• Boys B1 wint ook van RODA JC B1 (3-1)

Alphense Boys B1 blijft verbazen in de landelijke 1e divisie. Vandaag won de ploeg van trainer Sander van Dijk verdiend met 3-1 van Roda JC B1. Alessio van der Straaten (zie foto) scoorde 2x. Ook de D1 won, evenals de A2, B2 en E-Top. De C1, C2, D2 en A1 verloren

Alphense Boys A1 speelde vandaag onthutsend zwak en verloor terecht met 1-2 van Forum Sport A1. De ploeg van trainer Jonathan telde vele afwezigen, maar dan nog mag er veel meer verwacht worden van de spelers die wél beschikbaar waren. In de eerste helft was het spel al niet best en kwamen vele passes niet goed aan. Toch waren er wel wat mogelijkheden om de score te openen. In de tweede helft scheurde Forum Sport regelmatig de verdediging van Alphense Boys uiteen en scoorde bij een van die aanvallen in de 56e minuut de 0-1. Alphense Boys deed nog wat terug in de 65e minuut via Mohammed Bekkach (1-1), maar daarna was het vooral Forum Sport die kans op kans kreeg. In de 82e minuut schoten ze eerst nog op de paal, maar de terugspringende bal werd binnengewerkt (1-2). Daarna was en bleef Alphense Boys krachteloos en leed een terechte nederlaag. De leiding van onze A1 was zichtbaar geschrokken van deze matige partij en zal de komende week alles in het werk moeten stellen om de ploeg mentaal weer klaar te stomen voor de uitwedstrijd tegen Alexandria''66 A1 (13.00 uur)

12. MVV A1                    4-1

Alphense Boys A2 speelde vandaag zijn 4e competitie wedstrijd. Tegen SVS A1 werd het een 3-1 overwinning, waardoor het de koppositie inneemt in de 1e klasse. De eerste helft was het met name Alphense Boys die het heft in handen nam, en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Elia Mufata. In de 4e minuut slalomde hij door de verdediging van SVS heen en rondde netjes af 1-0. Daarna waren er nog wat kansen van o.a. Jasper vd Haven en Elia, maar deze wisten het doel niet te treffen. Daartegenover zette SVS in de gehele eerste helft twee schoten op doel, die niet gevaarlijk werden. In de 42e minuut was er na een goed uitgespeelde kans een mogelijkheid om direct te scoren, een goed en snel lopende aanval over 5 schijven werd hard tot stoppen gebracht in de 16 meter van de tegenstander. Een penalty was het gevolg, en daar wist uiteindelijk penalty specialist Mike Hammilton ( die later ook nog plaats nam op de bank van de A1) wel raad mee, en maakte zo vlak voor rust 2-0. Na rust was het een wedstrijd die qua niveau niet echt hoogstaand mocht worden genoemd, een open wedstrijd met af en toe een schot op goal, maar verder geen spanning of sensatie. Een paar minuten na rust was het na fout uitverdedigen van SVS, de keihard werkende Jasper vd Haven (zie 2e foto onder) die zijn duel 1 op 1 won en direct en beheerst afrondde 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot dat geheel onverwacht in de 55e minuut iemand viel ( wel of niet gehinderd ) in de 16 meter van Alphense Boys. Een strafschop was het gevolg, en die werd getoucheerd door de goed keepende Jari van Veen, maar landde toch in het doel. 3-1. Daarna gebeurde er eigenlijk niet veel bijzonders meer. De ploeg van trainer Bas Brands speelde volwassen het duel uit, gaf niets meer weg, en SVS was niet bij machte om nog een doelpunt te forceren. Op dit moment is de A2 de trotse koploper, met 10 uit 4, En ziet de technische staf wekelijks verbeteringen. Als team blijft iedereen hard werken voor de punten. Volgende week speelt de A2 uit tegen Sparta (AV) A1 (14.30 uur) die vandaag met 8-1 wint van Jodan Boys A2

