• Boys B1 verplettert Hollandia B1 met 8-0

Opnieuw werden er deze zaterdag uitstekende resultaten behaald door de jeugdselectie teams van Alphense Boys. De A1 verloor, de D2 speelde gelijk maar alle andere jeugdteams wonnen hun competitieduel. De B1 won zijn eerste wedstrijd in de landelijke 1e divisie met maar liefst 8-0 van Hollandia B1 in een gala voorstelling. Said Hamulic scoorde 3x (zie foto op weg naar de 1-0). De C1 pakte zijn tweede achtereenvolgende overwinning in de 1e divisie en is zelfs een van de koplopers.

Alphense Boys A1 trad vandaag tegen koploper Quick A1 aan. Deze ploeg staat bekend om de lange bal en standaard situaties. Een scherpe start kende Alphense Boys A1 niet, want na 1 minuut lag hij al in het doel. Uit een corner scoorde Quick met een fraaie kopbal de 1-0. In de 5e minuut was het Mike Bavelaar met het eerste schot op doel maar die werd vrij eenvoudig gekeerd door de doelman. Alphense Boys A1 begon steeds meer te komen en Quick liet zich steeds vaker terugzakken. In de 9e minuut werd er een overtreding gemaakt in het 16 meter gebied op een Alphense Boys speler. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Bryan Iliohan mocht aanleggen. Helaas miste Bryan Iliohan (zie 1e foto onder) deze grote kans en raakte vervolgens ernstig geblesseerd. Inmiddels is bekend dat hij 8 weken uitgeschakeld is vanwege een gebroken sleutelbeen. Alphense Boys A1 raakte gelukkig niet van de leg na het uitvallen van Bryan Iliohan, die met de ambulance werd afgevoerd. Alphense Boys was gedurende  de1e helft de voetballende ploeg maar vergat hier en daar goed in te grijpen. In de 22e minuut kwam Quick voor de 2e keer voor het doel en schoot vanaf 25 meter de 2-0 binnen. Hierna volgde het zelfde spelbeeld als voor de 2-0. Alphense Boys op de helft van Quick en die proberen er met lange ballen eruit te komen. In de laatste 5 minuten van de 1e helft creëerde Alphense nog 3 goede mogelijkheden. Met een schot van Reno van Heiningen die net op tijd werd geblokt door Quick. In de laatste minuut kreeg Daily Loos nog een mogelijkheid om met een afstandsschot te kunnen scoren. En de grootste kans kwam voor de voeten van Mo Bekkach maar schoot de bal voorlangs het doel. In de 2e helft nam de druk op het doel van Quick alleen maar toe. Alphense Boys ging vrij snel alles of niets spelen. De beste kans was voor Mo Bekkach maar die kon met zijn kopbal net niet scoren. In de 64e minuut kreeg Mo Bekkach wederom een dot van een kans maar zijn vizier stond niet op scherp. De direct volgende aanval van Quick werd levensgevaarlijk en kon Justin de Feijter met zijn benen gelukkig tegen houden. In de 75e minuut kreeg Quick nog een kans na een slippertje van een boys verdediger werd de bal zo ingeleverd. Gelukkig werd deze kans direct gepareerd. In het laatste kwartier was het echt alles of niets en speelde de A1 met 4 spitsen. In de 86e minuut gaf de scheidsrechter nogmaals een penalty aan Alphense Boys na vasthouden van een boys aanvaller. Vincente Pesoal nam deze kans voor zijn rekening en scoorde de 2-1. Met veel druk naar voren werd er te weinig afgedwongen om het Quick echt goed lastig te maken. Dylan Kooistra kwam tot de laatste kans van de boys maar zijn schot ging net over. Alphense Boys ging als verliezer van het veld omdat er nog niet het besef is hoe je een wedstrijd moet winnen. Voetballend waren we veel beter dan Quick maar daar hebben we niets aan. A.s. Dinsdag speelt de A1 een oefenwedstrijd thuis tegen ASV de Dijk om 20.00 uur. Volgende week spelen we thuis tegen Forum Sport dat momenteel 1 punt behaalde.

