• Uitstekende resultaten jeugdselectieteams

De Alphense Boys jeugdselecties kenden een prima zaterdag. Geen enkele nederlaag, alleen de B1 verloor, maar dat was een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag B1 (eredivisie, 1-0 in blessuretijd). Winst was er voor de A1 (zie foto), C1, C2, D1, D2 en E-Top.

Alphense Boys A1 was na het gelijke spel van vorige week, gebrand om de thuiswedstrijd tegen Baronie A1 te winnen. Het lukte (1-0), maar wat was en bleef het onnodig spannend. Vanaf het begin domineerde de ploeg van trainer Jonathan Jonk, maar het missen van de vele kansen was bijna schrijnend. In de 6e minuut schoot Mohammed Bekkach (zie foto 1 onderaan)in kansrijke positie recht op de keeper, Drie minuten later een vrije kopkans voor Daily Loos (naast, zie foto 2 onderaan), daarna een slap schot van Vincente Pesoal, een schot van Bryan Iliohan op de keeper (niemand liep mee voor de rebound), daarna Mo Bekkach die vanaf de achterlijn op doel schiet i.p.v. de bal voor te geven. En dit was alleen nog maar de eerste helft. Na rust werd een inzet van Jerremy Haarmans van de lijn gehaald, schoot Reno van Heiningen van 10 meter afstand recht op de keeper, schoot Vincent Pesoal over het doel enz. Het doelpunt  (dat natuurlijk dik verdiend was) wilde maar niet vallen. En dan weet je dat de tegenstander dat soms via een verdwaalde bal wél doet. In de 74e minuut schoot Baronie helmaal vrij voor keeper Justin de Feijter over en twee minuten later moest Jerremy Haarmans met een ultieme sliding een achterstand (die belachelijk zou zijn geweest) voorkomen. Net toen iedereen dacht dat het doelpunt vandaag niet meer zou vallen, kopte Jerremy Haarmans een corner van Ruben Rietdijk bij de 2e paal in de kruising (1-0) Dik en dik verdiend, maar aan dat benutten van de kansen moet echt iets gedaan worden. Komende dinsdag zullen veel A1 spelers deel uitmaken van Alphense Boys o23 dat dinsdag a.s. speelt tegen Rijnvogels o23 (uit om 20.00 uur). Volgende week zaterdag speelt de A1 om 14.30 uur uit tegen Quick A1

12. Alexandria\'66 A1    1-0

Alphense Boys A2 speelde na een spectaculaire wedstrijd met 5-5 t gelijk tegen Schoonhoven A1. Na de vorige week nog gewonnen te hebben thuis tegen ARC, vergat Alphense Boys vandaag de 3 punten naar Alphen mee terug te brengen. In een open wedstrijd van beide ploegen, was de begin fase duidelijk voor Schoonhoven. De A2 was blijkbaar nog wat laat wakker, en niet bij de les. Schoonhoven liep binnen 15 minuten uit naar een 3-0 voorsprong, pas na de 1e drink pauze werden de mannen van trainer Bas Brands wakker en maakte ( binnen 4 minuten! ) de achterstand goed met doelpunten van de hard werkende Jasper vd Haven en Thijs Spanjer (zie foto 3 onderaan). Ook werd na hard inspelen de bal in eigen doel verwerkt, maar die telt ook. Na rust veranderde langzaam het spelbeeld en werd Alphense Boys gevaarlijker. Er werd met veel druk en bij vlagen redelijk tot goed voetbal gespeeld. In de 65e minuut was het na een fantastische pass van Matz Pont, de ingevallen Nassir Fatah, die de bal ( na goed doorgaan ) het laatste zetje wist te geven en de voorsprong aantekende (3-4). Niet heel veel later, in de 74e minuut, was het op aangeven van Elia Mafuta, wederom Thijs Spanjer die met een mooie lob de keeper te kijk zette en zelfs de 5-3 op het scorebord zette. Door een rode kaart voor Schoonhoven kwamen zij nog de laatste 15 minuten met 10 man te staan.  Alphense Boys vergat in deze fase gewoon te blijven voetballen, en niveau te halen wat ze in de voorliggende fase wel deden. Twee verschrikkelijke blunders in 10 minuten betekende de 4-5 en 5-5. Helaas voor Alphense Boys A2 bleef het vandaag op deze stand hangen en verloor de ploeg van trainers Henny Kluivers en Bas Brands, twee o zo belangrijke punten. Maar het positieve van deze dag is wel dat de ploeg in staat is om een fantastische comeback te maken. Uiteraard moeten we ook leren om de juiste keuzes te maken in de slot fase, waar je natuurlijk nooit twee  doelpunten mag weergegeven. Volgende week speelt  de A2 uit bij AVV Alphen A1 (14.30 uur). De tot nu toe koploper van de 1e klasse met 2 overwinningen. Kan Alphense Boys A2 leren van deze dag. We gaan het zien.

