• Hoe effectief AB MO19.1 - VEP MO19.1

    Vooraf ff bijpraten
    Uuh even een vraag vooraf. Bovenaan het stukje staat toch altijd MA1? Wat is nu weer MO19-1? Nou; de KNVB heeft besloten aansluiting te zoeken met de jeugdteams bij de indeling zoals men die internationaal gebruikt. M staat voor meiden, O19 staat voor onder de 19 jaar en -1 betekent het eerste team. Dus Meiden Onder de 19 jaar, team 1. Dat weten we dan ook weer.

    De zomervakantie is bijna om en dat betekent dat het nieuwe voetbalseizoen weer van start gaat! Dat is fijn voor de trainers en de vrouwen van de trainers. Al dat onrustige gehang en gedoe van die lastige kerels op die donderdagavonden en zaterdagen waren hun vrouwen meer dan zat!
    Op dat punt geen nieuws dus. Wel een aantal nieuwe gezichten gelukkig, want aan het einde van het vorige seizoen zijn Romy, Bregje en Randa om verschillende redenen gestopt. Als nieuwkomers mogen we verwelkomen: Noah Hanegraaff en Esther Vrugt, talenten uit de “oude” MA2 en Saskia Hogeland heeft de overstap gemaakt van TAVV. We wensen deze nieuwe meiden, maar natuurlijk ook de bestaande spelersgroep een sportief, gezellig en blessurevrij voetbalseizoen toe!

    Onze girls zijn vanaf dit seizoen te bewonderen in gloednieuwe presentatiepakken! Een anonieme suikeroom had maar 1 eis: de plek voor de naam van de sponsor moet worden ingevuld door het goede doel zoals dit ook op de wedstrijdshirts van de meiden staat: Free a Girl (zie voor meer informatie over dit mooie goede doel: www.freeagirl.nl). De pakken zijn prachtig geworden en het logo van Free a Girl staat groot achterop.

    Op zich zijn er dus al veel zaken compleet. Alleen binnen de staf is er nog een functie vacant, namelijk die van adviezeur. We zoeken er één met een z in zijn cv en niet met een s! Louis is helaas afgevallen. He was kicked out bij United en wij zoeken natuurlijk een echte winnaar om de staf te versterken. Het zou kunnen dat Louis ons in de toekomst van wat little tippies blijft voorzien, want hij kan het toch niet laten.
    Toen kwamen we uit bij Dick Advocaat. Dickie liep met zijn ziel onder zijn korte armpjes nadat hij Feyenoord weer op de rails geholpen had. Hij is weliswaar klein van stuk, maar heeft grote prestaties achter zijn naam. Helaas rook Dickie al na 3 weken een zak met geld bij een Turkse club en weg was Dickie! Hij wordt tenslotte niet voor niets de Dagobert Duck van het vaderlandse voetbal genoemd. Daarna hebben we ook Ruud Gullit nog gesproken, maar daar kon Johan van Capel geen akkoord mee bereiken, want Ruud wilde een clausule in zijn contract dat hij zou kunnen doorschuiven binnen de staf en daar voelde Johan toch nattigheid voor zijn eigen positie. We moeten dan ook nog even kijken wie deze functie het beste zou kunnen invullen. We denken aan Foppe de Haan. Dat is misschien ook wel handig, want zo’n Fries verstaan we toch niet. Wordt vervolgd dus.

    Om zoveel mogelijk risico’s te vermijden, is Johan zelfs op audiëntie geweest bij de Paus in Vaticaanstad. Je kan niet weten. Hij heeft daar de zegen over het nieuwe voetbalseizoen afgesmeekt. Nu nog water uit Lourdes voor in de waterzak tegen blessures.

    Na het kampioenschap van het afgelopen seizoen is het dus weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. De pool waar onze meiden in zijn ingedeeld, lijkt op voorhand een pittige pool te zijn. Er zijn goede bekenden als RVC en Rohda, maar ook het onbekende Oudewater. Verder de derby tegen ARC.

    De training startte een weekje eerder vanwege een oefenpartij tegen GVVV uit Veenendaal. We hebben op het toernooi dat de meiden bij hen hebben gewonnen, leuke contacten gelegd met hun 3 leiders met de bijnamen Kaal 1, Kaal 2 en Kaal 3. Dit staat achter op hun polo! Kortom; mannen met humor. Na hun verzoek om een oefenwedstrijd te spelen, zijn Johan en Marcel aan het regelen gegaan. Het werd een potje met veel kansen en uiteindelijk een 7-0 winst (Fabiënne 5, Sanne 1 en Jenita 1). Altijd goed om even een wedstrijdje in de benen te hebben. Donderdag daarna in de hitte wederom hard en lekker getraind en zo waren de girls klaargestoomd voor de eerste bekerwedstrijd. Zoals we weten spelen de meiden eerst een halve bekercompetitie in de eerste klasse. Aan de hand van het eind-klassement, deelt de KNVB dan de competitie in en gaat de nummer 1 door in de beker. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen de meiden van VEP.


    Ziekenboeg en tripjes
    Annelijn is aan het einde van het vorige seizoen aan haar voet geopereerd en weer hard op de weg terug. Zaterdag was ze zelfs alweer voor een deel van de wedstrijd inzetbaar. Ook de Rietdijk-girls zitten in de lappenmand. Sanne voetbalt nu wel zonder masker, maar zij heeft een blessure aan haar enkelbanden opgelopen. Maaike heeft bij het boarden een zware hersenschudding opgelopen. Beiden zijn gelukkig wel voor een deel van de wedstrijd inzetbaar. Verder zijn er zorgen over de hamstring van Saskia. Die spier heeft een opdonder gehad vanwege de dadendrang van alweer een gymleraar. Johan heeft alle meiden geadviseerd om na de training op de gymles de handrem te hanteren en dit op 70% te doen om blessures te voorkomen. Julia was afwezig vanwege een tripje.