12. MVV A1                    3-0

Alphense Boys A2 wint van Alphen A1 met 3-4 Een furieus Alphense  Boys startte overweldigend. Na 30 seconden lag de 0-1 al in het doel van Alphen. Nassir Fatah snelde naar de achterlijn na een steekvlam van Matz Pont en bereikte Jasper v/d Haven, die voor zijn man raak schoot. Na 2 minuten een bijna identieke situatie alleen was de voorzet van Elia Mafuta en weer Jasper v/d Haven (zie 2e foto onder) die scoorde (0-2). In de 5e minuut kreeg de ploeg van interim coach Henny Kluivers (Bas Brands zat in Finland op bezoek bij ex-A2 speler Eetu Kaukinnen) een penalty  (handsbal) die Mike Hamilton koelbloedig inschoot (0-3) De ene aanval na de andere rolde richting het Alphen doel, maar helaas werd de score niet hoger. De eerste aanval voor Alphen was raak en werd prachtig met een volley verzilverd (1-3). In de 40 min zette Elia goed door en zijn voorzet  werd door Nassir Fatah netjes afgerond (1-4). Een penalty voor Alphen werd nog voor de rust 2-4. Na de rust werd het een strijd, Alphen viel aan en de Boys hielden tegen. In de 70e minuut  kreeg Alphen een onterechte penalty en werd het 3-4. De spanning werd enorm en met fijn geknepen billen haalden  de boys de overwinning binnen, waarbij veel kramp gevallen werden doorstaan. Gezien de uitslagen namen de Boys de kop positie over. Keihard gewerkt en trots op deze mannen. Deze week weer lekker trainen. Namens de supporters bedankt voor de onvergetelijke derby. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 13.00 uur thuis tegen SVS A1

12. Jodan Boys A2                    3-0

Alphense Boys B1 speelde een indrukwekkend goede thuiswedstrijd in de landelijke 1e divisie tegen Hollandia B1 en verpletterde de ploeg uit Hoorn met maar liefst 8-0. Al in de 3e minuut ging de zeer gevaarlijke Said Hamulic alleen op de keeper af en scoorde beheerst (1-0). Twee minuten later zette Said een 1-2 combinatie op met Dani van Steijn en Said stifte vervolgens de bal prachtig over de Hollandia keeper (2-0) Tot de 30e minuut was er geen  houden aan voor Hollandia en waren de mannen van trainer Sander van Dijk zeer geconcentreerd en zeer dominant. Na de 30e minuut ging het (door eigen fouten) ineens wat minder. Maar die paar mindere minuten werden in de 37e minuut afgesloten met de prachtige 3-0. Na een paar razendsnelle combinaties legde Said de bal terug op Yannick Saeijs (zie 3e foto onder) die de bal perfect aannam en knap inschoot (3-0) Direct na rust ging de niet af te stoppen Said Hamulic opnieuw alleen op de Hollandia keeper af, maar het ontbrak hem nu aan overzicht om een ploeggenoot te laten scoren. Daarna zagen we nog kansen voor Yannick Saeijs (net over) en een kopbal van Alessio van der Straaten (op de keeper). In de 52e minuut gaf Yannick Saeijs de bal op de net ingevallen Junior Basilio en die was vervolgens door niemand meer in te halen en scoorde beheerst de 4-0.. In de 60e minuut gaf Alessio van der Straaten de boogpass op Said Hamulic. die nam de bal in de 16 meter perfect aan en scoorde zijn 3e goal (5-0). In de 64e minuut gaf de net 30 seconden ingevallen Amine Jeddaoui de bal op Junior Basilio en die scoorde opnieuw (6-0). Daarna volgden er nog kansen voor Yannick (schot geblokt), Said (voor open doel naast) en Dani van Steijn (lobje over de keeper maar ook net over het lege doel). In de 72e minuut kopte Alessio goed terug op Junior en die scoorde (net als Said) zijn 3e goal van de middag (7-0). In de slotfase wist vanuit een scrimmage Bart Duiker de eindstand op 7-0 te zetten. Niks geflatteerd, gewoon een spetterende overwinning. Nu met beide benen op de grond blijven, want volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.15 uur wederom thuis tegen Roda JC B1

