• AB JO11-3 wint eenvoudig van UVS JO11-1

Alphense Boys JO11-3 in actie tegen UVS JO11-1

De warmte van afgelopen week is verdreven en het is perfect weer om te voetballen. De tijd van verzamelen was wat minder: om 7.15 uur vertrokken we richting Leiden waar we om 8.30 uur mochten aantreden tegen UVS JO11-1.

Het team is gelukkig weer compleet en ze waren er klaar voor. Ook nu was duidelijk te zien dat de tegenstander een jaar ouder was. Wat zullen onze mannen nog moeten groeien dit jaar om deze lengtes te bereiken. Al een paar minuten na het startsignaal was eigenlijk al te zien dat we deze wedstrijd naar onze hand konden zetten. De jongens kregen goed de ruimte om hun kunsten te vertonen. Passes kwamen goed aan en als de tegenstander de bal rond speelde was deze redelijk eenvoudig terug te veroveren.

Na een paar minuten was het al raak: Yassine werd net over de helft van het veld aan zijn shirt getrokken en dit leverde een vrije trap op die door Levy genomen werd. Met een hoge boog en een flinke stuiter over de keeper heen was het 1e doelpunt binnen.

Het 2e doelpunt kwam van rechts. Yassine kon vanaf de middenlijn in 1x doorstoten tot vooraan het veld, 1 pass naar Jesper was genoeg om de bal in het net te schieten. 2-0.

Doelpunt nummer 3 kwam via Thijs. Hij speelde de bal netjes tussen 2 verdedigers van de tegenpartij door, kwam er zelf ook tussen door en speelde de bal over naar Yassine. Deze kan de bal daarna vrij eenvoudig links langs de keeper inschieten. 3-0

4-0 was een prachtig doelpunt: Vince speelde de bal over de linkerflank naar Levy. Levy kon de bal meenemen naar voren. En na een pass naar Bryan kon deze hem er in 1x intikken. Wat een mooi samenspel.

De jongens dachten het 4e doelpunt nog een keer te herhalen. Opnieuw gaat de bal via Vince en Levy naar Bryan. Bryan schiet de bal met een mooie boog naar het doel maar helaas staat de keeper er tussen. Deze houdt de bal echter niet vast en laat de bal stuiteren waardoor Jesper hem alsnog binnenschiet.

Nadat de bal door de tegenstander op onze helft is gespeelt en de jongens de bal weer retour hebben gestuurd blijft Twan achterin staan. Wat er gebeurt is weet hij zelf ook niet zo goed, maar na een misstap heeft hij behoorlijk veel pijn in zijn rechterbeen. Hij is naar de kant gegaan en heeft de rest van de wedstrijd niet meer kunnen spelen. Hopelijk valt het allemaal mee en staat hij volgende week weer gewoon in het veld.

De 1e helft gaat lekker, de wedstrijd is mooi om te zien, maar iets meer tegenstand was wel heel fijn geweest. De boys hadden flink overwicht. De achterhoede had niet heel veel te doen. Vince heeft welgeteld 4 ballen voor zijn voeten gehad in de 1e helft en de achterhoede; Sami, Twan en Serua konden mee naar voren omdat er achterin niet heel veel te doen was.

Maar dan de 2e helft. Er is iets veranderd: Waren het 2 andere teams die op het veld kwamen? De boys konden hun ritme niet meer vinden. Er werd slordig gespeeld, ze konden elkaar niet meer vinden en de tegenstander kon makkelijk de bal onderscheppen.

Nu waren de rollen aardig omgedraaid. UVS kon hun eigen spel gaan spelen en kwamen gevaarlijk veel in ons doelgebied. Sami en Serua konden hun plaats in de verdediging weer innemen. Halverwege gebeurde het dan toch: een tegendoelpunt. Dit lag dan ook aardig in de lijn der verwachting. Maar hij kwam niet via het spel in het doel, maar via een vrije trap. Hoog in de rechterhoek vloog de bal er in. Gelukkig kregen de boys daarna toch weer een beetje hun spel terug en konden ze de wedstrijd weer naar hun hand zetten.

Doelpunt nr 6 kwam van achteruit. Senne speelt de bal over links naar Levy. Levy kan de bal een behoorlijk eind meenemen naar voren. Met een mooie scherpe pass naar Jesper kunnen ze de keeper uitspelen en de bal binnentikken. Fijn dat we deze 2e helft weer hebben kunnen scoren.

Het laatste doelpunt was weer een mooi samenspel. Bryan passt de bal naar Senne, Senne schiet hem over rechts naar Joshua. Joshua schiet hem met kracht naar voren richting het doel waar Bryan de bal nog een allerlaatste zetje kan geven het doel in. 7-1. De bal lag nog maar koud over de doellijn en de wedstrijd werd afgefloten. Met een flinke overwinning konden de mannen naar de kleedkamer. Goed gespeeld mannen!!