• Strik erom en snel vergeten! Oudewater MO19.1 - AB MO19.1

    Strik erom en snel vergeten! Verslag 4 september 2016 Alphense Girls MO19-1 uit tegen Oudewater MO19-1

    Vooraf ff bijpraten
    Afgelopen donderdag is er goed getraind door de meiden. Johan, Jenita en Dieuwertje zaten bij Jandino in de studio. Leuk voor Lizzy ook, want dit was eigenlijk Lizzy haar uitje. Wie stond er gewoon net als alle andere meiden wel op het trainingsveld? Juist; Lizzy.

    Het is deze week rondgekomen! Voor proef is als extra assistent, Foppe de Haan aan de trainersstaf toegevoegd. Foppe was blij met zijn aanstelling en vertelde: “ik sil myn bêst dwaan”. Dat gaan wij ook doen hoor Fop! Marcel, onze conditietrainer, kreeg meteen een opdracht mee. De conditie bij de meiden moet op orde zijn. Er moet flink gekluund gaan worden!


    Ziekenboeg en tripjes
    Voor aanvang van de wedstrijd was de ziekenboeg leeg. Annelijn is nog een beetje roestig, maar verder weer in orde. Maaike had geen terugslag gekregen van de vorige wedstrijd, dus haar hersenschudding is ook over. Sanne haar enkel deed het donderdag weer prima! Ook geen tripjes, dus een complete selectie vandaag!


    De wedstrijd
    Dit laat ik maar staan van het vorige verslag: Moeder wat was het heet! En om het nog warmer te maken dan vorige week, speelden de meiden op kunstgras. Ook met deze scheidsrechter, was afgesproken om halverwege de eerste en de tweede helft een drinkpauze in te lassen. Dat hielp een beetje.


    Het kunstgrasveld leek op het oude veld 2 van de Alphense Boys. Weinig vezels en veel rubber. De bal bleef maar stuiteren en doorrollen. Veel ballen buiten het veld was het gevolg. Helaas valt er over deze wedstrijd niet zo veel te vertellen en was het vooral voor de rust niet goed. Het was een ware strijd met de bal. De tegenstander hield tegen en onze meiden kwamen maar niet in hun spel.
    Het eerste kwart van de wedstrijd werd ontsierd door het uitvallen van Saskia met een ernstige enkelblessure. In het strafschopgebied stond een verdedigster van Oudewater op haar hak en kwam ze vast te staan op het stroeve kunstgras. Ze verdraaide haar enkel en moest er met ondersteuning vanaf. De scheidsrechter vond dat er niets aan de hand was, zoals hij vrijwel de gehele wedstrijd vond dat er bij overtredingen en handsballen van Oudewater niets aan de hand was. Daarbij een grensrechter die bij diepe ballen voor de zekerheid maar ging vlaggen en dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Het hielp in ieder geval niet om er een lekkere wedstrijd van te maken.
    Het spel was rommelig en onrustig. Gelukkig zat de verdediging onder leiding van een goed spelende Sophie, weer waterdicht in elkaar en Oudewater kreeg de gehele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans. Voor onze girls waren er kansjes voor Fleur, Fab en Jenita, maar helaas geen goals. In het tweede kwart werd Sanne hard op haar enkel geraakt en ook zij moest van het veld af en kon door een pijnlijke enkel niet meer terugkeren.
    Al rommelend klonk met 0-0 het rustsignaal.

    In de rust stak Johan de meiden een hart onder de riem: “Het is niet om aan te gluren meiden!” Gelukkig wisten ze dat zelf ook al. Afgesproken werd er wel een tandje bij te zetten en Foppe had het over “dea of de gladioolen!” En “Net kloatschiet’n moar Fuotbalje!”

    Met deze onduidelijke opdrachten gingen de girls het veld weer in. Ondanks de hitte was er meer felheid op de bal en werden onze meiden steeds meer de bovenliggende partij. Nu was het nog wachten op dat ene moment wat er maar niet leek te komen. Kim schoof wat meer door en kon voor-verdedigend de diepe ballen van Oudewater snel onderscheppen en weer een aanval opzetten. Lizzy vond haar draai in het centrum en was veel aanspeelbaar en probeerde het een paar keer met een schot. Fleur, Fab en Jenita probeerden voorin het verschil te maken.

    Onze meiden waren nu steeds gevaarlijk, maar werden op de vreemdste momenten afgefloten. Kim werd aan haar arm teruggetrokken en kreeg tot ieders verbazing de vrije trap tegen. Bij weer zo’n fluitsignaal passte Lizzy de bal diep en prompt werd de gele kaart getrokken. Liz kon voor 10 minuten naar de kant. Ook met een speler meer, kon Oudewater geen vuist maken. Bij 0-0 kon Liz weer terug het veld in.
    Op het einde van het derde kwart was het Kim die de bal ver op de helft van Oudewater kon onderscheppen. Daarna was Lizzy aan de bal, zette Fleur door en was Fab er met een blok. Steeds kwam de bal in bezit van Oudewater, maar steeds kregen ze de bal niet weg. Een verdedigster koos voor rust en speelde terug op de keepster. Net te kort! Daar kwam Fabiënne die steeds loopt te loeren en Fab kon haar schoen tegen de bal zetten. De bal rolde keurig in de hoek. Yes! Eindelijk de verdiende 0-1! Goed gedaan Fab! Hard gewerkt, meiden! Vrijwel direct was het tijd voor de laatste drinkpauze. Foppe vond het “Skytmerakels!” Geen idee eigenlijk wat hij vond. Hij keek wel blij.

    Het laatste kwart zette Oudewater nog wel aan, maar kwam het niet verder dan een schot in de handen van Tamara. Er was een schitterend schot van buiten de zestien meter van Fabiënne, maar met een net zo schitterende save kon de keepster de bal nog onder de lat wegtikken. Vlak voor tijd nog een schot van Lizzy die net kon worden gestopt door de keepster. Fleur was attent en kon de bal in het doel schieten, maar het verbaasde niemand dat dit als buitenspel beoordeeld werd door grens- en scheidsrechter. Iedereen behalve Fleur haalde zijn of haar schouders er maar om op. En met de 0-1 klonk het eindsignaal. Slecht spelen en toch onder deze omstandigheden de 3 punten mee naar huis nemen, is altijd lekker. Ook Foppe was het daar mee eens, want hij zei: “it kin mie de broek net bolje.” We hebben het even aan de tolk gevraagd en de vertaling is dat het hem niets kan schelen. Bedankt voor je bijdrage Fop! Volgende week zullen jullie echt aan de bak moeten, meiden. Dan spelen jullie tegen het sterke Graaf Willem II. Louis appte ook al: You can make your breast wet!

    Veel sterkte met de enkels, Sas en San!