12. Spartaan\'20 B1                   2-0

Alphense Boys B2 speelde vandaag tegen Brielle B1. Na de twee eerste competitie wedstrijden waarbij de jongens 1 punt hebben gehaald, terwijl iedereen het gevoel had er 6 te moeten hebben, wilden ze vandaag de eerste overwinning pakken. Na een keiharde trainingsweek, waarbij heel veel arbeid is geleverd wilde de ploeg van Dave Huisman en Daniel van Son een beloning zien op het scorebord. Vanaf het begin van de wedstrijd was het Alphense Boys B2 die domineerde. Na 13 minuten was het dan ook raak door een goede actie van Reda Narain, die de bal ook zelf over de keeper heen schoot het doel in (0-1) Na de keurige voorsprong werden de mannen van Alphense Boys wat slordiger en daardoor kreeg Brielle zelfs een paar kleine kansen. Na 47 minuten spelen was het dan eindelijk rust en gingen de mannen de kleedkamer in. Na de rust was het weer Alphense Boys dat de wedstrijd geheel domineerde en dat resulteerde in een penalty in de 60ste minuut en deze werd feilloos benut door Nino Noordanus (0-2) De comfortabele 0-2 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de mannen staan welverdiend hoog in de middenmoot, namelijk een 5de plek. De doelstelling is om 21 punten voor de winterstop te halen. Komende dinsdag oefent  de B2 om 18.30 uur uit tegen De Meern B1. Volgende week zaterdag wordt dan de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd (13.00 uur) tegen Kloetinge B1

12. Brielle B1                             3-0

Alphense Boys C1 speelde geen beste wedstrijd tegen laagvlieger DWS C1 en won met 3-0. De mannen van Bryan de Vries waren in de eerste helft heer en meester maar scoorden veel te weinig uit de mogelijkheden die ze kregen. In de 11e minuut legde Max van Hees de bal terug op Isay Gesser en die schoot keihard net naast.  Twee minuten later schoot Junior Sonowo ook al net naast met een vliegend schot. In de 19e minuut zagen we een prima actie van Isay over links, maar toen hij vanaf de achterlijn twee vrijstaande medespelers had moeten laten scoren, koos hij helaas voor het onmogelijke schot op doel. In de 20e minuut was het dan eindelijk Simon van Duivenbooden die na een scrimmage de 1-0 binnen tikte (zie 4e foto onder). In de 28e minuut gaf de mee opgekomen Daan Putman een prima voorzet die door Mats Kramer met een halve volley werd ingeschoten en door een DWS speler van de lijn werd gekopt.. Weer een minuut later had Max van Hees van dichtbij 2x achter elkaar de kans om de score uit te breiden. Het lukte hem niet. In de tweede helft was de dominantie van de C1 even voorbij en zagen we zelfs een bal onder keeper Ot v/d Last tegen de paal gaan. Even later werd een goal van DWS vanwege buitenspel afgekeurd. In de 46e minuut gaf Max van Hees de steekpass op Junior Sonowo die met een boogbal de prachtige 2-0 aantekende. In de 64e minuut was Max van Hees bij een dieptepass net eerder bij de bal dan de uitlopende DWS keeper, passeerde hem en schoof de bal in het lege doel (3-0). Een terechte overwinning, nog ongeslagen, geen goal tegen, en het spel kan zelfs nog veel beter. Volgende week zaterdag speelt de C1 opnieuw thuis, dan om 13.00 uur tegen Almere City C1

De uitslagen in de 1e divisie:

Alphense Boys C1 - DWS C1      3-0

Buitenveldert C1 - Quick\'20 C1   3-1

Almere City C1 - Go Ahead C1    6-4

Zeeburgia C1 - Fc Emmen C1     1-3

PEC Zwolle C1 - FC Groningen C1       2-2

De Graafschap C1 - Be Quick 1887 C1 (zondag 18/9)

