen van arbiter Wateler, die de laatste man van de Boys resoluut naar de kleedkamer stuurde. Eerder ‘miste’ de referee - net als zijn KNVB-assistenten trouwens - een elleboog op de kaak van Milan Stiphout, die beslist ook rood waard was. Op slag van rust ontging het arbitrale trio de smash waarmee Reinier Maartense de gelijkmaker scoorde. Benieuwd wat een video-scheids hierover allemaal gezegd zou hebben...

    Het pleitte voor Alphense Boys dat het ook in ondertal offensief bleef spelen, al was het veldoverwicht wel meteen weg. De stootkracht ontbrak en naarmate de tweede helft vorderde vloeiden ook de andere krachten weg. VELO wist er geen gebruik van te maken. Bij vlagen leek de druk op de Boys-verdediging te groot te worden, maar uiteindelijk hoefde goalie Menno de Jong maar één goede redding te verrichten. De andere kansen pareerde hij zonder veel moeite.

    Voor de Boys kwam Kevin Cameron nog twee keer gevaarlijk in de zestien, maar in beide situaties werd hij zwaar op de huid gezeten waardoor hij niet tot een fatsoenlijke afronding van zijn acties kon komen. De penalty-claims wuifde Wateler weg, waardoor de ruststand ook de einduitslag werd. Ondanks het puntenverlies handhaafde Alphense Boys zich op de (met drie andere ploegen) gedeelde derde plaats. Volgende week staat uit bij Nieuwerkerk een plaats in die top drie op het spel.

    Uitslagen 1B
    Alphense Boys-VELO 1-1, TAC’90-VOC 2-3, OVV-Nieuwerkerk 0-2, Leonidas-Laakkwartier 4-0, Poortugaal-DRL 3-1, CVV Zwervers-SC Woerden 2-2, Olympia-FC Boshuizen 0-2.

    Stand 1B
    1. Leonidas 4-12 (16-6)
    2. FC Boshuizen 4-9 (10-6)
    3. Nieuwerkerk 4-7 (9-7)
    4. DRL 4-7 (8-7)
    5. SC Woerden 4-7 (10-10)
    6. Alphense Boys 4-7 (8-8)
    7. PSV Poortugaal 4-6 (10-8)
    8. CVV Zwervers 4-5 (7-7)
    9. VOC 4-5 (5-6)
    10. Olympia 4-4 (5-6)
    11. TAC’90 4-4 (5-8)
    12. OVV 4-3 (4-9)
    13. VELO 4-1 (6-10)
    14. Laakkwartier 4-1 (5-11)

    Topscorers Alphense Boys
    Thom Nouwens 3x, Arjan Ouwendijk 2x, Raychelo Fecunda 1x, Djazz Manusama 1x, Patrick Krop 1x.