12. Be Fair A1                            2-0

Vanwege een competitie vrij weekend was Alphense Boys B1 vandaag uitgenodigd op het prachtig gerenoveerde complex van ADO den Haag. De B1 moest het in een oefenwedstrijd opnemen tegen eredivisionist ADO den Haag B1. De start was heel veel belovend, binnen 1 minuut had de B1 de score al kunnen openen. Na een goede dieptebal van Gino Bergwerff (ex ADO den Haag) stond Said Hamulic plotseling vrij voor de keeper, zijn lob was alleen niet hoog genoeg om de keeper te verassen. Nog geen 7 minuten later kon ook Dani van Steijn na een steekbal van Steven v/d Pijl door op de keeper. Hij passeerde de keeper alleen stond hij hierdoor net te dicht op de achterlijn waardoor zijn inzet in het zijnet belande. Na 32 minuten deed ook ADO van zich spreken, een directe vrije trap werd van richting veranderd waardoor deze een vreemde curve kreeg. Gelukkig voor de B1 viel de bal op de lat. Vlak voor rust ging Said na een goede steekpass opnieuw richting de keeper, zijn pass op Steven was goed bedacht maar kon op het laatste moment nog weggewerkt worden. Hierdoor werd met 0-0 de rust bereikt. Na rust kon de B1 het niveau van de eerste helft niet vasthouden. Zeker in balbezit werd er onnodig veel balverlies geleden waardoor ADO den Haag duidelijk het veldoverwicht had. Al snel in de tweede helft moest Bas Schol handelend optreden maar door een redding met zijn voeten bleef de brilstand op het bord staan. Aan de andere kant van het veld was Alessio v/d Straaten twee keer gevaarlijk, maar beide keren kwam de aanvaller net te laat om de openingstreffer op het bord te brengen. Tien minuten voor tijd kreeg Alessio na een dieptebal van Yannick Saeijs de kans op de score te openen maar 1 op 1 met de keeper ging zijn schot net over. Daarna bleek de energie langzaam uit de lichamen te stromen waardoor ADO het initiatief weer overnam. Enkele keren wist de verdediging de openingsgoal nog te voorkomen en ook de lat werd nog door ADO geraakt. Maar in blessuretijd werd het verzet toch gebroken. Een doorgekopte corner werd bij de tweede paal niet goed verdedigd waardoor ADO alsnog met de zege aan de haal ging. Wederom een onnodige nederlaag gezien het aantal kansen. De B1 heeft de laatste weken laten zien goed mee te kunnen komen op dit niveau, alleen is het hierbij belangrijk dat ze ook op de beslissende momenten de goal weten te maken.  Volgende week zaterdag wordt de competitie hervat tegen Hollandia B1 (thuis om 15.15 uur)

