• Bekerverlies Boys 1

Alphense Boys verloor zaterdagavond op de valreep de bekerwedstrijd van zaterdag-tweedeklasser RCL. In Leiderdorp werd het in blessuretijd 3-2.

Boys 1 speelde een zeer matige eerste helft en kwam halverwege op een 1-0 achterstand door een goal van Thom Wijnalda. Een extra tegenvaller was, op slag van rust, het afhaken van Lorenzo van den Berg wegens een knieblessure. Onderzoek in het ziekenhuis leerde dat in elk geval een scheurtje in een knieband zit. Nader onderzoek volgt eind komende week.

'Zondagavondvoetbal', zo noemde assistent-trainer Eli Wattimury wat de Boys liet zien. Na rust was de juiste instelling er wel en de tweede helft speelde zich grotendeels op de Leiderdorpse helft af. De Boysspelers vonden elkaar gemakkelijker in de combinatie en de gelijkmaker was een kwestie van tijd. Die viel in de 70-ste minuut. De voorbereidende actie was van Maurice Kerkhof en Stanley Mailoa rondde af.

Een van de weinige tegenaanvallen leverde de thuisploeg ruim tien minuten later een penalty op en Wijnalda zijn tweede treffer. Ook deze achterstand poetste de Boys nog weg: in de 90-ste minuut scoorde Raychelo Fecunda de op dat moment verdiende gelijkmaker. De 2-2 leek een terechte uitslag, maar in de blessuretijd werd onnodig balverlies Alphense Boys fataal. Nick Permanand strafte dat met een overigens prachtige goal af.

De andere wedstrijden in de poule, tussen ROAC'79 en TAVV, eindigde in 1-1. Dinsdagavond staan in de tweede ronde ROAC-RCL en TAVV-Alphense Boys (19.15 uur) op het programma. Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de knock-outfase.