• Boys 1 bekert verder

    De bekerwedstrijd Alphense Boys - ROAC eindigde zondagmiddag in 1-1 en aan dat resultaat had de Boys genoeg om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Halverwege leidde de thuisploeg met 1-0, dankzij een treffer uit een rechtstreekse vrije trap van aanvoerder Thom Nouwens. ROAC moest winnen om de poulefase te overleven, maar maakte niet de indruk in een stunt te geloven. Totdat Alphense Boys na een uur spelen met tien man verder moest en even later Thijs van Seggelen - eveneens uit een rechtstreekse vrije trap - stijlvol de gelijkmaker in de kruising mikte: 1-1.

    Dat Alphense Boys met tien man speelde in het laatste halfuur, was omdat de wissels al gebruikt waren toen spits Patrick Krop geblesseerd van het veld moest. Juist daarvoor had de 16-jarige A-junior Reno van Heiningen (foto) zijn debuut in het eerste gemaakt.

    Overigens haalde om dezelfde reden ROAC het einde met slechts tien spelers. In die fase hadden beide ploegen nog enkele hele en halve kansen op de winnende treffer. Daardoor bleef de veredelde oefenwedstrijd tot het laatste fluitsignaal toch nog spannend. Maar er werd niet meer gescoord.

    Volgende week begint Alphense Boys officieel aan het nieuwe weizoen in de Eerste Klasse B. SV Poortugaal is dan thuis de tegenstander.