12. Spartaan\'20 B1                   1-0

Voor Alphense Boys B2 stond deze zaterdag Baronie B1 op het programma. Dit elftal had de eerste wedstrijd met 4-1 verloren van Forum Sport B1 en dat bood dus perspectief. De start van de wedstrijd was moeizaam, de B2 kwam moeilijk tot voetballen en Baronie was vooral erg sterk met de corners. Hier viel dan ook na 12 minuten het eerste doelpunt van de middag uit. 1-0 voor Baronie. Na 25 minuten trok Alphense Boys de wedstrijd naar zich toe, hierdoor had Baronie het heel zwaar. In de rust spraken we met elkaar af om als "hyena\'s" op de bal te gaan en dit lukt dan ook. Na 22 minuten wisselde we een verdediger voor een aanvaller en toen was het alleen nog hopen voor Baronie. De wedstrijd verliep helaas niet zoals we hoopten en daardoor bleven de Boys steken op 1-1 na een doelpunt van Nick Broekhuizen. Het eerste punt is gelukkig binnen en volgende week wacht Brielle B1 (uit om 12.30 uur) en zullen we moeten laten zien dat we op de verkeerde plek op de ranglijst staan op dit moment.

12. Brielle B1                             2-0

Alphense Boys C1 speelde vandaag de eerste competitiewedstrijd, na vorige week de generale competitie in de beker glansrijk te hebben gewonnen van FC Emmen C1. Wederom moesten we een uitwedstrijd spelen en wederom een verre.... De bus stond dus omstreeks 8:45 uur klaar om richting Oldenzaal te vertrekken waar Quick'' 20 C1 op het programma stond. Vanaf minuut  de 1e minuut was Alphense Boys veruit de betere ploeg. In de 6e minuut scoorde Simon van Duivenboden op aangeven van Junior Sonowo (0-1). Het gemak waarmee we overheerste, was gelijk de valkuil. Het spel was onnodig ingewikkeld en de afspraken werden niet goed nagekomen. Vlak voor rust scoorde Simon zijn tweede treffer op aangeven van Dave Star, op het scorebord stond dus maar slechts 0-2 waar 0-5 zeker geen verrassing was geweest. Vlak na rust was het gelijk weer raak, een mooie steekbal van Chalino Vanenburg over de linker flank op Kursat Erdogan, deze trok de bal mooi voor op Max van Hees. Die schot de bal direct in, echter de keeper tikte de bal uit de goal, maar Simon stond op de juiste plaats en kon zo zijn derde treffer maken (0-3). In de 41 minuut was het Kursat die de bal op aangeven van Simon het doel kon intikken 0-4. Na deze treffer ging het tempo omlaag en speelden we de wedstrijd volwassen uit, in de 56 minuut scoorde Max van Hees nog de 5-0 op aangeven van Simon. Het krachtsverschil was de gehele wedstrijd te groot. Volgende week staat onze eerste thuiswedstrijd tegen DWS C1 op het programma (13.00 uur) waarbij we hopen dat vele toeschouwers dan de weg naar De Bijlen weten te vinden.

12. DWS C1        1-0

Alphense Boys C2 had wat goed te maken naar de zware nederlaag van vorige week. Enkele goede gesprekken, een prima overwinning op Vitesse o14 én scherpe trainingen, zorgden ervoor dat de C2 spelers  tot op het bot gemotiveerd waren in de competitiewedstrijd tegen Den Hoorn C1.  Het  spel was in orde en de mannen van trainer Richard v/d Nieuwendijk hadden het meeste balbezit. Maar Den Hoorn kreeg de beste kansen in de openingsfase maar trof iedere keer keeper Deon Bontje die zich niet liet passeren. Na 15 minuten zagen we de eerste Boys kans. Een diepe bal op Jullian v/d Kwaak, die goed door ging richting doel en de bal goed teruglegde op Hero Schulein, maar die schiet op de paal. Na wat plaagstootjes van de tegenstander (Den Hoorn ) bleef de C2 de beter voetballende ploeg en werd er flink gejaagd bij balverlies. Net voor rust gaf Jordy Nieuwendijk de bal op Jullian (zie foto 5 onderaan), die goed door ging en netjes in de korte hoek langs de keeper de openingstreffer aantekende (1-0). In de tweede helft ging Den Hoorn C1 wat meer druk zetten met veel diepe ballen op de spits die goed balvast was. In de 40e minuut struikelde Jesper en plotseling ging de spits vrij op keeper Deon Bontje die dit keer de inzet niet kon keren (1-1). Gelukkig gingen de kopjes niet hangen van de C2. Ze bleven strijden voor iedere bal en in de 58e minuut werd er goed druk gezet op de rechter kant jordy Nieuwendijk (zie foto 4 onderaan) veroverde de bal en zag zijn tweeling broer Dylan Nieuwendijk  vrij staan. Na een goed kap beweging stond Dylan 1 op1 op de keeper en werkte netjes af (2-1). Den Hoorn ging nog meer druk geven maar de verdediging gaf niets meer weg. Eindstand 2-1, dankzij een strijdvaardige C2 en dàt willen we iedere wedstrijd zien. Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd (11.00 uur) tegen Sportlust'46 C1

