• Alphense Boys JO19-2 - SVS JO19-1

Alphense Boys JO19-2 speelde vandaag zijn 4e competitie wedstrijd. tegen SVS JO19-1 werd het een 3-1 overwinning, waardoor het de koppositie inneemt in de 1e klasse.

De eerste helft was het met name Alphense Boys die het heft in handen nam, en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Elia Mufata. In de 4e minuut slalomde hij door de verdediging van SVS heen en rondde netjes af
    1-0. Daarna waren er nog wat kansen van o.a. Jasper van der Haven en Elia, maar deze wisten het doel niet te treffen. Daartegenover zette SVS in de gehele eerste helft twee schoten op doel, die niet gevaarlijk werden. In de 42e minuut was er na een goed uitgespeelde kans een mogelijkheid om direct te scoren, een goed en snel lopende aanval over 5 schijven werd hard tot stoppen gebracht in de 16 meter van de tegenstander. Een penalty was het gevolg, en daar wist uiteindelijk penalty specialist Mike Hammilton ( die later ook nog plaats nam op de bank van de JO19-1) wel raad mee, en maakte zo vlak voor rust 2-0.

Na rust was het een wedstrijd die qua niveau niet echt hoogstaand mocht worden genoemd, een open wedstrijd met af en toe een schot op goal, maar verder geen spanning of sensatie. Een paar minuten na rust was het na fout uitverdedigen van SVS, de keihard werkende Jasper van der Haven (zie foto onder) die zijn duel 1 op 1 won en direct en beheerst afrondde 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot dat geheel onverwacht in de 55e minuut iemand viel (wel of niet gehinderd) in de 16 meter van Alphense Boys. Een strafschop was het gevolg, en die werd getoucheerd door de goed keepende Jari van Veen, maar landde toch in het doel. 3-1. Daarna gebeurde er eigenlijk niet veel bijzonders meer. De ploeg van trainer Bas Brands speelde volwassen het duel uit, gaf niets meer weg, en SVS was niet bij machte om nog een doelpunt te forceren.

Op dit moment is JO19-2 de trotse koploper, met 10 uit 4, en ziet de technische staf wekelijks verbeteringen. Als team blijft iedereen hard werken voor de punten.

Volgende week speelt de JO19-2 uit tegen Sparta (AV)
    JO19-1 (14.30 uur) die vandaag met 8-1 wint van Jodan Boys JO19-2.