• Overwinning Boys 1 bij VOC

Het is een aloude, ongeschreven voetbalwijsheid: een wedstrijd verliezen is niet erg, als je de volgende wedstrijd maar niet wéér verliest. Dat liet Alphense Boys zich bij VOC niet gebeuren. In Rotterdam werd het 0-2. Op de foto scoort Patrick Krop kort voor tijd de tweede goal.

Vorige week ging de Boys getalsmatig hard onderuit in de Maasstad (5-2 bij de koploper van 1B, Leonidas). Die cijfers gaven een vertekend beeld. Zondagmiddag had de selectie van trainer Aad van den Berg een paar kilometer verderop weinig te duchten van een matig VOC. Wat Boys 1 zichzelf mocht verwijten, was dat het in de eerste helft meeging in dat matige spel. Het eerste halfuur gebeurde er in beide strafschopgebieden niets opmerkelijks. Het eerste echte gevaar kwam van daarbuiten: in de 30-ste minuut krulde Raychelo Fecunda de bal van afstand richting kruising. VOC-keeper MC Vis tikte die daar stijlvol uit. Even later redde hij andermaal na een vrije trap van Thom Nouwens en keek hij een schot van Arjan Ouwendijk naast?? Zijn laatste actie om een tegentreffer te voorkomen, voor rust, was toen Kevin Cameron schuin alleen op hem afkwam. Vis keerde de inzet van de Boysspits met zijn voeten.

Zo’n minuut of vijf na de hervatting moest de VOC-keeper zich toch gewonnen geven. Kevin Cameron speelde zichzelf op de achterlijn vrij en kreeg tijd om de bal panklaar op het hoofd te leggen van Djazz Manusama. Die kon ongehinderd inkoppen: 0-1 en zijn eerste officiële goal voor de Boys.

Het was maar goed dat onder de rook van Zestienhoven een andere voetbalwijsheid niet van toepassing was. Dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het wél doet. VOC wist hooguit twee keer een beetje gevaarlijk voor het doel van Menno de Jong te komen, zonder hem overigens echt in de problemen te brengen. Meestal had Bas van Zoest de bal al opgeruimd, of anders waren de andere verdediger paraat. Voor het eerst deze competitie hield de Boys daarom ‘de nul’.

Ondertussen kwamen aan de andere zijde alle Boys-aanvallers één of meerdere keren in scoringspositie: Stanley Mailoa mikte voorlangs, Kevin Cameron naast. De bevrijdende treffer kwam pas vier minuten voor het einde op het scorebord. Thom Nouwens stuurde de ene invaller Maurice Kerkhof diep en uit zijn voorzet kon de andere invaller Patrick Krop zijn eerste competitietreffer binnen schieten: 0-2. Daarbij bleef het, ondanks nog diverse kansen op méér doelpunten.

Dankzij dit resultaat vestigde Alphense Boys zich op de gedeelde derde plaats. Volgende week is VELO thuis de volgende tegenstander. Kijk voor foto’s van de wedstrijd tegen VOC op   https://www.flickr.com/photos/voc1895/albums/72157673946273976. Op de foto onder houden Milan Stiphout en Bas van Zoest opruiming in de Boysverdediging. Dank aan VOC voor de foto's.

Uitslagen 1B

VELO-OVV 1-2, Nieuwerkerk-Poortugaal 3-1, DRL-CVV Zwervers 2-1, SC Woerden-Olympia 1-3, VOC-Alphense Boys 0-2, Laakkwartier-TAC’90 1-1, FC Boshuizen-Leonidas 2-3.