12. DWS C1        2-0

Alphense Boys C2 speelde een matige wedstrijd tegen Sportlust\'46 C1 maar won wel met 2-0. Vanaf de eerste minuut oogde de ploeg mat en kwam de wedstrijd nooit echt tot ontbranding. In de 17e minuut was de eerste kans voor de bedrijvige Kaj v/d Veldt (zie 5e foto onder), maar die schoot enigszins gehaast van 12 meter recht op de keeper i.p.v. rustig zijn hoek uit te kiezen. Twee minuten later moest keeper Deon Bontje redden toen een lijf aan lijf duel door een boys verdediger werd verloren.  Het spel bleef matig met veel onnauwkeurige passes, spelers die struikelden over de bal en onvoldoende vrijliepen bij balbezit van een ploeggenoot. Ook in de tweede help zagen we aanvankelijk geen verbetering. De voorhoede bleef onmachtig. In de 49e minuut zagen we ineens een schitterende aanval. Zakaria Atroigouti zetten een 1-2 combinatie op met Espen van Ee, die de bal achter zijn standbeen heen subliem doorspeelde. De voorzet van Zakaria werd door Jullian v/d Kwaak op de keeper geschoten maar de bal caramboleerde voor de voeten van Zakaria die geen moeite had om de bal 1 meter voor het lege doel binnen te tikken (1-0). In de 54e minuut werd Kaj v/d Veldt vrijgespeeld door Julian, maar Kaj schoot met zijn verkeerde been recht op de keeper. In de 61e minuut ging de goed spelende Julian v/d Kwaak er op rechts vandoor en legde de bal perfect breed op Zakaria Atrougouti (zie 6e foto onder) die zijn tweede goal van de middag scoorde (2-0) Volgende week zaterdag speelt de C2 om 10.30 uur uit tegen GDA C1

12. Scheveningen C1              3-0

Alphense Boys D1 heeft de eerste uitoverwinning binnen. Zaterdag ochtend stond de uitwedstrijd tegen Abcoude op het programma voor de Boys uit Alphen. Een tegenstander nog zonder punten na twee wedstrijden. Abcoude begon erg fel aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen 5 minuten al in een gedwongen wissel. Thierry Anthony werd ongelukkig de wedstrijd uitgeschopt en werd vervangen door Jelle Mulder. Er leek in de beginfase nog niks aan de hand maar te afwachtend opbouwen van Jurre Groenewegen zorgde ervoor dat de spits van Abcoude de bal kon afpakken en zo 1 op 1 met Roman Woodall kwam, hij bleef rustig en zorgde voor de 1-0 voor Abcoude. Grote vreugde bij de thuisploeg want zij zagen kansen in deze wedstrijd. Een kleine 5 minuten later kreeg Bujo Hegic de bal perfect op zijn hoofd en  hij maakte met zijn tweede van het seizoen de 1-1. Onnodig duels opzoeken tegen de fysiek sterkere jongens van Abcoude en niet anticiperen op de tweede ballen zorgde voor een matige eerste helft van de D1. Na de rust was de wil om te winnen meer aanwezig en gingen de jongens het baltempo verhogen maar tot echte kansen kwamen zij niet. Na een omzetting naar 1-3-4-3 werd linksbuiten Simon Wolthers direct gevaarlijk maar helaas kwam er geen goal uit. Twee minuten later werd het overtal op het middenveld goed uitgespeeld en kon Jelle Mulder oog in oog met de keeper de Boys op voorsprong schieten (1-2). Na opnieuw een corner scoorde Bujo Hegic de 1-3. Jayden Pieters en Bujo Hegic kregen nog grote kansen om de score te vergoten maar lieten dat na. Na flink wat blessures door spijkerharde duels moesten naast Thierry Anthony ook Niels Noordhoek en Kas Bennemeer de wedstrijd geblesseerd verlaten maar de 3 punten zullen ongetwijfeld de pijn verzachten.  Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur thuis tegen BFC D1