12. Scheveningen C1              2-0

Waar Alphense Boys D1 vorige week nog grote moeite had met kansen afmaken lukte het ze vandaag maar liefst 6x. ADO'20 D1 kwam op bezoek op sportpark de Bijlen en na 30 seconden was het al raak voor de Boys. Jelle Mulder bleef 1 op 1 met de keeper rustig en schoof de bal in de goal. In minuut 14 was Bujo Hegic niet zelfzuchtig en gaf Allal Ben Gharda de kans om de 2-0 op het scorebord te zetten, en dat deed hij ook. Bujo Hegic (zie foto 6 onderaan) speelde sterk en zorgde met 3 assist voor een groot aandeel in deze overwinning. De Boys domineerde, net als vorige week, de tegenstander en verstoorde een aantal keer de opbouw van ADO'20 goed. Na een diepte pass van achteruit was het opnieuw Hegic die de bal voorgaf op de inlopende Tom Beijeman (zie foto 8 onderaan)en die kon de 3-0 binnen tikken. De mooiste actie van de eerste helft kwam op naam van rechtsback Niels Noordhoek. Die met een 3 dubbele één-twee in de 16 van de tegenstander kwam maar helaas voor hem beloonde hij deze actie niet met een goal, gelukkig was Jelle Mulder er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken en zo gingen beide ploegen met een 4-0 ruststand aan de limonade. Na rust creëerde de D1 niet zoveel kansen meer maar de ingevallen Mohammed Hamouchi van de D2 zorgde voor de nodige dreiging en mocht zelfs, nadat hij al 3x had gescoord voor de D2, de 5-0 op het scorebord zetten na opnieuw een assist van Bujo Hegic. Na deze assists-hattrick verliet Bujo Hegic het veld voor Thierry Anthony, die verantwoordelijk was voor de 6-0 in de 53e minuut (zie foto 7 onderaan). Mohammed Hamouchi scoorde nog de 7-0 maar die werd helaas afgekeurd. Al met al een goede wedstrijd van de Boys die meer als team speelde dan vorige week en elkaar de goals gunnen. Met deze spirit mogen ze volgende proberen punten te pakken bij Abcoude.  Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.30 uur uit tegen Abcoude D1

12. Abcoude D1                                    2-0

Alphense Boys JO13-2 (D2) trad vanmorgen op een zonovergoten sportpark ‘de Bijlen’ aan tegen Noordwijk JO13-1. In de eerste 10 minuten zag het spel er heel verzorgd uit, het goede positiespel zorgde ervoor dat er vanzelf kleine gaatjes kwamen in de Noordwijk-defensie. In de 2e minuut speelde Mohamed Hamouchi de bal net te ver voor zich uit waardoor de keeper kon ingrijpen. In de 8e minuut was het uitblinker aan Alphense Boys-zijde, Jarno van den Broek (zie foto 10 onderaan), die oog-in-oog met de keeper kwam, zijn inzet was niet hard genoeg. Net in een fase dat Noordwijk zich meer herpakte (gevaarlijke vrije trap van dichtbij) kwam Alphense Boys op voorsprong. Een steekpass met veel gevoel vertrokken van de voet van Aldo Jager werd door Jarno goed afgerond (1-0). Nog voor rust had de score hoger uit kunnen vallen, echter een schot voor langs en een afstandsschot troffen geen doel. Na rust was het spelbeeld wat rommeliger, Alphense Boys was nog wel de bovenliggende partij maar leverde iets vaker de bal in. Desondanks bleven de kansen komen (kopbal net over en een schot net voorlangs), in de 49e minuut viel de bevrijdende 2e treffer. Mohamed schoot raak uit de draai, de bal raakte de keeper nog maar hobbelde over de doellijn (2-0). Terwijl er niks aan de hand leek werd het toch ineens weer spannend nadat Noordwijk de aansluitingstreffer maakte na een onoplettendheid achterin (2-1). In de slotminuut liep Alphense Boys qua score toch nog wat verder weg. Eerst op aangeven van Adil Bizih en daarna op aangeven van Larrick Roos was Mohamed Hamouchi (zie foto 9 onderaan) 2x het eindstation (3-1 en 4-1). Een prima competitiestart voor de D2, nu volgende week dit een goed vervolg gaan geven uit in Voorhout om 11.45 uur tegen Foreholte JO13-1.