12. Jodan Boys A2                    4-0

Alphense Boys B1 speelde vandaag wederom thuis en net als vorige week werd er af en toe genoten van het goede spel van de ploeg van trainer Sander van Dijk, die de vorm goed te pakken lijkt te hebben. Roda JC B1 werd met een 3-1 nederlaag terug naar het verre Kerkrade gestuurd. Na wat aftasten in de beginfase stuurde Lars van IJzendoorn in de 14e minuut Said Hamulic de diepte in met een prima pass. Said schoof de bal vervolgens achteloos met buitenkant voet onder de grabbelende Roda JC keeper door (1-0).  Even later kopte Bart Duiker de bal uit een corner precies in de handen van de keeper. In het verloop van de eerste helft kwamen er steeds minder passes aan en verloor de B1 een beetje de controle op de wedstrijd. Roda JC werd sterker en het was dan ook niet echt verrassend dat de gelijkmaker viel in de 36e minuut (1-1). Na rust kwam de B1 weer scherp uit de kleedkamer en namen weer het initiatief. Bart Duiker kopte naast, Yannick Saeijs scoorde uit buitenspelpositie en in de 57e minuut kwam de verdiende 2-1 op het scorebord. Een prachtige team-aanval, werd door Alessio van der Straaten goed afgerond.  De B1 was weer de baas in het veld. De wederom sterk spelende Said Hamulic schoot nog een keer op de lat en in de 69e minuut gooide Alessio van der Straaten het duel in het slot door met zijn krachtige lichaam en snelheid dwars door de verdediging te slalommen en heel beheerst diagonaal af te rondde (3-1). Een minuut later was de lob van Said Hamulic (zie 3e foto onder) net te kort voor de 4-1. In de slotfase keek keeper Sven IJzendoorn nog een vrije trap van Roda op de binnenkant van de paal en zo pakte de B1 een hele knappe en aansprekende overwinning in de landelijke 1e divisie. Volgende week zaterdag oefent de B1 om 14.30 uur bij en tegen Fc Volendam B1

12. Spartaan\'20 B1                   2-0

Alphense Boys B2 vindt zich na de speeldag van vandaag terug  in de top van de ranglijst van de 3e divisie. Vandaag stond Kloetinge B1 op het programma.Na een zwakke doordeweekse oefenwedstrijd tegen vv De Meern B1 stond er maar een ding op het verlanglijstje vandaag: winnen. De B2 start de wedstrijd, na een korte warming up, heel scherp. Kloetinge kon door de scherpte en de wil om te winnen nauwelijks de vrij man vinden en vanaf begin was duidelijk wat het belang is voor de mannen. Na twee kleinere kansen was het dan toch raak, heel beheerst ronde Nick Broekhuizen (zie 4e foto onder)  de bal af en was de vreugde erg groot bij iedereen (1-0)! De B2 bleef scherp en was erg geconcentreerd. Geheel terecht was het dan ook voor rust 2-0, na het doelpunt van Nino Noordanus. Na de rust begon Alphense Boys redelijk, maar vergaten de wedstrijd in het slot te gooien. Geheel tegen de verhouding  werd het plotseling 2-1. Hierna was het wachten op de 2-2, want de mannen van trainer Dave Huisman waren compleet van slag. Toch was het Nick Broekhuizen die de bevrijdende goal scoorde vanuit een corner en bij de eerste paal binnenschoot (3-1) De vreugde was groot en de B2 komt de top 4 binnendringen en ruikt meer en meer! Volgende week zaterdag speelt de B2 om 15.00 uur uit tegen Forum Sport B1