    De wedstrijd
    Moeder wat was het heet! Gelukkig speelden de meiden om 11 uur in de ochtend en ook op gewoon gras. Met de scheidsrechter, was afgesproken om halverwege de eerste en de tweede helft een drinkpauze in te lassen.

    Na het beginsignaal ging VEP fel van start. Gelukkig gingen onze meiden direct mee in het tempo. Duidelijk was dat VEP een stevige kluif zou worden. VEP hanteerde vaak de lange bal en dan was het hollen geblazen. Viel de bal goed, dan waren de meiden van VEP moeilijk van de bal te krijgen, omdat ze met veel kracht spelen en balvast zijn. De verdediging stond onder leiding van Sophie gelukkig goed opgesteld, maar had wel steeds haar handen vol. Daar tegenover staat dat onze meiden gevaarlijk zijn vanuit de omschakeling. Er werd vroeg druk gezet door de voorhoede en dat leidde een foutieve pass in naar de keepster van VEP. Annelijn reageerde attent en met een keurige lob lepelde ze de bal over de keepster en was het na 10 minuten 1-0. Iedereen was natuurlijk super blij dat Annelijn na haar lange blessure meteen de eerste goal van het seizoen voor haar rekening mocht nemen. Gaaf Annelijn!

    VEP brak een aantal keren gevaarlijk door en bij zo’n uitval kon de bal nog net corner getikt worden. De speelster van VEP draaide de bal vanuit de corner direct het doel in en zo stond het na 17 minuten 1-1. Tamara was boos op haar handschoenen, maar onze meiden laten verder het koppie niet hangen. Direct vanaf de aftrap volgde er een hard schot van Fleur dat nog kon worden gekeerd door de keepster van VEP, maar daar kwam Fabiënne al aan sprinten om de bal in het lege doel te schieten. Lekker Fab! Goed gereageerd! Binnen de minuut alweer een 2-1 voorsprong! Spektakel!
    VEP had een tikkie opgelopen en onze girls kregen kansjes. Saskia was nog met een goed blok dichtbij een goal. Na de drinkpauze kregen onze meiden controle op de wedstrijd. Na een minuut of 27 werd er een overtreding gemaakt door VEP en de bal kwam een meter of wat buiten het strafschopgebied te liggen. Kim had er wel zin in, want zij had vanaf deze positie al driftig staan oefenen op de eerste training. Na het fluitje volgde de trap en via een schouder in de muur plofte de bal buiten bereik van de keepster van VEP in de verste hoek. Yeah! 3-1! Lekker Kim!

    VEP gaf weer vol gas en kwam gevaarlijk in de buurt van het strafschopgebied. Er kwamen een aantal goede schoten uit de tweede lijn waarop Tamara zich kon onderscheiden. Eerst verwerkte ze een harde schuiver tot corner en een paar minuten later had ze een snelle reactie op een gevaarlijk schot dat ze nog net kon aanraken. De bal kwam via de paal het veld weer in en de verdediging kon wegwerken. Vlak daarna een prachtige pass van Fleur op Fabiënne. Helaas schoot ze de bal over het doel. Na een minuut of 40 kwam Sanne een meter of 5 voor het strafschopgebied van VEP in balbezit. Met een prachtige bekeken trap schoot San de bal over de keepster in de verste hoek in het doel. Mooie goal Sanne! 4-1. Klasse girls! Volhouden nu! Sanne moest hierna worden gewisseld en een paar minuten later klonk het rustsignaal.

    Iedereen had een lekkere kleur op het gezicht en de trainers hadden gemakkelijk praten met hun aanwijzingen. Als je stilstaat, breekt het zweet je al uit, laat staan als je loopt te sprinten en te knokken om de bal! Belangrijkste advies voor de rest van de wedstrijd: ‘Neem je tijd meiden!’ Tempo moest eruit en de wedstrijd moest rustig uitgespeeld worden. Het eerste deel van de tweede helft leverde weinig problemen voor onze meiden op. Er was voor beide doelen geen gevaar, dus dat ging prima. Sophie werd ziek van de hitte en moest het veld uit. Liz en Kim moesten het centrum dichthouden. Met al deze blessures, was het toch nodig om Annelijn, Saskia en Maaike meer speeltijd te geven dan vooraf gedacht. Gelukkig kon iedereen verder standhouden. Toch ging VEP er het laatste deel van de wedstrijd nog even vol voor en dat leidde tot 2 grote kansen. Tamara kon de eerste pakken en de tweede mocht ze over het doel kijken. Verder liep Esther veel gaten dicht en maakte Maaike nog een paar mooie rushes. Voorin waren Fleur en Fabiënne een plaag voor de verdediging van VEP. Jenita kwam helaas nog wat ritme tekort en kampte met kramp. De wedstrijd was uiteindelijk met een 4-1 overwinning en een blauwe plek op de arm van Lizzy, afgelopen.

    Mooi begin, meiden! VEP is een sterke tegenstander en ook zij kregen kansen. Jullie waren gelukkig super effectief! Iedereen heeft keihard gewerkt en niemand heeft verzaakt. Complimenten, girls! Zo zien jullie trainers het graag! Nu herstellen en donderdag weer trainen voor de volgende wedstrijd tegen Oudewater.