12. Nieuwkoop D1                                2-0

De E-Top van Alphense Boys gaf al in de eerste twee minuten haar visitekaartje af aan tegenstander Olympia. Olympia kon maar beter een tandje bijzetten, anders kon de score vandaag wel eens oplopen. Nabil Banaali zag zijn kans stranden op de schoen van de Olympia-keeper, Sven Verpoort pegelde de rebound tegen de lat en een halve minuut later was een diagonale boogbal van Sven Verpoort wel raak: 0-1. Na 7 minuten had Alphense Boys al vijf kansen gehad. En waren er geen kansen, dan was er toch dreiging. Abdul Ibrahimi, Tim van Veen en wederom Nabil Banaali legden de Olympia-goalie het vuur aan de schenen. Hierna volgde een periode waarin de aanvalsgolven stagneerden en Olympia sterker werd.  Het doelgebied van keeper Milan Captein werd zelfs enkele keren bezocht door de rood-zwarten uit Gouda. Een ongelukkig duel waarbij Owen van der Meer en Sem van der Vis betrokken waren, werd door de arbiter bestraft met een penalty. Maar keeper Captein sloeg de inzet vanaf elf meter uit zijn doel om hierna triomfantelijk zijn vuisten te ballen. Aan de andere kant ging Ibrahimi op jacht naar 0-2. Met succes. Eerst kwam hij de keeper op zijn weg tegen, maar in de rebound was het wel een goal. Vanaf het middenveld dirigeerde mid-mid Dean Valentijn zijn ploegmakkers de goede richting op. Met captain Manu Wattimury op rechts en Tim van Veen op links dicteerde Alphense Boys het middenveld. Gedrieën zetten zij hun aanvallers op scherp. Waaronder Verpoort die vanaf links het doelnet opnieuw liet dansen. Een prachtgoal: 0-3. De tweede helft begon gelijk spectaculair. Fout uitverdedigen bracht de bal bij Ibrahimi die uithaalde. Maar de paal hield 0-4 tegen. Soms kwam Olympia eruit en werden er achterin door Youri Roos, Sem van der Vos en Owen van der Meer verbeten duels uitgevochten. Hierna scoorde Alphense Boys snel twee keer. Sven Verpoort was onbaatzuchtig en gunde Nabil Banaali zijn intikker. En een voorzet van Ibrahimi knikte invaller Dahli Jordense strak in voor 0-5. Tijd voor 0-6. Kevin de Zwart werd aan zijn shirt getrokken en hij mocht zelf achter de penalty staan. Zijn schuiver in de rechter hoek was foutloos. Coach Zico Wesselman bracht toen Yassin Babej in. Babej was enige tijd geblesseerd geweest en popelde om weer te voetballen. En dus ging hij meteen op avontuur, slalomde langs enkele spelers en wipte de bal voor 0-7 over de keeper heen. De honger naar doelpunten was echter nog niet gestild. Ibrahimi, Banaali en Babej bleven druk zetten en gevaar stichten. Het was Babej die 0-8 aantekende. Naast de zestien haalde hij uit. Een beauty die tevens de eindstand betekende. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Feyenoord E-Top.  Volgende week zaterdag spelen ze dan om 09.00 uur thuis tegen Sportlust\'46 D2