• Boys naar 'titelkandidaat nummer 1'

    Alphense Boys gaat zondag op bezoek bij Leonidas aan het Erasmuspad in Rotterdam. De wedstrijd begint om 13.00 uur (!). Beide ploegen wonnen afgelopen week hun eerste competitiewedstrijd en dus is het meteen al een topper.

    "Voor mij is Leonidas ‘titelkandidaat nummer 1", aldus trainer Aad van den Berg. "Na twee opeenvolgende degradaties vindt de club het waarschijnlijk welletjes. Ze hebben de selectie in elk geval flink versterkt deze zomer. Er zijn grote namen gehaald. Ik ken bijvoorbeeld Zakaria Amrani nog uit mijn tijd bij Jong FC Utrecht. Ze zijn afgelopen week ook goed begonnen." Leonidas won de ‘altijd lastige’ uitwedstrijd bij VELO met 4-2, een score die blijkens diverse verslagen in de media veel hoger had kunnen uitvallen.

    Alphense Boys won óók, ondanks een 0-2 achterstand bij rust, met 3-2 van Poortugaal. De wijze waarop de overwinning tot stand kwam, smaakt naar meer. Uitstekend voetbal in de tweede helft en drie goede goals - zacht uitgedrukt, want met name de lob van aanvoerder Thom Nouwens voor de 2-2 was wonderschoon. De trainer: "Dat gaf een boost. Overigens vond ik ook de eerste helft niet slecht. We startten goed, maar waren na de 0-1 even van de leg en als je dan ook nog zo’n penalty tegen krijgt, is zo’n helft ineens verloren."

    "Maar gelukkig konden we met een heel goed gevoel van het veld af en dat zag ik deze week terug op de trainingen", aldus Van den Berg. "De ploeg staat er dan ook goed voor, maar laten we bij de les blijven. Vorig seizoen hebben we geleerd dat het bij ons allemaal moet kloppen. Dan kunnen we hoog eindigen. Zo niet, dan zijn we kwetsbaar en wisselen we goede met slechte fasen af; zelfs binnen een wedstrijd. In de vorm van afgelopen zondag kunnen we het echter elke ploeg héél lastig maken."

    Let op: de wedstrijd begint zondag om 13.00 uur. De spelersbus vertrekt om 11.15 uur. Wie mee wil rijden, graag op tijd aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd zal een minuut stilte worden gehouden om Ruud Keijzer, trouwe supporter van Boys 1, te gedenken die afgelopen week overleed.

    Leonidas - Alphense Boys, zondag 11 september 2016, aanvang 13.00 uur. Scheidsrechter: L. Wagner. Sportpark Leonidas, Erasmuspad 9, Rotterdam. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #leoalp.


    Programma 1B
    Leonidas-Alphense Boys, SC Woerden-VELO, DRL- VOC, Olympia- TAC’90, CVV Zwervers-Nieuwerkerk, Poortugaal-OVV, FC Boshuizen-Laakkwartier.


    Stand 1B
    1. FC Boshuizen 1-3 (4-2)
    2. DRL 1-3 (4-2)
    3. Leonidas 1-3 (4-2)
    4. SC Woerden 1-3 (4-3)
    5. Alphense Boys 1-3 (3-2)
    6. CVV Zwervers 1-3 (2-1)
    7. Olympia 1-1 (1-1)
    8. VOC 1-1 (1-1)
    9. Laakkwartier 1-0 (3-4)
    10. PSV Poortugaal 1-0 (2-3)
    11. OVV 1-0 (1-2)
    12. Nieuwerkerk 1-0 (2-4)
    13. TAC’90 1-0 (2-4)
    14. VELO 1-0 (2-4)

    Topscorers Alphense Boys
    Thom Nouwens 2x, Arjan Ouwendijk 1x.