12. Brielle B1                             4-0

Alphense Boys C1 leed vandaag in de thuiswedstrijd tegen Almere City C1 de eerste nederlaag in de landelijke 1e divisie. Het werd 0-2. De start was werkelijk dramatisch van de ploeg van trainer Bryan de Vries. In de eerste 30 seconden van de wedstrijd kwam Almere al direct 2x oog in oog met de goedkeepende Ot van der Last te staan. En het was aan hem te danken dat de wedstrijd toen al niet werd verloren. Daarna herstelde Alphense boys C1 zich en kreeg zelfs enkele kansen via o.a. Isay Gesser (zie 5e foto onder), Simon van Duivenbooden (afgekeurde goal) en Junior Sonowo (2x). De scherpte ontbrak echter bij die mogelijkheden. Ook Almere City kreeg echter een aantal kansen.  In de 23e minuut had de C1 recht op een strafschop, maar kreeg die niet. In de 25e minuut scoorde Almere city toen de verdediging van Alphense Boys niet goed ingreep (0-1). Na de rust kreeg Almere city wederom in de openingsminuut een dot van een kans. Weer was de C1 nog niet bij de les. In het vervolg kreeg Almere City, die in het samenspel toch de iets betetre ploeg was, drie goede mogelijkheden om de 0-2 te maken, echter werden deze niet verzilverd met name door opnieuw goed keeperswerk van Ot v/d Last, waardoor Alphense boys vijf minuten voor tijd nog een goede mogelijkheid had om de 1-1 te maken via een schot van Daan Putman. Helaas schoot hij net over. Uit de counter werd het toen toch helaas 0-2. Komende dinsdag oefent de C1 om 18.30 uur thuis tegen Elinkwijk C1 en volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd (12.00 uur) tegen Buitenveldert C1

12. Be Quick 1887 C1  3-0

Alphense Boys C2 kwam er vandaag niet aan te pas in de uitwedstrijd tegen het fysiek sterke GDA C1. Het werd maar liefst 7-0. Als snel was het trainer Richard v/d Nieuwendijk duidelijk dat er vandaag niets te halen viel in Den Haag. Toch bleef zijn ploeg het voetballend proberen en ging niet over tot het wegroeien van de bal. GDA was simpelweg letterlijk en figuurlijk te sterk. Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Sparta (AV) C1 en volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd (11.00 uur) tegen RKDEO C1

12. Scheveningen C1              4-0

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 3 (Alphense Boys D1) en de nummer 4 (BFC D1) op het programma. Op het zonovergoten sportpark De Bijlen kwam de D1 al snel op voorsprong. In de 1e minuut  ontsnapte Jelle Mulder (zie 8e foto onder) aan de aandacht van zijn directe tegenstander na een prachtige steekpass van aanvoerder Tom Beijeman en dezelfde  Tom Beijeman (zie 6e foto onder) kon de 1-0 op het scorebord schieten. De D1 was gretig en legde een aantal mooie aanvallen op de mat. Spits Bujo Hegic maakte na 12 minuten de 2-0 (achterlangse hakbal) na wederom een goede aanval via de rappe en behendige Jelle Mulder. Rechtsback Niels Noordhoek stoomde enkele minuten later op aan de rechterkant en zag zijn voorzet in de verste kruising belanden (3-0). Het was opnieuw Hegic die wederom na een prima pass van Tom Beijeman, alleen voor de BFC keeper rustig bleef en de 4-0 aantekende. Een dit stemde de trainers Sander van der Kleij en Peter de Wit tevreden. Een echte teamprestatie kon het genoemd worden. De sterk spelende Bujo Hegic (zie 7e foto onder) voltooide na rust zijn hattrick door bij een scrimmage voor het doel na een corner, zijn voet krachtig tegen de bal te plaatsen (5-0). Jesse Belt zorgde voor het oog van zijn oude teamgenoten (zij speelden voor de D1 tegen de D2 van Alphense Boys) voor de 6-0 met een hobbelbal. Een moment van onoplettendheid zorgde voor de enige tegengoal van de dag. Op de achterlijn werd een onnodig happende Boys verdediger uitgekapt en keeper Roman Woodall kon de voorzet niet goed verwerken en BFC had de eer gered (6-1). Het slotakkoord was voor ingevallen Kas Bennemeer, hij zorgde in de 54e minuut met een goed schot voor de einduitslag 7-1. Volgende week mogen de jongens richting Arnhem voor de klassiek lastige uitwedstrijd bij SML (11.45 uur).

