• Woensdagnieuwtjes

    Het programmaboekje van het Jens Toornstra Toernooi 2016 (zondag 21 augustus) is af en dit is een prachtige uitgave geworden. Grote dank hiervoor aan de samensteller Bart van IJzendoorn en natuurlijk aan de man die dit toernooi heeft bedacht, tevens degene die alle deelnemers binnen heeft gehaald, Ab Kalkhoven. Het Jens Toornstra Toernooi is met 135 deelnemende teams uitgegroeid het grootste ééndaagse pupillentoernooi van Nederland.

    • Het programmaboekje bevat onder meer een exclusief interview met Jens, dat onlangs bij Alphense Boys werd afgenomen door Nick Verwoerd. Dit interview wordt binnenkort ook op deze site gepubliceerd. (staat er inmiddels op, kijk hier maar)
    • Onze huisfotograaf Ron Hoenson (www.Alphenphoto.nl) was bij het interview aanwezig en maakte er een serie mooie foto's van.
    • In het programmaboekje staan verder alle wedstrijden met daarbij de namen van de scheidsrechters, spelers van de A1 en A2 van Alphense Boys.
    • Het programmaboekje is inmiddels via deze site te downloaden. Scroll bij 'activiteiten' naar het Jens Toornstra Toernooi en kies onderaan de optie 'download programmaboekje'.
    • Alphense Boys 1 liet zich dinsdagavond voor het eerst zien in een oefenwedstrijd, in een enigszins nieuwe samenstelling. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen 1 (hoofdklasser) werd afgesloten op 2-2. De in de rust opgelopen achterstand (0-2) werd in de tweede helft teniet gedaan door goals van Arjan Ouwendijk en Thom Nouwens. De formatie van trainer Aad van den Berg maakte een frisse en enthousiaste indruk, waarbij ook de vele nieuwe jongelingen in de selectie een goede eerste indruk achter lieten.  
    • Komende zondag oefent Alphense Boys 1 om 14.00 uur uit tegen JOS Watergraafsmeer 1.
    • Volgende week dinsdag 9 augustus opent Alphense Boys 1 om 19.00 uur het eigen Frans Bahlmann Toernooi met de wedstrijd tegen Sportlust'46, de winnaar van de editie in 2015. Om 21.00 uur volgt daarna de wedstrijd tussen Jodan Boys 1 en ARC 1.
    • John Evenwel (zelf ook scheidsrechter) regelde alle scheidsrechters voor het Frans Bahlmann Toernooi. Hij had alles voor elkaar, inclusief het regelen van Roelof Luinge, die de finale fluit, totdat bekend werd dat alle top-amateurscheidsrechters volgende week in Zeist worden verwacht voor enkele trainingsbijeenkomsten. John kon dus weer opnieuw beginnen, maar heeft de klus inmiddels geklaard.
    • De gerenoveerde keuken in de kantine van Alphense Boys is klaar. Met name Rudolf Isselt heeft hier veel tijd en energie ingestoken en mag trots zijn op het resultaat.
    • Mohammed Allach (ex-speler Alphense Boys 1) heeft bijgetekend als technisch directeur van Vitesse.
    • Afgelopen maandag zijn de meeste jeugdselectieteams begonnen met het voetbalseizoen. Alleen de A2 en E-Top starten komende maandag (8 augustus).
    • Voor zaterdag 6 augustus staan de volgende interessante oefenwedstrijden op het programma. Op deze nieuwe website zijn deze voortaan te vinden onder het kopje 'wedstrijden'.
    • 9.15 uur      Alphense Boys D2 - Spartaan'20 D2
    • 11.00 uur      Alphense Boys C1 - Dutch Soccer School
    • 11.00 uur      Alphense Boys D1 - Future Talent
    • 12.00 uur      Vitesse o17 - Alphense Boys A1
    • 13.00 uur      Alphense Boys B1 - Feyenoord B1
    • 15.00 uur      Alphense Boys B2 - Feyenoord B2
    • Dinsdag 9 augustus a.s. oefent Alphense Boys D1 om 18.30 uur thuis tegen Dutch Soccer Team uit Amerika.
    • De B2 oefent op dezelfde avond om 19.00 uur bij en tegen Volendam o16 jaar.
    • Oud Boys 1-speler Osama Rashid (Irakees international) trainde de afgelopen dagen een aantal keren mee met de selectie van Alphense Boys. Hij bereidde zich daarmee voor op een interland met Irak tegen Qatar.
    • Enkele jeugdteams van avv Alphen trainden afgelopen maandag bij Alphense Boys en doen dat ook komende maandag, omdat de eigen trainingsaccommodatie nog niet is vrijgegeven door de gemeente. In het kader van de samenwerking tussen Alphense Boys en avv Alphen is dat natuurlijk geen enkel probleem.
    • Een supporter van Alphense Boys B1, dat het komend seizoen zijn rentree maakt in de landelijke 1e divisie, heeft de spelers verblijd met mooie polo's. Bovendien is er een sponsor gevonden die na de bekerwedstrijd van Alphense Boys B1 tegen FC Utrecht B1 (zaterdag 27 augustus, thuis om 15.15 uur), die de spelers een etentje heeft aangeboden bij De Zaak.
    • De afgelopen weken was onze D1-trainer Sander van der Kleij in Amerika, waar hij voetbaltraining gaf aan diverse jeugdteams van Dutch Soccer School, die toevallig (of niet) komende zaterdag en dinsdag met een team te gast zijn bij Alphense Boys. Onderaan deze woensdagnieuwtjes staat een kort verslag van de belevenissen van Sander.

