• Kater kwijt, Boys 1 naar VOC

    Alphense Boys reist zondag voor de tweede achtereenvolgende week naar Rotterdam, nu met VOC als bestemming. Een prettige gedachte: de spelersgroep is voor het eerst dit seizoen helemaal compleet en fit, weliswaar met uitzondering van de langdurig geblesseerden Lorenzo van den Berg en (oud-VOC-speler) Sjors Lankhaar. Deze week verlieten Milan van Schaijik, Djazz Manusama en Bas van Zoest de ziekenboeg en ook Milan Stiphout herstelde van de blessure waardoor hij afgelopen zondag al in de eerste helft moest uitvallen.

    De lijst met absenten en uitvallers werd overigens niet als excuus gebruikt voor de 5-2 nederlaag bij Leonidas. Dat waren geflatteerde cijfers. Zo’n tien minuten voor tijd was het ‘gewoon’ 2-2 en behoorde één of drie punten winst zeker tot de mogelijkheden, nota bene toch bij een ploeg die als titelfavoriet nummer 1 wordt bestempeld. De jonge Boysploeg liet zich niet zomaar opzij zetten door Leonidas, dat na de gelijkmakers (de 1-1 van Raychelo Fecunda en de 2-2 van Thom Nouwens)  wankelde en uiteindelijk op de been werd gehouden met een gemakkelijk gegeven strafschop. De twee treffers in de slotminuten deden er niet veel meer toe.

    "De uitslag was een teleurstelling, maar in de nabespreking die we altijd op maandag doen, waren we de kater van de nul punten snel kwijt. Als je door de uitslag heen kijkt, blijft staan dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Dat besef was er bij de groep ook. Daarop bouwen we verder", aldus trainer Aad van den Berg.

    In de derde ronde van dit seizoen is VOC de volgende tegenstander. We kennen de club vooral nog als opponent in de nacompetitie van mei 2015. Alphense Boys kwam toen als winnaar uit die dubbel, wat voor de Rotterdamse rood-zwarten degradatie naar de Eerste Klasse betekende. Inmiddels zijn we al weer ruim een seizoen verder?? VOC ?? dat net als Alphense Boys met een opmerkelijk hoog aantal spelers uit de eigen jeugd in het eerste elftal heeft lopen - opende deze competitie met twee gelijke spelen en hoopt zondag dus de eerste zege te kunnen noteren. Uit de voorbeschouwing op de VOC-site, waarin de Boys een titelkandidaat wordt genoemd: "We moeten in deze ongetwijfeld zeer lastige wedstrijd voortborduren op de eerste helft vorige week tegen DRL. Toen zagen de meegereisde supporters tot welk prima voetbal onze ploeg in staat kan zijn."

    Alphense Boys mag zich vasthouden aan de onverzettelijkheid die tegen Poortugaal werd getoond (van 0-2 naar 3-2) en het goede spel van de afgelopen week. Voorlopige inzet van het duel tegen VOC is een plek in het linkerrijtje. We zijn benieuwd welke verschillen komende zondag na drie ronden in 1B al zijn gemaakt. De topper van de dag is FC Boshuizen-Leonidas.

    VOC - Alphense Boys, zondag 18 september 2016, aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter: A. van Loenen, Sportpark VOC, Hazelaarweg 7, Rotterdam. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #vocalp.

    Programma

    VELO-OVV, Nieuwerkerk-Poortugaal, DRL-CVV Zwervers, SC Woerden-Olympia, VOC-Alphense Boys, Laakkwartier-TAC’90, FC Boshuizen-Leonidas.

    Stand 1B

    1. Leonidas 2-6 (9-4)
    2. FC Boshuizen 2-6 (6-3)
    3. SC Woerden 2-6 (7-5)
    4. DRL 2-4 (5-3)
    5. CVV Zwervers 2-4 (4-3)
    6. PSV Poortugaal 2-3 (6-4)
    7. TAC’90 2-3 (4-5)
    8. Alphense Boys 2-3 (5-7)
    9. VOC 2-2 (2-2)
    10. Olympia 2-1 (2-3)
    11. Nieuwerkerk 2-1 (4-6)
    12. Laakkwartier 2-0 (4-6)
    13. VELO 2-0 (4-7)
    14. OVV 2-0 (2-6)

     

    Topscorers Alphense Boys

    Thom Nouwens 3x, Arjan Ouwendijk 1x, Raychelo Fecunda 1x.