12. Abcoude D1                                     4-0

Alphense Boys D2 mocht vandaag op het eigen sportpark ‘de bijlen’ aantreden tegen koploper UVS D1 en verloor liefst met 0-8. Vanaf de aftrap werd de bal voornamelijk naar achteren gespeeld in plaats van naar voren en dan kom je in de problemen (zie 9e foto onder) . Na georganiseerd drukzetten veroverde UVS al snel de bal in de 1e minuut, vervolgens werd deze van afstand in de rechterbovenhoek geschoten (0-1). In de 8e minuut scoorde UVS opnieuw, ditmaal verdween een lage voorzet van de linksbuiten in één keer in het doel (0-2). Nog voor rust liep de score verder (0-3, 0-4 en 0-5) op zonder dat Alphense Boys hier iets tegenover kon zetten. De wil om duels te winnen ontbrak volledig en dit gekoppeld aan het niet tonen van lef en initiatief maakte het voor UVS een gemakkelijke wedstrijd. Na rust probeerde Alphense Boys zich te revancheren. In het eerste kwartier na rust lukte dit vrij behoorlijk, er werd niks weggegeven en er werden zelfs enkele kansjes gecreëerd. In de 38e minuut gaf Adil Bizih een prima voorzet vanaf rechts en kon Mohamed Hamouchi net niet hoog genoeg springen om de bal binnen te koppen. Na deze fase nam UVS het initiatief weer over door direct doeltreffend uit te halen in de 46e minuut (0-6). In de 48e minuut werd de bal niet goed weggewerkt na een vrije trap vanaf de zijkant (0-7). Alphense Boys kreeg nog 1 kans om de eer te redden, na een prima combinatie over links besloot Tommie Koster de bal breed te leggen in plaats van te schieten, de bal werd daarna opnieuw breed gelegd door Adil op Mohamed en zijn schot ging net over. In de slotfase scoorde UVS nog eenmaal, uit een corner kon er heel simpel op de doellijn het laatste zetje tegen de bal worden gegeven (0-8). Volgende week speelt Alphense Boys D2 om 08.30 uit tegen Rijnsburgse Boys D1.

12. Nieuwkoop D1                                4-0

Alphense Boys E-Top kwam vandaag in de uitwedstrijd tegen Woerden go­ed uit de startblokke­n en dat resulteerde m­eteen in een schot op­ doel van Yassin Babaj. Een goede vo­orzet van Sven Verpoort komt a­an bij Abdul  Ibrahimi en hij m­ist op een haar na he­t doel. Een breedte p­ass van Kevin de Zwart op de­ voorzet van Abdul ga­at helaas achter. Maa­r Woerden blijft onde­r druk en komt er nie­t uit. En nu weer een­ goede dribbel van De­an Valentijn, zijn schot gaat o­ok net naast. In de 11e minuut volgt dan eindelijk de openingsgoal.  Yassin Babaj schiet vanaf 20 meter op doel, de keeper van Woerden kan de bal niet goed verwerken (1-0). Een ing­ooi van Joeri Roos komt aa­n bij Yassin en hij s­chiet verrassend in d­e korte hoek (0-2)  Alphen­se Boys blijft Woerde­n onder druk zetten e­n daar is de 0-3 van Sven Verpoort. Dan volgt er een rom­melige fase waarbij h­et spel een beetje op­ en neer gaat. Maar v­lak voor de rust maak­t Yassin Babaj op aangeven ­van Dean Valentijn toch de 0-4. Na rust blijft  Alphense­ Boys dominant en kan Abdul Ibrahimi al snel de 0-5 scoren. Na een goede ­actie van Yassin komt­ de bal bij Nabil Banaali, hi­j draait mooi weg van­ zijn tegenstanders e­n maakt er 0-6 van. Even later volgt er e­en snelle counter van­ Woerden en die scoren de 1­-6. Een mooi aanval w­ordt door Sven Verpoort naar d­e buitenkant gepast. ­De bal komt bij Tim van Veen e­n met een mooi schot ­zorgt hij voor de 1-7­. Daarna volgt de 1-8 (doelpuntenmaker nog onbekend) en in de laatste minuut wordt de opbouw van Woerden onderschept,­ het schot van Sven Verpoort  wordt nog gekeerd, maa­r Nabil Banaali is er snel bi­j en maakt de 1-9. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Moordrecht D1