    Voetbalvakantieweek bij Alphense Boys

    Komende weel houdt Alphense Boys in samenwerking met voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek een voetbalvakantieweek voor jeugdspelers uit Alphen aan den Rijn en omgeving. Er is een 4 daags- en een 2-daags- programma op 8, 9, 11, 12 augustus. Het programma start dagelijks om 9.30 uur en eindigt 15.30 uur. Inschrijven kan via de website www.decompletetechniek.nl.

    Tijdens de voetbalvakantieweek staat plezier voorop, maar kinderen maken ook een grote stap in hun voetbalontwikkeling.  Het programma bestaat uit techniektraining, spelvormen, loopcoördinatie, partijvormen, voetbalcircuit en natuurlijk een toernooi.  Kinderen ontwikkelen een betere voetbalcoördinatie en snelheid; verbeteren de basistechnieken passen, aannemen en afwerken onder druk van een tegenstander. Daarnaast leren ze aanvallen, verdedigen en omschakelen binnen afwerkvormen en partijspelen. En natuurlijk zijn er ook leuke spelvormen  zoals voetvolley, penalty-king en dropkikker.

    Alle jeugdspelers uit de regio vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Het maakt niet uit bij welke vereniging ze spelen en ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.  Het 4-daagse programma kost 99 euro, het 2-daagse programma kost 59 euro (inclusief lunch).

    Trainen bij de Dutch Soccer School

    Onder een snikhete zon op kunstgras staan is toch even wat anders dan we gewend zijn in Nederland maar dat is ook het enige kleine minpuntje. De afgelopen weken heb ik aan Amerikaanse kinderen training geven op voetbal kampen in Amerika, voor Dutch Soccer School. 

    De eerste week was in Wisconsin een staat op ongeveer 2,5 uur van Chicago, daarna een 10 uur rit naar Ohio om een week later weer terug te gaan naar Wisconsin. De kinderen die zichzelf opgeven voor het kamp zijn erg gemotiveerd en grijpen alle tips van de trainers aan om beter te worden. Wij, de coaches, verblijven in gastgezinnen en we worden elke week weer hartelijk ontvangen. De ene week eet je biologische groeten uit eigen tuin bij het ontbijt en de week erna zit je in een villa wijk pannenkoeken te eten voor de training, een groot contrast. Dat contrast is niet alleen in het eten maar ook in het niveau van de spelers. De ene week heb je jongens die je veelal de beginselen van het voetbal aanleert en de andere week heb je jongens die zo in de divisie in Nederland mee zouden kunnen.

    Of ze echt op niveau mee kunnen gaan we begin augustus zien want dan spelen wij met de D1 tegen de beste talenten van het kamp van 2015, die komen met een aantal groepen naar Nederland en spelen verschillende oefenwedstrijden.

    Op dit moment geniet ik van mijn weekje vakantie en ben na drie dagen Chicago aangekomen in New York City en eindig mijn vakantie in Washington DC. Daarna moet er nog een week gewerkt worden en staan we op maandag 8 augustus weer op het veld met de D1 van Alphense Boys en gaan we toewerken naar een mooi seizoen in de 2e divisie.

    Sander van der Kleij