12. Abcoude D1                                    3-0

Alphense Boys D2 speelde vanmorgen een spectaculaire wedstrijd in Voorhout tegen Foreholte D1. De ploeg van trainer Robin Stolwijk startte net als is de vorige competitiewedstrijden erg goed aan de wedstrijd. In de 6e minuut kon Adil Bizih net niet hard genoeg schieten na een splijtende steekpass van Noë Esselink. In de 10e minuut ging een schot van Jarno van den Broek uit vrije positie over. Hierna werd het spel wat rommeliger, veel verkeerde passes en aannames zorgde ervoor dat Foreholte beter in de wedstrijd kon komen. In de 19e minuut hield keeper Mike Heisterkamp Alphense Boys op de been met een fantastische redding. Net voor de pauze had Alphense Boys de rust in het spel weer gevonden en werd er nog een grote kans gecreëerd. Het was Mohamed Hamouchi die Adil vrij zette voor de keeper, zijn lob ging net aan de verkeerde kant langs de paal. Na rust werd deze lijn doorgezet, de tegenstander werd goed opgejaagd en kon niet onder de druk vandaan komen. In de 31e minuut was een verkeerde terugspeelbal bijna de inleiding voor een Alphense Boys-treffer, de keeper kon nog net redden. In de 34e minuut trok Jordie Koeleman mee ten aanval, hij werd onreglementair afgestopt binnen het 16-metergebied, de inzet van Mohamed vanaf de penaltystip belandde op de paal. In de 36e minuut was het dan toch raak, op aangeven van Mohamed kon Adil van dichtbij aantekenen (0-1). Kansen op meer zouden volgen maar de scherpte en het geluk ontbraken. Foreholte kreeg hierdoor de hoop dat er toch wat mogelijk was en in de slotfase was Alphense Boys al enkele keren goed weggekomen. In de voorlaatste minuut ging het dan toch nog fout, uit een makkelijk weggeven corner wist Foreholte toe te slaan (1-1). Ondanks het puntverlies is Alphense Boys D2 nog ongeslagen.Komende dinsdag oefent de D2 om 18.30 uur thuis tegen Sparta (AV) D1 en volgende week zaterdag gaan ze weer verder met de competitie thuis tegen koploper UVS D1 (09.00 uur)

12. Nieuwkoop D1                                3-0

Alphense Boys E-Top van Alphense Boys heeft een zwak begin en een snelle achterstand (communicatiefout achterin) kunnen omturnen in een verdiende maar zwaarbevochten  overwinning: 3-2. Tegenstander Sportlust D2 was beter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. Pas na een kwartier kreeg de rood-witte thuisploeg een veldoverwicht. Ondanks dreigende situaties voor de goal van Sportlust leverde dat in het eerste deel nog niet de gelijkmaker op. Binnen drie minuten in de tweede helft was de stand evenwel ongebogen. Een wervelende slalom van Tim van Veen rondde hij zelf af voor 1-1. En hierna bracht een schuiver van Abdul Ibrahimi in de verre hoek de stand op 2-1. Halverwege de tweede helft werd Sven Verpoort in stelling gebracht dankzij goed doorzetten op rechts van Tim van Veen en Abdul Ibrahimi. Verpoort kon hierdoor 3-1 aantekenen. Het was een droge afronding in de 'zes'. Alphense Boys speelde na rust verzorgder, maar moest op zijn tellen blijven passen. Want het fysiek sterke Sportlust stichtte regelmatig gevaar in de doelmond van keeper Milan Captein. Zoals de vrije trap op links op twintig meter afstand. Die ging over de keeper heen en resulteerde in 3-2. Een spannende slotfase volgde. Sportlust rook de gelijkmaker en drong aan. Maar aan de andere kant waren Yassin en Abdul Ibrahimi ook gevaarlijk. Hun pogingen belandden in het zijnet. Het bleef bij een zwaarbevochten 3-2 zege. (zie 7e foto onder). Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 10.30 uur bij en tegen Woerden D2